Dziewczyny od zeszłej środy Natalka jest już z nami o 23 we wtorek złapał mnie skurcze (rzeczywiście nie da sie nie wiedzuec że to to) poczatkiwo bardzo nieregularne. Po ok godzinie nagle zrobily sie tak czrste i silne że nie bykan w stanie ich liczyć. Myślałam że urodze w samochodzie! Na porodówce byliśmy o 1 a o 2:15 na świat przyszła nasza dzidzia miałam dodatni gbs i nie zdążyli mi podać 2 dawki antybiotyku ale mała zdrowa! 3 kg i 52 cm urodziłam dokładnie w 39+1.
reklama
Menia2018
Fanka BB :)
Gratuluję dużo zdrówka dla ciebie i maleństwa.Dziewczyny od zeszłej środy Natalka jest już z nami o 23 we wtorek złapał mnie skurcze (rzeczywiście nie da sie nie wiedzuec że to to) poczatkiwo bardzo nieregularne. Po ok godzinie nagle zrobily sie tak czrste i silne że nie bykan w stanie ich liczyć. Myślałam że urodze w samochodzie! Na porodówce byliśmy o 1 a o 2:15 na świat przyszła nasza dzidzia miałam dodatni gbs i nie zdążyli mi podać 2 dawki antybiotyku ale mała zdrowa! 3 kg i 52 cm urodziłam dokładnie w 39+1.
Gratulacje! A ja mam 39+5 i cisza:-/Dziewczyny od zeszłej środy Natalka jest już z nami o 23 we wtorek złapał mnie skurcze (rzeczywiście nie da sie nie wiedzuec że to to) poczatkiwo bardzo nieregularne. Po ok godzinie nagle zrobily sie tak czrste i silne że nie bykan w stanie ich liczyć. Myślałam że urodze w samochodzie! Na porodówce byliśmy o 1 a o 2:15 na świat przyszła nasza dzidzia miałam dodatni gbs i nie zdążyli mi podać 2 dawki antybiotyku ale mała zdrowa! 3 kg i 52 cm urodziłam dokładnie w 39+1.
Gratulacje :-) Poród ekspres:-) Dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka ;-)Dziewczyny od zeszłej środy Natalka jest już z nami o 23 we wtorek złapał mnie skurcze (rzeczywiście nie da sie nie wiedzuec że to to) poczatkiwo bardzo nieregularne. Po ok godzinie nagle zrobily sie tak czrste i silne że nie bykan w stanie ich liczyć. Myślałam że urodze w samochodzie! Na porodówce byliśmy o 1 a o 2:15 na świat przyszła nasza dzidzia miałam dodatni gbs i nie zdążyli mi podać 2 dawki antybiotyku ale mała zdrowa! 3 kg i 52 cm urodziłam dokładnie w 39+1.
Menia2018
Dziewczyny miałam dziś ciężką noc,bardzo twardniał mi brzuch i kilka razy bolesne skurcze już myślałam że na IP będę musiała jechać. Jakoś zwlokłam się z łóżka wzięłam prysznic. Uspałam chyba na nowo po 3. Teraz rano wszystkie leki rozkurczowe już wzięłam i mam nadzieję że dziś będzie lepiej.
Mikasa7
No ta nasza macica ćwiczy sobie coraz więcej. Też mam takie dni,że brzuch więcej stwardnieje,nawet boleśnie... Głowa do góry, już bliżej jak dalej ja sobie pozwoliłam sprzątać już, wczoraj pokój młodego, dziś kuchnia. I jak głowa czymś innym zajęta,to nie myślę o bólach, twardnieniach.... I jakoś tego mniej jak się człowiek na tym nie skupia wieczorami tylko plecy bolaDziewczyny miałam dziś ciężką noc,bardzo twardniał mi brzuch i kilka razy bolesne skurcze już myślałam że na IP będę musiała jechać. Jakoś zwlokłam się z łóżka wzięłam prysznic. Uspałam chyba na nowo po 3. Teraz rano wszystkie leki rozkurczowe już wzięłam i mam nadzieję że dziś będzie lepiej.
Ja dziś właśnie po ostatniej wizycie u doktor.Obecnie 37+6 tc.Man rozwarcie na 2 palce, szyjka krótka i doktor czuła główkę.Od wczoraj luteiny już nie biorę, od dziś mam odstawić nospe (nie biorę jej już od 3 tygodni bo nie widziałam za bardzo różnicy jak ją brałam), magnez i aspargin. No i według doktor urodzę wcześniej niż 25 lipca. powiedziała też, że powinno szybko pójść bo Mała jest już niziutko i szyjka krótka. Brzuch twardniej ale nie jakoś często. Wczoraj ogarnęłam juz pokoik dla Małej łącznie z myciem podłogi Dziś wyprasuje firany,mąż zawiesi i ogólnie mogę już rodzić, ale tak się panicznie boję, że masakra.
G_Dominika
Do terminu porodu teoretycznie 9 dni... Jednak poziom skurczy przepowiadajacych mnie tak rozwala, że chce teraz ... Nawet lekarz się zdziwil, że są tak bolesne i że na ktg się piszą jak porodowe... I mam je np. dwie godziny po czym przechodzą... Gdzie tu logika? I w ogóle na mój widok lekarz wczoraj zdebial i pytał "Pani jeszcze w ciąży?"
Vanilia120
Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy.. zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..
reklama
Ale wam zazdroszczę dziewczyny tych waszych tygodni...ja dopiero zaczynam 34 mam za chwilę wizytę u lekarza i boje się co tam się podziało z ta szyjka. Dwa tygodnie temu miała tylko 11mm. Brzuch mocno twardnieje, mimo że ciągle leżę.
Podziel się: