reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej, wczoraj byłam na ktg i zapis był prawidłowy, wahal się w granicach 130-160, ale była jedną taka sytuacja, że na około 2, minuty tetno dziecka podskoczyło na 170-180. Po tym się uspokoiło i wyrównało. Dodam, że była to sytuacja, gdzie dziecko akurat się dosyć gwałtownie poruszyło i wypielo. Jutro idę jeszcze raz na ktg, ale generalnie lekarz tego wzrostu tętna nie skomentował. Czy takie wahanie jest groźne?

reklama
Hej, wczoraj byłam na ktg i zapis był prawidłowy, wahal się w granicach 130-160, ale była jedną taka sytuacja, że na około 2, minuty tetno dziecka podskoczyło na 170-180. Po tym się uspokoiło i wyrównało. Dodam, że była to sytuacja, gdzie dziecko akurat się dosyć gwałtownie poruszyło i wypielo. Jutro idę jeszcze raz na ktg, ale generalnie lekarz tego wzrostu tętna nie skomentował. Czy takie wahanie jest groźne?

Kiedy byłam w szpitalu mialam ktg 2 razy dziennie. Zdarzały się chwilowe wzrosty tętna. Polozne mówiły ze dorosły człowiek ma inne tetno kirdy np. Chodzi a kiedy biegnie. Podibnie jest u malucha. Lekarze też nigdy tego nie skomentowali.

Jak byłam w ciąży z synem to też zdarzało się, że dobijal do 180 z tetnem i nikt mi nigdy nic nie powiedział, że to źle. Jeżeli są ta takie jednorazowe krótkie akcje to chyba nic groźnego. Tym bardziej, że miało to miejsce przy gimnastykowaniu się malucha;)
Swoją drogą od którego tc macie regularne ktg? Mi zapowiedzieli już, że będę miała dopiero od 37 tc:/:/:/ mam nadzieję dotrwać w ogóle...

U mnie też się tak zdaza i właśnie jak mały się rusza a z reguły walczy ostro z KTG

Ufff trochę mnie uspokoiłyscie, bo położna przyszła i była trochę zaniepokojona, ale potem miałam USG i na nim wszystko było ok.

Kurcze a ja jeszcze nie mam zleconego KTG ,teraz na wizycie będę 35+5 ale dopiero w poniedziałek ciekawe czy mi zleci ? Wiem że na pewno każe zrobic gbs ,

Dziewczyny, a czy Wy codziennie tak samo odczuwacie ruchy dziecka? Bo moje codziennie się bardzo wypinalo, dziś równiez się wypina, ale jakby z mniejszą siła.

reklama
Do góry