reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Byłam dzisiaj na badaniach, mocz,morfologia i crp. Gin kazał mi tez zrobić glukozę ale po pierwsze to chyba za wcześnie, a po drugie nie wyobrażam sobie siedzenia dwóch godzin jak mam leżeć.
Słabo mi, zawroty głowy a do tego wiatr taki ze normalnie wszystko urywa. Co dziś u Was?

reklama
Hej u mnie też wietrznie. Dziś chyba wyjdę do sklepu bo muszę coś do ubrania sobie kupić bo nie mam w czym chodzić. Cały czas masz bóle i twardnienia? Jak często w ciągu dnia. Mi na ostatnich badaniach wyszła infekcja w moczu a w naszym wypadku to szczególnie niebezpieczne, kończę właśnie antybiotyk i mam nadzieję że wylecze.

Wiesz co, w tamtej nocy mi trochę twardnial, ale wczoraj i w nocy było ok. Za to miałam okropny sen ze strasznie krwawilam.
No zobaczymy co mi wyjdzie... jutro też dzwonie do Gina jak tam posiew z szyjki, czy co on mi tam robił... miałaś to robione?

Co chcesz kupić? :-)

Mialam posiew przed szwem robiony. Ty pewnie przed pessarem tez musisz mieć czysto żeby infekcji nie było. Chcę jakąś sukienkę na święta, jakieś legginsy i tunike, tak za jednym razem jak już Wychodzę. Od początku ciąży schudłam kilogram i to nie ulega zmianie jedynie brzuch rośnie, ale to ze stresu nie objadam się. Tez mam czasem okropnie sny. To przez to że się dużo martwimy. A już znasz płeć? U mnie drugi ( a w sumie trzeci) synek.

U mnie druga dziewczynka :-)

A te posiewy się potem powtarza?

Mi brzuch jakby zmalał. Od początku miałam całkiem duży aż wszyscy się dziwili. A teraz malutki...

Jakie plany na święta? Ja- łóżko

Dziewczyny czy ten magnezin jest na receptę? Bo też bym go sobie kupiła. Wczoraj pojechaliśmy z mężem po telefon dla niego i wstąpiliśmy na malutkie zakupy. Chodziliśmy bardzo powoli, ja niczego nie nosiłam. Po powrocie do domu miałam brzuch jak kamień i stawiał mi się kilka razy w ciągu godziny :( wychodzi na to, że nie mogę nawet chodzić

Bez recepty. W szpitalu powiedzieli że szybko się wchłania i jest najlepszy.

Ja w święta tez głównie łóżko, ale chyba wyskocze na chwile do teściów, jak nic mi nie będzie dokuczać.

Do nas teściowie przychodzą na Wigilię, tzn przychodzą ja przygotować ;-) ja co najwyżej poinstruuję M.jak zrobić zupę grzybowa i kompot z suszu.

Ewelina, jak masz te twardnienia to tym bardziej proś Gina o pomiar szyjki.

Poproszę na pewno tylko wizytę mam za 8 dni . Zastanawiam się czy nie pojechać na IP tylko wiecie co jest najgłupsze.. że boję się, że w szpitalu mi brzuch przestanie twardnieć. Tak samo miałam z więzadłami. Nie byłam w stanie chodzić, każdy ruch sprawiał mi potworny ból. Ledwo dowlokłam się do auta, cała się trzęsłam. Dojechaliśmy do szpitala i nagle zaczęłam się czuć jak nowonarodzona.. więzadła boleć przestały i było mi strasznie głupio, że przyjeżdżam do szpitala, a potem się okazuje, że nic mnie nie boli. Nie wiem czy ja tak na szpital reaguję, że mi nagle dolegliwości mijają. Przez 25 lat ani razu nie byłam w szpitalu, dopiero teraz w ciąży.

reklama
Ewelina, wizytę mamy tego samego dnia ;-)
Ja myślę że do wizyty spokojnie wytrzymasz. Po prostu bierz magnez, no spe i lez dużo. A luteine lub duphaston masz? Na kiedy masz termin? Początek kwietnia?

Do góry