reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Sama o tym myślę... pisałam do lekarza, to odpisał mi że pogadamy o tym na następnej wizycie jak będę u niego...
Lekarze widzę lekceważą mnie zarazili w szpitalu i mój lekarz unika tematu powiedział za niepotrzebnie biorę antybiityk
Bo nie mam infekcji? I wystarczyło zwykły probiotyk

Lekarze widzę lekceważą mnie zarazili w szpitalu i mój lekarz unika tematu powiedział za niepotrzebnie biorę antybiityk
[/QUOT

Pewnie dlatego żeby nie było na nich, że to ich winna w szpitalu...moim zdaniem bierz ten antybiotyk, skoro inny lekarz przepisał...

Jak zobaczyłam ten swój wynik, to się już wkurzyłam na to i siebie 🙈 może jeszcze raz spróbuję zrobić ten posiew, do trzech razy sztuka 😛a jeśli chce zrobic badanie ogólne moczu i ten posiew moczu, to muszą być dwie próbki, czy jedna?...bo nie wiem🙈ale chyba dwie🤔

Odnośnie tych wyników posiewu moczu, gdzie wynik jest ujemny, ale jest wzmianka, że wyhodowano florę mieszaną drobnoustrojów kolonizujących ujście cewki moczowej i skórę okolic krocza... u mnie też lekarz i położna twierdzili, że wszystko jest w porządku, że tak może wyjść i nic więcej nie musi to znaczyć. Czy taki wynik faktycznie sugeruje infekcję pochwy, prawdę mówiąc nie wiem, ale warto jednak sprawdzić...
Powiem tylko, ze jak jest problem z odleglymi terminami u lekarza to awaryjnie mozna zrobić sobie samej (lub z czyjąś pomocą) wymaz z pochwy. Wymazówki powinni dać w labolatorium lub przez internet mozna za grosze kupić. A dokladniesza instrukcja jest tutaj: Link do: Procedura samodzielnego wymazu z pochwy.

A i warto wtedy zlecić w labolatorium posiew bakteriologiczny z antybiogramem i podiew mykologiczny z mykogramen. U mnie mają oddzielnie te badania płatne. Samo badanie czystości pochwy/biocenoza chyba nie wystarczy, zeby dokladnie zbadać co sie przyplątało i i na jakie leki wrazliwy jest dany grzyb/bakteria.
Jak cos wyjdzie to juz z wynikami do lekarza trzeba iść to zleci odpowiednie leczenie, na receptę pewnie...

Zgadzam się. Mi wyszły w posiewie z pochwy drożdże spożywcze (badanie robione w szpitalu) i lekarze mi mówili, ze to normalna flora i tego nie leczymy bo to niegroźne. Ale po tygodniu jednak stwierdziłam, ze podpytam mojego lekarza, który tez pracuje w tym szpitalu, i potwierdził, ze to niegroźne i normalnie jak nie ma objawów infekcji to nie leczymy, bo leczy się chorobę i pacjenta a nie wynik na kartce, ale przez to ze jestem w ciąży i mam szew, to nie wiemy co może się z tego porobić i leczymy antybiotykiem cały czas i tak będziemy leczyć do końca ciąży. Wiec nic bym nie bagatelizowała na waszym miejscu, lepiej drążyć do końca

Odpocznij i trzymaj się 😊😘
Spoko miałam przerwy a teraz był skurcz i kolejny. Chyba się nie upiecze 🤣 ale już nie mam stresu. Fakt, że to może trwać jeszcze nawet ponad dobę. Dobrze, że mąż jest w domu. Teraz dopiero mogę z czystym sumieniem napisać, że mam niżej brzuch. I to znacznie o cztery palce niżej czuję macicę. Na brzuchu nie mam tłuszczyku i widać ładnie zarys "balona". Co ma być to będzie. Dziecko ma min 3kg (nie chciał dać nogi do usg

Spoko miałam przerwy a teraz był skurcz i kolejny. Chyba się nie upiecze 🤣 ale już nie mam stresu. Fakt, że to może trwać jeszcze nawet ponad dobę. Dobrze, że mąż jest w domu. Teraz dopiero mogę z czystym sumieniem napisać, że mam niżej brzuch. I to znacznie o cztery palce niżej czuję macicę. Na brzuchu nie mam tłuszczyku i widać ładnie zarys "balona". Co ma być to będzie. Dziecko ma min 3kg (nie chciał dać nogi do usg
Będzie dobrze 😉 widać synek uznał, że to już powoli ten czas na niego :)

reklama
Zgadzam się. Mi wyszły w posiewie z pochwy drożdże spożywcze (badanie robione w szpitalu) i lekarze mi mówili, ze to normalna flora i tego nie leczymy bo to niegroźne. Ale po tygodniu jednak stwierdziłam, ze podpytam mojego lekarza, który tez pracuje w tym szpitalu, i potwierdził, ze to niegroźne i normalnie jak nie ma objawów infekcji to nie leczymy, bo leczy się chorobę i pacjenta a nie wynik na kartce, ale przez to ze jestem w ciąży i mam szew, to nie wiemy co może się z tego porobić i leczymy antybiotykiem cały czas i tak będziemy leczyć do końca ciąży. Wiec nic bym nie bagatelizowała na waszym miejscu, lepiej drążyć do końca
Masz rację. Najwyżej sobie przyspieszę wizytę u lekarza, bo nie wyobrażam sobie czekać jeszcze ponad tydzień...skoro on określil że porozmawiamy o tym na następnej wizycie... jeszcze jutro zrobię badania krwi i sam ogólny mocz i zobaczę co wyjdzie...ehh problemy to lubią się przyplątać...

Do góry