akacjova89
Fanka BB :)
Piękny pomysł z tym pamiętnikiem! Maz też mii podsunal pomysł ze szlifowaniem angielskiego
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie to moja druga ciąża. Tylko ze 8 lat temu rodziłam wiec kawał czasu. Ja jestem z tych co nie uprawiają sportu wiec moje mięśnie są a jakby ich nie było..Ból może być powodowany przez grawitację. Wstajesz i jest większy nacisk na spojenie i pęcherz. Póki pracowałam do końca 6 mies nie było dnia by brzuch w pracy nie stwardniał. Teraz też nie raz mnie to łapie, badania ok, pessar siedzi. Wg mojego lekarza grawitacja działa a teraz to już wiadomo że i waga dziecka robi swoje. Po drugie dziecko może też uściskać jakieś nerwy i to też powoduje dyskomfort.
Rozciągają się więzadła zarówno macicy jak i miednicy, tym bardziej że to chyba Twoja pierwsza ciąża.
Mam pessar od tygodnia na szyjke 20 mm z rozwarciem zewnętrznym.Magdalena a ty masz pessar albo szew?