reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Magdalena zleci raz dwa.. Zajmi się wyprawka przez internet.. Będzie dobrze.. Wyznacz małe cele... Male. Tygodnie.. Każda prawie ma twardnienia i szyjke.. Nie jestesljedyna:) pójdzie z górki..
Ja na razie nie myślę o wyprawce. W sumie to nie mam dla siebie i dziecka nic !! Jak wcześniej pomyslalam o wózku to na drugi dzień dowiedziałam się o szyjce 😕 czekam na to sprawdzenie szyjki jak na wyrok. Albo będzie ok albo źle. A jak źle to ciekawe co wtedy lekarz powie..

reklama
Będzie ok.. Czemu ma być źle? Masz pessar, masz leki... Szkodzisz takim nastawieniem maluszkowi. A co plus jesteś w szpitalu. Ja po szwie, bylam 5 dni w szpotalu i szlam do domu, mimo twardnien. Nic więcej zrobic lekarze nie mogą. Częste kontrole. Posiewy, leki. Wiec się ciesz że jesteś pod opieką. Tak brzuch jak chce się siusiu twardnieje bardziej. Macice też czuc. Chyba taka nasza uroda...

Ja dzisiaj zaczynam 28 TC. Dowiedziałam się o skracajacej szyjce w 24 TC. Patrząc z perspektywy czasu, to te 4 tygodnie zlecialy całkiem szybko, chociaż kazdy pojedynczy dzień się dluzy.
Na dniach zajmę się powoli szykowaniem wyprawki do szpitala, żeby w razie co być przygotowanym. Nie mam w tym doświadczenia, więc trochę czasu pewnie mi to zajmie :)

Ja to się boje cokolwiek kupować. Nie mam nic dla siebie i dziecka. Ale u mnie to dopiero niepełny 23 tc. Ale jak dotrwam do 28 tc to tez się tym zajmę. A wózek i łóżeczko to nawet w 37 tc mąż kupi . Może gdzieś coś upominek od ręki ☺

Wiecie jak to jest ze zwolnieniem ze szpitala czy mogą wystawić wstecz. Ja miałam zwolnienie do 8 stycznia wlacenie ale leżę dalej w szpitalu i nie zanosi się na wyjście póki co. Może wtorek a to będzie 14.01 czy wtedy szpital wystawienia mi zwolnienie aby było ciagiem od 9.01?

Zwolnienie, o ile się nie mylę wystawia Ci od pierwszego dnia pobytu w szpitalu.
Tylko musisz zgłosić że potrzebujesz l4

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry