reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny sama nie wierzę, ale do leżałam tak daleko (32+4) powoli zaczynam myśleć, że to się dzieje, że się uda! Moje Drogie do którego tyg brałyście luteine? I druga sprawa w którym tyg miałyście ściągany szew?
Gratuluję wytrwałości i doskonale Cię rozumiem (u mnie dziś mija 3 miesiące leżenia i sama w to nie wierzę). W szpitalu, w którym jestem, szew ściągają przy ukończonym 37 tyg. U mnie dziś 33t + 4d i nadal biorę luteinę i nospę, narazie nic nie mówią o tym, że miałabym je odstawić.

reklama
Dziewczyny ja się zastanawiam jak po tylu tygodniach leżenia zniosłyście poród naturalny? Czy w ogóle miałyście siły potem na opiekę nad dzieckiem? I też czy nie bałyście się powikłań typu krwawienie czy uszkodzenie szyjki w przypadku gdy poród zacznie się przed zdjęciem szwu?

Dziewczyny sama nie wierzę, ale do leżałam tak daleko (32+4) powoli zaczynam myśleć, że to się dzieje, że się uda! Moje Drogie do którego tyg brałyście luteine? I druga sprawa w którym tyg miałyście ściągany szew?
Gratuluję;* ja 33t1d.
Szew będę miała sciagany przy CC. A kiedy to będzie to się okaze.. luteiny nie biorę od 24tc, a duphastonu od 29tc. Ale ! W zamian za to cały czas biorę Adalat (tyko w szpitalu to daja) no i od 24 do 29tc miałam fentoteol w pompie i magnez w kroplowce.
Gratuluję, że dałaś radę;*

Dziewczyny ja się zastanawiam jak po tylu tygodniach leżenia zniosłyście poród naturalny? Czy w ogóle miałyście siły potem na opiekę nad dzieckiem? I też czy nie bałyście się powikłań typu krwawienie czy uszkodzenie szyjki w przypadku gdy poród zacznie się przed zdjęciem szwu?
Też się nad tym zastanawiam... ja co prawda będę miała CC, ale... boję się jak ja sobie poradzę i to z dwójką maluchów... szczególnie po CC.... :( od 24tc leżę na 100% W szpitalnym łóżku... już mnie wszystko boli, a co będzie później?
Już wiem, że jak tylko skończy się połóg i rana po CC pozwoli muszę chociaż raz w tyg wyrwać się na basen, żeby wzmocnić mięśnie... kręgosłup mi nawala od brzucha i od leżenia:(

Dziewczyny po 30tc, macie już wyprawki?! Pokoje urządzone? U nas wszystko na odległość ogarniam przez neta ale M daje sobie świetnie rade. Pokoik pomalowany, meble skręcone, wózek kupiony. Cześć ciuszki też mamy, ale nie za wiele bo ciężko trafić z rozmiarem w mojej sytuacji i przy blizniakach. Więc mamy Coś na początek A tak to ogarn3 jak się urodza. :) zostały nam do dokupienia tylko monitory oddechu.

Dziewczyny po 30tc, macie już wyprawki?! Pokoje urządzone? U nas wszystko na odległość ogarniam przez neta ale M daje sobie świetnie rade. Pokoik pomalowany, meble skręcone, wózek kupiony. Cześć ciuszki też mamy, ale nie za wiele bo ciężko trafić z rozmiarem w mojej sytuacji i przy blizniakach. Więc mamy Coś na początek A tak to ogarn3 jak się urodza. :) zostały nam do dokupienia tylko monitory oddechu.
Ja w 29tc jestem. Wyprawkę mam już praktycznie całą, wszystko uprane, część jeszcze nieuprasowana. Jeszcze leżaczek muszę odświeżyć. Pokoju nie robimy, nawet łóżeczka nie kupujemy, na razie dwulatek w nim śpi, a ten bąbel będzie spał z nami w łóżku. Jeszcze kokon muszę uszyć. Domówić resztę rzeczy z apteki (kilka dosłownie, bo resztę już mam)

Ja wszystko mam to co wydaje mi sie na ten moment potrzebne :) torba do szpitala spakowana. Niestety czekam za nowymi drzwiami do pokoju bo mi sie łóżeczko nie zmiesci i pewnie pierwszy tydzień bedzie jakas prowizorka troche z tym lozeczkiem w salonie :/ wybralismy takie za ktorymi trzeba czekać bo nie sa standardowe. Poczekają na montaz az bede mogla wyjść z dzieckiem albo jak urodze w terminie to zamontuja jak bede w szpitalu. Czas pokaze :)

Też się nad tym zastanawiam... ja co prawda będę miała CC, ale... boję się jak ja sobie poradzę i to z dwójką maluchów... szczególnie po CC.... :( od 24tc leżę na 100% W szpitalnym łóżku... już mnie wszystko boli, a co będzie później?
Już wiem, że jak tylko skończy się połóg i rana po CC pozwoli muszę chociaż raz w tyg wyrwać się na basen, żeby wzmocnić mięśnie... kręgosłup mi nawala od brzucha i od leżenia:(

Ja obawiam sie naturalnego porodu po tym leżeniu :/ trochę w weekend zaczelam sie ruszać i dzisiaj tez. Ale po krótkim spacerze najbardziej czuje posladki i kregoslup.

Ja kupiłam monitor oddechu przed porodem, a okazało się, że tyle roboty przy małym, że nawet go jeszcze nie rozpakowałam:)

reklama
My też prawie wszystko mamy to co na początek potrzebne, łóżeczko, wózek, fotelik, ubranka w wersji 50 i 56, kosmetyki... Zostało dokupić jakiś kokon, przewijak, ewentualnie jakieś organizery ułatwiające życie ;-)

Do góry