reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja mam czesto straszne bóle bioder posladkow czy kolan. I to jest taki bol ze sie wytrzymac lezac nie da. Przewaznie wystepuje jak dlugo leze na jednej stronie..wczoraj bolalo mnie kolano. Dzisiaj prawy posladek z biodrem. To raczej od lezenia..a i np ostatnio dretwieje i kluje brzuch jak np spie na jednej stronie.
No dokładnie takie same akcje w nocy i rano. Ale ponoć to w ciąży normalne, więc przynajmniej stresu przy tym nie ma.

Basia, nie mam pojęcia, ale mówiłam o tym konsultantce, że u mnie raczej wcześniejszy poród i nie zareagowała, więc chyba to bez znaczenia.

Toxo jest "lekkim przeciwwskazaniem" do bankowania krwi w złotym (najwyższym) wariancie. Poronienia i stwardnienie rozsiane w rodzinie jest całkowitym przeciwwskazaniem. Chodzi o to, że w złotym wariancie pobiera się krew z łożyska i jeśli się przebyło takie przypadłości to żaden lekarz nie zdecyduje się takiej krwi z łożyska wykorzystać, więc konsultantka mówiła, że zwyczajnie nie ma to sensu i nie opłaca się.
Po toxo, poronieniu i stwardnieniu w rodzinie najwyższy wariant jaki możemy kupić to granatowy.

Co w ogóle o tym myślicie, żeby bankować? Ja nie mam przekonania, ale boję się tego nie mieć..

Basia, nie mam pojęcia, ale mówiłam o tym konsultantce, że u mnie raczej wcześniejszy poród i nie zareagowała, więc chyba to bez znaczenia.

Toxo jest "lekkim przeciwwskazaniem" do bankowania krwi w złotym (najwyższym) wariancie. Poronienia i stwardnienie rozsiane w rodzinie jest całkowitym przeciwwskazaniem. Chodzi o to, że w złotym wariancie pobiera się krew z łożyska i jeśli się przebyło takie przypadłości to żaden lekarz nie zdecyduje się takiej krwi z łożyska wykorzystać, więc konsultantka mówiła, że zwyczajnie nie ma to sensu i nie opłaca się.
Po toxo, poronieniu i stwardnieniu w rodzinie najwyższy wariant jaki możemy kupić to granatowy.

Co w ogóle o tym myślicie, żeby bankować? Ja nie mam przekonania, ale boję się tego nie mieć..

Kurcze, nie miałam o tym pojęcia. Jeszcze się tak dogłębnie nie zastanawiałam nad bankowaniem, niemniej, koszty horrendalne. Znacie jakieś osoby, które faktycznie taką krew wykorzystały potem?

Ja nie znam zadnego przypadku wykorzystania takiej krwi a malo tego slyszalam rozne zdania o tym. I z tymi wczesniakami tez jakos cos mi sie obilo o uszy. Wiadomo ze kazda z Nas chce dla dziecka jak najlepiej i te wszystkie choroby sa straszne i sama mysl o nich paralizuje ale z drugiej strony nie mozna popadac w paranoje tym bardziej jak nie zna sie przypadkow wyzdrowienia po podaniu tej krwi.

Kurcze, ten artykuł bardzo dużo zmienia w moim myśleniu o tym wszystkim. Poniżej w komentarzach przedstawicielka banku komórek odnosi się do zawartych treści jednocześnie linkując meteriał z TVN24 o wykorzystaniu komórek, ale, co ciekawe - niespokrewnionego dawcy. Czyli w sumie tylko potwierdza postawioną tezę, że komórki macierzyste działają cuda, ale nie własne tylko z dawstwa. Nawet mama dziecka mówi, że bałaby się wykorzystać komórki swojej córki do tego rodzaju terapii. Ciekawe to.

reklama
Doslownie tak @Naysan stad moje sceptyczne nastawienie do tematu. Wydaje mi sie ze wiele badan jeszcze przed ta metoda. A banki sa glownie nastawione na zysk bo sa monopolistami na rynku stad tak wysokie ceny.

Do góry