reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ewelina- ja bardzo wierzę w moc modlitwy,ale może byc i tak, ze wtedy zly pomiar mialas.Tak czy inaczej gratuluję :) i oczywiście zazdroszczę :p

Ja na pomiar zawsze na pustym pecherzu,zanin mnie wywoła to idę siku,wiec się nie bedę łudzić,ze to przez to.
Ale Twoja historia jest optymistyczna i daje nadzieję :*

Z atrakcji dnia :dzis mnie boleśnie kluje w pochwie.
Gdzieś wyczytalam ,ze to może się szyjka rozwierac. Po co ja to czytam :/

reklama
JUP, ale klucie w pochwie to może tez być podraznienie lub infekcja, nie myśl od razu o najgorszym.

Impreza średnia. Obiad, tort. Biorąc pod uwagę ze zaproszonych było 60 osób, spodziewałam się czegoś więcej ;-) jedyne co to fajnie było znów się pomalować i poczuć zadbaną ;-)

Mitaginka to faktycznie spora impreza,wieksza niz nasze wesele:-) tylko mieliśmy więcej jedzenia ;-)

Fajnie,ze się wyrwałas w świat :-)
Ja jestem ekstremalnie nie wyjściowa dziś ;-)

Wiem,..infekcja tez nie jest za wesoła ;-)
Nie bedę się z tym wybierac na IP,poczekam do wizyty,do piątku,chyba,że się pogorszy.

To może lepiej, ze nie było więcej. ;-)
Ja dzis jakas syta i nawet pic mi się tak nie chce jak zwykle,a tu by jakas kolecje wypadało zjesc ;-)

Chyba kapusta czerwona mi siadła. Właśnie jem sucharki ;-) wyrwałam się z domu jak z więzienia, pojadlam i od razu ból żołądka. Nieźle. A te suchary to nie na moje zęby ;-)
Mąż dziś w domu? :-)

Naturalnie to raczej nie byłoby możliwe przy tym ułożeniu tzn.mogloby zagrażac komplikacjami dużymi.
U mnie jeszcze wzkazaniem do cc jest to,ze jestem stara pierwiastka ;-)
Zawsze bylam za naturalnym porodem ale z bliźniakami to juz nie,chyba, za matka mloda i dzieci ułożone jak trzeba.

reklama
Zły pomiar raczej nie bo wszystko jest widoczne na usg i gdyby źle zmierzył to widziałby to na wydrukach chociażby. Nie mam pojęcia jak to możliwe, on też. Na wszystkich wizytach jest krótsza niż miesiąc temu więc skróceniu uległa na pewno ale koniec końców skróciła się z 30,1 do 28,6mm, więc niewiele. Jest twarda i zamknięta, więc nie ma powodu do obaw.

Mnie ostatnio okropnie kłuło albo skurcz mnie łapał w środku.. i gin mówi, że to macica się rozciąga :) a ból okropny naprawdę

Mitaginka
taki wypad na pewno dobrze Ci zrobił - pomijając rewolucje żołądkowe ;) Po to masz pessar żeby się odstresować trochę i miejmy nadzieję, że z każdą wizytą będzie ok aż w końcu poczujesz się pewniej ! Zobaczysz - minie jedna wizyta, druga, trzecia.. i jak za każdym razem będzie dobrze to trochę Cię nerwy opuszczą :*

Ostatnia edycja:
Do góry