reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A kupujecie rożki? R odze w maju wiec nie wiem czy nie będzie za gorąco na ten rozek. Myślę o kupnie kokona ale nie wiem czy to praktyczne jest.

reklama
A kupujecie rożki? R odze w maju wiec nie wiem czy nie będzie za gorąco na ten rozek. Myślę o kupnie kokona ale nie wiem czy to praktyczne jest.
Ja będę miała rożek, też rodzę w maju, ale tylko dla tego, że dodają go do kompletu pościeli do łóżeczka, które zamierzam zamówić w marcu. Tak to bym nie kupiła, chyba wystarczy kocykiem małego owinąć 😜

Ostatnia edycja:
Ja kupowałam wózek 4 lata temu, dopiero kilka dni po urodzeniu córki w smyku, firmy amelis pro 2w 1 z promocji, chyba 1500 zł kosztował. Fotelik oczywiście oddzielnie, bo te w zestawach to nie foteliki ale nosidełka niestety... Ogólnie byłam zadowolona a jeździłam po róznym terenie. Jedyne zastrzeżenia miałam do. Siedziska spacerówki, ogólnie słabo wyprofilowana, miałam wrażenie że dziecko w niej jakoś dziwnie siedzi, ale córka drobna była i dopiero jak skończyła 2 lata to ta spacerówka dobra na nią była.

Mam po pierwszym i teraz używam w domu zamiast kolderki. Mała śpi w nim i bezpieczniej jest gdy starszy brat ja trzyma na rękach.
Wg mnie kokon to zbędny wydatek. Mam poduszkę typu C z której korzystałam śpiąc w ciąży, teraz przydaje się przy karmieniu. Wg mnie to lepsza opcja niż kokon w którym dziecko tylko leży. Z poduszki mogę zrobić ewentualny kokon.
Mam w domu otula z i to fajna opcja, gdy dziecko jest za bardzo pobudzone by zasnąć lub wybudza się z nadmiaru bodźców. Ściśle ofiniete czuje się bezpiecznie jak w brzuszku.

Dziewczyny przeraża mnie ta wyprawka . Znalazłam w internecie co mniej więcej trzeba mieć ale i tak czuję się zielona w tym temacie choć już mam przecież jedno dziecko :) ale to byłoby lat temu i tak jakbym teraz zaczynała od nowa !! Ale dam radę. Żeby tylko takie były problemy :) a butelki do karmienia jakiej firmy kupujecie. Ja przy pierwszej miałam dr Brown niby antykolkowe ale i tak miała kolki hehe. Oby ten synuś był grzeczny :) nie umiem sobie wyobrazić jak to jet mieć grzeczne dziecko które tylko je i śpi. Moja to jadła i później płakała i tak dzień i noc aż do skonczenia 3 mcy ! Ale się przeżyło jakos i z tego się śmieje teraz :)

Dziewczyny czy po luteinie dopochwowej tez miałyście takie wodniste upławy ? Bo zaczynam schizować czy to nie wody ? To raczej nie wypływa tylko czuje , ze jest „ tam „ mokro .

reklama
Ja mam tak czasami, raz więcej wody raz gęstsza jest ta wydzielina a czasami nie ma jej wcale
No właśnie spanikowałam i wysłałam męża do apteki - są podobno takie specjalne wkładki przy sądzeniu wód płodowych . Zobaczymy co z tego wyjdzie . Nie wiem czy to z tej luteiny czy to nie daj Boże coś ruszyło 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ wizytę mam w poniedziałek .

Do góry