reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie? To jak torował sobie drogę do środka? ;D
@Audia20 może się okazać, że będzie cesarka, więc poród znośny, ale po tym tygodnie radości... W sumie nic nowego, całą ciążę coś mi dokucza, teraz wyję z bólu, bo mam mix boleści pęcherzowych i spojenia łonowego :p

Ręcznie sobie drogę torował :p serio. Z ręką na sercu mi to wcisnął po prostu i docisnął i tyle.

reklama
Ręcznie sobie drogę torował :p serio. Z ręką na sercu mi to wcisnął po prostu i docisnął i tyle.
Woow zazdroszczę, u mnie 2 wielkie metalowe wzierniki (a zazwyczaj używa małych plastikowych, ledwo odczuwalnych), które potem trzymała położna, żeby ginka mogła spokojnie sobie go mocować. Najdłuższe 3 minuty w życiu. Mąż siedział za parawanem, prawie zemdlał jak słyszał moje wycie :p

Woow zazdroszczę, u mnie 2 wielkie metalowe wzierniki (a zazwyczaj używa małych plastikowych, ledwo odczuwalnych), które potem trzymała położna, żeby ginka mogła spokojnie sobie go mocować. Najdłuższe 3 minuty w życiu. Mąż siedział za parawanem, prawie zemdlał jak słyszał moje wycie :p

To naprawdę co dr to inne metody itd... współczuję przeżyć :(

Ola a ile miała szyjka po ściągnięciu ? Pamiętasz ? Booja mierzona palcami 1 cm i 1 cm rozwarcia ?
Nie podali mi wymiarów niestety. Rozwarcie było na pewno bo miałam już przed założeniem szwu. Jeśli chodzi o długość to też nie mogła być całkiem zgładzona bo do szwu był dołożony pessar a on musi się trzymać na szyjce. Jak przyjechałam do szpitala ze skurczami to rozwarcie było ok 5 cm:)

Trzeba pic miod z woda, herbata?
Bardziej radykalny sposób to 7-dniowa kuracja tabletkami z diosminą ( np. diosminex, dih) a z czopków lub maści : proktosedon lub hemorectal, proctoglyvenol. Musiałabyś tylko zapytać pediatrę jak to jest z karmieniem.
Są też takie wlewki z miodem Melilax aboca - przywracają komfort wypróżnień.

reklama
Nie podali mi wymiarów niestety. Rozwarcie było na pewno bo miałam już przed założeniem szwu. Jeśli chodzi o długość to też nie mogła być całkiem zgładzona bo do szwu był dołożony pessar a on musi się trzymać na szyjce. Jak przyjechałam do szpitala ze skurczami to rozwarcie było ok 5 cm:)
Ale wkladali Ci paluchy ? Ja czułam że jej jeden wszedł , na Hama wkładała i głęboko , przerabane uczucie , ale ma za sobą , też tak Ci dziwnie było " po" jakby avi dziecko miało wypasc ? To pewnie psycha , noi jak poród przebiegł ? Do tych 5 czułaś rozwieranie mocne ? Wiem że każda ma inaczej ale ja ugrzezlam w łóżku teraz hehe , bo jeszcze że 2 tyg bym chciała ją donosić , 23 dni do terminu jest póki co

Do góry