reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ok, dzięki :) bo tak ostatnio się zastanawialam nad tym 😊
Na razie nic, tylko szyjka zaczęła się skracać i mam skurcze... niby lekarz nie kazał mi non stop leżeć, ale ja się boje że będzie gorzej jak nie będę leżała...a dwa jak sporo siedzę to boli brzuch i tak samo przy dłuższym chodzeniu...
A ile wynosi teraz Twoja szyjka ? Też tak miałam przy dłuższym siedzeniu brzuch jak skala... A powiedz mi jak odczuwasz skurcze ? Brzuch Ci twardnieje co jakiś czas czy bóle?

reklama
A ile wynosi teraz Twoja szyjka ? Też tak miałam przy dłuższym siedzeniu brzuch jak skala... A powiedz mi jak odczuwasz skurcze ? Brzuch Ci twardnieje co jakiś czas czy bóle?
3 cm... tylko że w 20 tygodniu było 4 cm...
Tak samo jest u mnie, najgorsze, że potem w nocy często twardnieje i na następny dzień...stąd tak obawiam jutrzejszego siedzenia w przychodni...ehh
Właśnie twardnieje, mam tak od 18 tygodnia, tylko wtedy to było z raz może dwa na kilka dni. A od 20 tygodnia po kilka razy dziennie... Bolec nie boli wtedy, ale czuję takie wypychanie id wewnątrz... Lekarz przepisał luteinę, że mi to pomoże. Ale jakoś nie widzę poprawy 😖

Spróbuj brać magnez - tak co 6 godzin np. Magne B6 forte. Wiem, ze Twój lekarz mówił, ze to nic nie da niby itd, ale w żaden sposób magnez Ci nie zaszkodzi, a akurat może Ci pomoc. Ja mam lekarza ze Szpitala Uniwersyteckiego i magnez biorę od dnia pozytywnego testu ciążowego. Spróbuj - magnezu nie da się przedawkować. Mój maz tez ze mną bierze magnez i mówi, ze się ogólnie lepiej czuje, dużo jeździ na rowerze i mu się nie spinają łydki.

3 cm... tylko że w 20 tygodniu było 4 cm...
Tak samo jest u mnie, najgorsze, że potem w nocy często twardnieje i na następny dzień...stąd tak obawiam jutrzejszego siedzenia w przychodni...ehh
Właśnie twardnieje, mam tak od 18 tygodnia, tylko wtedy to było z raz może dwa na kilka dni. A od 20 tygodnia po kilka razy dziennie... Bolec nie boli wtedy, ale czuję takie wypychanie id wewnątrz... Lekarz przepisał luteinę, że mi to pomoże. Ale jakoś nie widzę poprawy 😖
Kochana taka szyjka to marzenie ja 34 mm miałam w 13 tyg a później spadek na łeb na szyję, w 18 tyg już tylko 18mm a później ok 22 prawie wcale, po szwie i leżeniu się dopiero wydłużyła. Zapytaj lekarza o możliwość brania magnezu ale takiego dobrego typu lek na skurcze i nospy, mnie pomagało. Magnez, luteinę biorę do dziś, nospa była doraźnie jak już mocno bolało i były częste twardnienia

A ja dziś mam uczucie ciągłego parcia na pęcherz, nic mnie nie boli przy tym ale to uczucie😮 Idę do kibelka wysikam się i za 10 min to samo idę a tam parę kropelek 🙁 kurde miałyście lub macie tak ?

Kochana taka szyjka to marzenie ja 34 mm miałam w 13 tyg a później spadek na łeb na szyję, w 18 tyg już tylko 18mm a później ok 22 prawie wcale, po szwie i leżeniu się dopiero wydłużyła. Zapytaj lekarza o możliwość brania magnezu ale takiego dobrego typu lek na skurcze i nospy, mnie pomagało. Magnez, luteinę biorę do dziś, nospa była doraźnie jak już mocno bolało i były częste twardnienia
Dziękuje za radę 😊 niestety mój lekarz uznaje, że branie magnezu w ilościu kilku tabletek nic nie daje...że to za mało i bez sensu...ale i tak biorę od kilku dni

reklama
Położyli mnie na patologii, zrobili ktg i tyle w sumie, kazali czekać na lekarza 😣 mam nadzieję że nie będę musiała tu długo leżeć bo masakra 😩 dam znać jak będę po badaniu i lekarz powie co i jak
Ale nic złego z dzidziusiem się nie dzieje nie martw się bo by już coś powiedzieli. Oj jeśli nawet zostaniesz w szpitalu nic się nie dzieje jesteś pod obserwacją to najważniejsze.

Do góry