A jak się dzisiaj czujesz?Nie, moje skurcze nie są bolesne. Ale jak nie spałam, to czułam
reklama
Nalia91
Fanka BB :)
W sumie dzisiaj, odpukac, o wiele lepiej. W ciągu dnia rzadko twardnienia.A jak się dzisiaj czujesz?
No to świetnie będzie dobrze!W sumie dzisiaj, odpukac, o wiele lepiej. W ciągu dnia rzadko twardnienia.
Zastanawiam się czy picie dużej ilości płynów ma jakiś wplyw na te skurcze i twardnienie brzucha? Niby w internecie czytałam, że trzeba dużo pić i to pomaga na skurcze, ale z drugiej strony wtedy trzeba częściej wstawać do WC, a to już raczej nie jest wskazane w przypadku konieczności leżenia. Jakieś doświadczenia w tym temacie?
Mam ten sam dylemat. Ogólnie pije dużo wody ok. 4l dziennie. W szpitalu kazali mi dużo pić właśnie że względu na to że niby pomaga na skurcze. Ale sikam też dużo a jak przedtrzymam i nie idę od razu to aż czasem brzuch mam obolaly. Jednak myślę że chyba jednak lepiej pić niż sobie odmawiać.Zastanawiam się czy picie dużej ilości płynów ma jakiś wplyw na te skurcze i twardnienie brzucha? Niby w internecie czytałam, że trzeba dużo pić i to pomaga na skurcze, ale z drugiej strony wtedy trzeba częściej wstawać do WC, a to już raczej nie jest wskazane w przypadku konieczności leżenia. Jakieś doświadczenia w tym temacie?
G_Dominika
Ja mam problem z piciem. Wiem, że za mało pije i nie wiem, jak sobie z tym poradzić... Ogólnie już nawet robię sobie dzbanek wody z cytryna i robię założenia, że do tej godziny muszę wypić... Macie jakieś sprawdzone patenty by pamiętać o piciu?
Też mam dziś wizytę. Zatem nie ja jedna będę się denerwować u lekarza. Również, podobnie jak, Wy, odliczam dni... Najpierw do 28 tyg, potem mam w kalendarzu zaznaczony 36 tydz i skupiam się na tej na dacie, jakbym jakas dziwna wizualizacje robiła.
Też mam dziś wizytę. Zatem nie ja jedna będę się denerwować u lekarza. Również, podobnie jak, Wy, odliczam dni... Najpierw do 28 tyg, potem mam w kalendarzu zaznaczony 36 tydz i skupiam się na tej na dacie, jakbym jakas dziwna wizualizacje robiła.
Nalia91
Hej, ja po wizycie. Niestety , diagnoza się potwierdziła - szyjka 3 cm, na szczęście zamknięta. Wizyta kontrolna 5.04, do tej pory L4 i przebywać "bliżej łóżka niż dalej". Jak nadal będzie się skracała, to bedzie zakładany pessar. Na razie się nie forsować. Dzidzia wg USG ma 750g i podczas badania się bawiła z lekarzem, tam, gdzie on najeżdżał głowica USG, tam ona kopala z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o skierowanie na te glukozę. :/
reklama
G_Dominika
Dzidzia już całkiem spora Teraz to będzie przybierać z tygodnia na tydzień coraz bardziej. Najważniejsze, że szyjka zamknięta. Bądź dobrej myśli!
Ja wizytę mam dopiero wieczorem i trochę się stresuję...
Ja wizytę mam dopiero wieczorem i trochę się stresuję...
Podziel się: