reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam do Was pytanko. Otoz bede bede miala dziewoje. Wczoraj pojawila się opcja fajnego wózka ALE w kolorze granatowym. Roznica w cenie pomiedzy tym kolorem a kolorem beżowym to 400zl. Pytanie: czy dziewczynki w wózku o kolorze granatowym to zbrodnia?
Myślę, że jest ok:) Ja też obstawiam przy czarnym albo granatowym dla dziewczynki.

reklama
Ale to musial byc koszmar dla Niej. Przy takim zagrożeniu nie powinna w ogole chodzic. Powinni beonac za to. Ja przezylam koszmar z przedwczensym porodem a co dopiero ta dziewczyna.

To schemat podania. Podają to od 24 tyg do 33 tyg. Mi podali w 24 dokładnie po tym jak skurcze miałam co 30 min.
Preparat podaje się dożylnie w 3 następujących po sobie fazach: dawkę początkową 6,75 mg (roztwór do wstrzykiwań) podaje się w bezpośrednim, trwającym co najmniej 1 min wstrzyknięciu dożylnym (bolus); zaraz potem stosuje się ciągły wlew dożylny (koncentrat do przygotowania roztworu do wlewu) w dawce 300 µg/min (dawka nasycająca) przez 3 h; po czym kontynuuje się wlew dożylny tego preparatu w dawce 100 µg/min (dawka podtrzymująca) w czasie do 45 h
Tak, zgadza się z opisem na ulotce leku. I u Ciebie to na długo zahamowało skurcze? Tak sobie myślę, że to jednak jakaś nadzieja dla nieskoordynowanych macic, a moja taka jest. Poza tym mój szpital też ma III stopień referencyjności, więc może i też praktykują tam taką procedurę. Myślę tak asekuracyjnie o przyszłości.

@Zzzzzz No lekarz pod tym względem jest super, zawsze odbiera telefony, zawsze jest dostępny dla pacjentek, nawet nocą. Jest w tym jednak rzecz trochę przerażająca. Wczoraj odniosłam wrażenie, że zasnął 3 razy podczas wypisywania tej długiej recepty. Tak mu głowa zaczynała zwisać i nagle się wybudzał po kilku sekundach. Na szczęście potem ją jeszcze 2 razy przeczytał, czy się wszystko zgadza.
Granatowy kolor jest super, ja uwielbiam. Plus nie będzie się syfił za bardzo, ja bym brała.

Powiem, Ci że było ok - zalowalam tylko ze nie wzielam mojego partnera bo ja sie zdarzylam w internetach wyszkolic a on nie:p
Pamietaj jedną zasadę- szczesliwa mama to szczesliwe dziecko :D
Myślę, ze to musi być super doświadczenie. Mnie to niestety ominie, bo i tak muszę mieć cc. Ale zasadę szczęśliwości można na różne sposoby wprowadzać, choćby za pomocą czekoladek..:)

reklama
@Supermami @Zzzzzz ja półtora roku temu byłam na Kopernika operowana, ale na innym oddziale. W tym czasie na patologii ciąży rodziła przez cc moja koleżanka i strasznie jej zazdrościłam warunków, opieki, w ogóle atmosfery na oddziale. Położne super miłe, pełen komfort. W dodatku pędzą tam jakąś taką domową nalewkę, którą przed porodem dają kobietom na stress i wszystkie są zachwycone. Odwiedziłam ją parę razy i byłam zauroczona. Oczywiście w sali 3-4 kobiet, ale kompletny spokój, cieplutko, czysto, przyjemnie.

Do góry