reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja jestem w 22tyg. obecnie w szpitalu, trafilam z szyjka 23mm niby teraz ma 30mm, tez luteina 2x100, magnez 3x1 i nospa 3x1 :/ tez moge chodzic do toalety. Czekam tylko az mnir wypisza bo juz ledwo zyje w tym szpitalu

To dobrze że na tym etapie jesteś w szpitalu, to szyjke masz długa podług mojej... Może założą Ci pessar, zawsze to jakaś dodatkowa blokada. I już kolejny dzień minął oby czas szybciej leciał...

Ja leżę różnie, ale głównie na placach z rogalem pod tyłkiem i duża poducha z kanapy pod nogami, jest mi wtedy miękko i nie mam takiego napięcia a głową wtedy różnie ale nie płasko. Czasami leżę na boku, ale wtedy między nogi rogal ale nie za długo bo na bokach łapią mnie częściej skurcze i napina mi się wszystko. A jak już czuje ze jest źle to tylek do góry...

Jutro masz tą cesarkę? Ja bym z wrażenia chyba nie usnęła :)
Tak jutro i najgorzej, że nie wiem o której 😝 Przed chwilą jakaś babeczka rodziła, bo było ja słychać na całej porodówce 😋

Mi najwygodniej było wylegiwać się na bokach z podłożona między nogami pod brzuszek i za plecy poduszka typu C dla ciężarnych.

reklama
Do góry