reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A ja się tak martwię czy nie przegapię TYCH skurczy... Brzuch mi nie twardnieje tak mocno jak jeszcze miesiąc temu, no nie wiem... No i tego, że lekarz powie, że na usg jest ok i wszystko będzie dobrze gdyby się teraz urodził, a w rzeczywistości... Ech...
Tak jak dziewczyny już pisały - nie da się tego przegapić. Ból jest przeszywający i pojawia się w regularnych odstępach, coraz krótszych.

reklama
@Wiewióreczka87 pisałaś, że u Ciebie wyprawka już skompletowana? Dużo masz ubranek? Ile tych body, pajacy i innych rzeczy w najmniejszym rozmiarze zgromadziłaś?
Tak, mam już wszystko i wszystko zamówione przez net :) W rozmiarze 56 mam tyle, żeby starczyło na tydzień. Nie ma co przesadzać, bo niektóre dzieciaki rodzą się długie i ponoszą ten rozmiar dwa tygodnie. Ja osobiście nie lubię kaftaników, bluzeczek, które mogą się zawijać na plecach. Mam 4 komplety: body na ramiączkach plus pajac z długim rękawem i 3 komplety body z długim rękawem plus śpiochy. Bez aplikacji, dupereli, mięciutkie i wygodne.

Tak, mam już wszystko i wszystko zamówione przez net :) W rozmiarze 56 mam tyle, żeby starczyło na tydzień. Nie ma co przesadzać, bo niektóre dzieciaki rodzą się długie i ponoszą ten rozmiar dwa tygodnie. Ja osobiście nie lubię kaftaników, bluzeczek, które mogą się zawijać na plecach. Mam 4 komplety: body na ramiączkach plus pajac z długim rękawem i 3 komplety body z długim rękawem plus śpiochy. Bez aplikacji, dupereli, mięciutkie i wygodne.

Kupiłaś też rozmiar 50 ?

@Wiewióreczka87 czyli masz 7 komplecików na start, spoko. Ja też się nastawiam na najprostsze rzeczy, choć teściowa nakupiła mu już spodenek i kaftaników - oczywiście niepasujących do siebie rozmiarowo, więc coś będę musiała kombinować. Koleżanka, co urodziła w święta pisała mi ostatnio, że zdarzało jej się 5 razy przebierać dziecko na samym początku :) Ja dostałam nawet trochę ciuszków w rozmiarze 44, nie wiem po co.

@Wiewióreczka87 czyli masz 7 komplecików na start, spoko. Ja też się nastawiam na najprostsze rzeczy, choć teściowa nakupiła mu już spodenek i kaftaników - oczywiście niepasujących do siebie rozmiarowo, więc coś będę musiała kombinować. Koleżanka, co urodziła w święta pisała mi ostatnio, że zdarzało jej się 5 razy przebierać dziecko na samym początku :) Ja dostałam nawet trochę ciuszków w rozmiarze 44, nie wiem po co.
To musisz Kochana porobić sobie z tego takie komplety i zobaczysz ile tego masz i czego Ci brakuje do konkretnego zestawu. Cudowne bodziaki w 5-pakach ma Next, mam też ubranka ze Smyka i od MamyGinekolog. No 44 to nie wykorzystasz ;)

To musisz Kochana porobić sobie z tego takie komplety i zobaczysz ile tego masz i czego Ci brakuje do konkretnego zestawu. Cudowne bodziaki w 5-pakach ma Next, mam też ubranka ze Smyka i od MamyGinekolog. No 44 to nie wykorzystasz ;)
Najlepsze jest to, że taki rozpizd, że z 3 siatek, które do tej pory przyniosła nie mam ani jednego pełnego kompletu. Takie kupowanie impulsywne, ale już na to narzekałam wczoraj :) U mamyginekolog śliczności są, w Next też fajne. Na razie czekamy do jutra na dostawę po starszych dzieciach w rodzinie i zobaczymy wtedy, czego brakuje.

Hej dziewczyny; dołączam do twardniejacych brzuszków :( od wczoraj leżę w szpitalu, brzuch stawia mi się co 15/20 minut, a to dopiero 14tc, jestem przerażona i załamana :(

reklama
Najlepsze jest to, że taki rozpizd, że z 3 siatek, które do tej pory przyniosła nie mam ani jednego pełnego kompletu. Takie kupowanie impulsywne, ale już na to narzekałam wczoraj :) U mamyginekolog śliczności są, w Next też fajne. Na razie czekamy do jutra na dostawę po starszych dzieciach w rodzinie i zobaczymy wtedy, czego brakuje.
O kurde, to faktycznie kisz-misz skoro ani jednego zestawu nie zmontujesz :p Trzymam kciuki, żeby jutrzejsza dostawa dostarczyła brakujące elementy do ciuszków od teściowej :D

Do góry