reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Anima lekarz nie kazał Ci kupić pessara? Żebyś nie czekała potem za długo na dostawę. No i zanim Ci go założą to pobiorą posiewy, więc pewnie trochę to potrwa zanim zaloza- przynajmniej u nas są takie procedury.

reklama
Anima lekarz nie kazał Ci kupić pessara? Żebyś nie czekała potem za długo na dostawę. No i zanim Ci go założą to pobiorą posiewy, więc pewnie trochę to potrwa zanim zaloza- przynajmniej u nas są takie procedury.
Taak dlatego ide leżeć jutro najpierw posiew czekać na wyniki jak wszystko ok da znać zeby zamawiać :p jak dbać o regularne wyprozmienia prZy zAparciach ehh chyba będę musiała zakupić czopki. A możesz więcej chodzić np po domu czy dalej plackiem leżeć? U Mnir bynajmniej każą leżeć :p

@Ynka89 nie mam skurczy. Stwardnienia są ale mega rzadko. To chyba nic dziwnego bo biorę i Adalat i relanium i nospe A wcześniej tak długo ten magnez i fenoterol więc organizm już przyswoil [emoji14]

@Zzzzzz nie mam Twojego nr ! Odezwij się:*

Taak dlatego ide leżeć jutro najpierw posiew czekać na wyniki jak wszystko ok da znać zeby zamawiać [emoji14] jak dbać o regularne wyprozmienia prZy zAparciach ehh chyba będę musiała zakupić czopki. A możesz więcej chodzić np po domu czy dalej plackiem leżeć? U Mnir bynajmniej każą leżeć :p
Ja mam trójkę dzieci, najmłodszy ma dwa lata, jakim cudem miałabym leżeć?;) Lekarz mi powiedział,że mam funkcjonować normalnie, ale bez maratonów. Więc normalnie gotuje, bawie się z dziećmi, robię lekkie zakupy, sprzatam na raty itp.
Co do zaparć to u mnie najgorzej było z tym w szpitalu- leżenie i ich dieta nie sprzyjały. Kupiłam w szpitalnej aptece lactulosum w syropie i mi pomogło, potem jeszcze kilka dni piłam dla utrzymania efektu. Najważniejsze jest to,żeby się załatwić przed założeniem- w poprzedniej ciąży tego nie zrobiłam i ogólnie miałam wtedy problem z tym w szpitalu i jak już wróciłam do domu i poszłam do łazienki to zepchnelam pessar [emoji85] biegiem wracałam do lekarza..

N
Ja mam trójkę dzieci, najmłodszy ma dwa lata, jakim cudem miałabym leżeć?;) Lekarz mi powiedział,że mam funkcjonować normalnie, ale bez maratonów. Więc normalnie gotuje, bawie się z dziećmi, robię lekkie zakupy, sprzatam na raty itp.
Co do zaparć to u mnie najgorzej było z tym w szpitalu- leżenie i ich dieta nie sprzyjały. Kupiłam w szpitalnej aptece lactulosum w syropie i mi pomogło, potem jeszcze kilka dni piłam dla utrzymania efektu. Najważniejsze jest to,żeby się załatwić przed założeniem- w poprzedniej ciąży tego nie zrobiłam i ogólnie miałam wtedy problem z tym w szpitalu i jak już wróciłam do domu i poszłam do łazienki to zepchnelam pessar [emoji85] biegiem wracałam do lekarza..
Mam lactulosum w domu więc zabiorę ze sobą :d ewentualnie poproszę o.czopek hmm.
To dobrze ze można więcej robić przy tym bo przez te leżenie plackiem jestem w plecy z wieloma rzeczami :/ jedynej szłam do wc i szybko prysznic :o

N

Mam lactulosum w domu więc zabiorę ze sobą :d ewentualnie poproszę o.czopek hmm.
To dobrze ze można więcej robić przy tym bo przez te leżenie plackiem jestem w plecy z wieloma rzeczami :/ jedynej szłam do wc i szybko prysznic :o
Ale to też zależy od tego czy macica się stawia- bo temu pessar nie zapobiega. Ja skurczy nie mam, więc mogę w miare normalnie funkcjonować- troche to za dużo powiedziane, bo działam na jakies 30%, jak czuję,że brzuch się spina, to leżę,nie ma się co wygłupiać.

@Ynka89 nie mam skurczy. Stwardnienia są ale mega rzadko. To chyba nic dziwnego bo biorę i Adalat i relanium i nospe A wcześniej tak długo ten magnez i fenoterol więc organizm już przyswoil [emoji14]

@Zzzzzz nie mam Twojego nr ! Odezwij się:*
Żartujesz! @Oczekujaca123 pisalam do Ciebie tyle razy bez odzewu że myslalam ze się za cos pogniewalas i przestalam :o

reklama
Ale to też zależy od tego czy macica się stawia- bo temu pessar nie zapobiega. Ja skurczy nie mam, więc mogę w miare normalnie funkcjonować- troche to za dużo powiedziane, bo działam na jakies 30%, jak czuję,że brzuch się spina, to leżę,nie ma się co wygłupiać.
Stawiac sie stAwia co jakis czas ale.nie sa to skurcze bo dwa razy sprawdzAne na ktg. Aczkokwiek mam.magnez i nospe i luteine. Zreszta myślę że mój doktor wie co robi skoro od.16 tyg brzuch mi twardnieje i jestem pod stala kontrolna :)

Do góry