reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A jak z Waszymi wyproznieniami? Bierzecie coś? Ja się załatwiam co 3-4 dni. Mam syrop lactulosum, ale boje się go regularnie zażywać.

Ja po zalozeniu szwu tez troche dochodzilam do siebie z brzuchem wiec mysle ze musisz Kleo to wylezec i przczekac jednak to ingerencja na szyjce. Co do wyproznien od keidy mam szew chodze co 2 dni a wczesniej nie mialam z tym problemu. Ale i tak sie ciesze bo nie mam zatwardzenia a nic nie biore. A i mam wrazenie ze nigdy do konca sie nie wyproz... Tak jakby moj organizm sam bal sie przec. Ja np tez mam rozne dni raz gorzej raz lepiej. Dzisiaj np wstalam tylko umyc zeby i juz brzuch dziwny a wczoraj np nawet wlosy umylam w dzien i bylo ok.
Co do zdjec to chyba poszukam kogos kto przyjdzie do mnie i zrobi Nam fotki..tzreba miec pamiatke. A w styczniu jak sie uda umowie sie na sesje brzuszkowa.

@Zzzzzz. Zapomnialam Ci napisac ze jak leze na plecach to nie z nogami wyprostowanymi tylko ze zgietymi w kolanach i wtedy brzuch nie ciagnie. Tak samo jak mam poduszje pod tylkiem. Jakos z nogami prosto mam wrazenie ze brzuch ciagnie itp i tylko na chwile przyjmuje taka poze.

Ja w szpitalu cały czas spałam z lozkiem na klockach, to było jakieś 10 cm stopy wyżej niż głowa. To ogólnie jest dobry pomysl, ale w szpitalu mi powiedzieli żebym tak nie leżała zbyt czesto bo potem jak wstane to szyjka odczuje bardziej ciężar...

Ja jestem już ponad tydzień po szwie, brzuch się uspokoil, ale ma tendencje do spinania jak leżę na plecach. Od wczoraj mam wrażenie takiej 'zmeczonej' macicy, jakby musiala bardzo walczyc żeby sie powiększyć... w sumie to w prawie 24 tyg, a mam mam nadal poniżej pępka. W środę zapytam się gina co o tym myśli.
U mnie dziś dzień ważenia i mierzenia, mam juz 3,5 kg na plusie w porownaniu do czasu sprzed ciąży :D jak to wyglada u Was?

Co do zaparc to trzeba bardzo uważać. U mnie najlepiej sprawdzają się czopki, po konsultacji z lekarzem używam ich codziennie i nie muszę się nic wysilać przy tym. Apteczny sok żurawinowy podobno też działa bardzo dobrze, przy okazji wspomaga też pęcherz i jest mniejsze ryzyko infekcji.

@Kleo83 ucieszyła mnie Twoja wiadomosc o siusianiu bo tez tak mam! W sensie brzuch boli a jak sie wysiusiam to przestaje wiec laze często.
@BaskaW sa dni kiedy mogę sie połóżyc a sa dni ze nie ma opcji nawet z nogami zgietymi.
Mi macica się napina gdy mam wzdecia wiec się staram lykac ten espumisan easy i magnez mi pomaga bo mam co jakis czas rozwolnienie bo biore naprawde sporo. Raz mialam taki dzień ze się nie zalatwilam.

Dzis znow kłucie w pochwie...

Mi lekarz powiedzial ze nie moge trzymac siku bo pelen pecherz tez uciska szyjke. Z reszta w szpitalu jak mnie badal to po chwili kazal zrobic siku bo szyjka wychodzila inna. Widzicie to chyba z tym brzuchem to tez zalezy od dnia. Raz lepiej raz gorzej. Mi teraz bardzo urosl brzuch. 26+4 tc. Przytylam ok 4-5 kg od poczatku ciazy. Rosnie tylko brzuch i cycuchy. Macie juz siare? Bo ja nie.

Ja mam tez chyba problemy z zoladkiem. Boli tak ok 2 godz gorna czesc brzucha i jest czula na dotyk. Ale nie am co sie dziwic tyle tabletek lykam.

Mi lekarz powiedzial ze nie moge trzymac siku bo pelen pecherz tez uciska szyjke. Z reszta w szpitalu jak mnie badal to po chwili kazal zrobic siku bo szyjka wychodzila inna. Widzicie to chyba z tym brzuchem to tez zalezy od dnia. Raz lepiej raz gorzej. Mi teraz bardzo urosl brzuch. 26+4 tc. Przytylam ok 4-5 kg od poczatku ciazy. Rosnie tylko brzuch i cycuchy. Macie juz siare? Bo ja nie.

Ja mam tez chyba problemy z zoladkiem. Boli tak ok 2 godz gorna czesc brzucha i jest czula na dotyk. Ale nie am co sie dziwic tyle tabletek lykam.
To ja się czuję jak słoń, 3 tygodnie temu waga wskazywała +9kg:-( teraz mam 26tc

reklama
Do góry