reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Zastanawiam się czy picie dużej ilości płynów ma jakiś wplyw na te skurcze i twardnienie brzucha? Niby w internecie czytałam, że trzeba dużo pić i to pomaga na skurcze, ale z drugiej strony wtedy trzeba częściej wstawać do WC, a to już raczej nie jest wskazane w przypadku konieczności leżenia. Jakieś doświadczenia w tym temacie?

Zastanawiam się czy picie dużej ilości płynów ma jakiś wplyw na te skurcze i twardnienie brzucha? Niby w internecie czytałam, że trzeba dużo pić i to pomaga na skurcze, ale z drugiej strony wtedy trzeba częściej wstawać do WC, a to już raczej nie jest wskazane w przypadku konieczności leżenia. Jakieś doświadczenia w tym temacie?
Mam ten sam dylemat. Ogólnie pije dużo wody ok. 4l dziennie. W szpitalu kazali mi dużo pić właśnie że względu na to że niby pomaga na skurcze. Ale sikam też dużo a jak przedtrzymam i nie idę od razu to aż czasem brzuch mam obolaly. Jednak myślę że chyba jednak lepiej pić niż sobie odmawiać.

Ja mam problem z piciem. Wiem, że za mało pije i nie wiem, jak sobie z tym poradzić... Ogólnie już nawet robię sobie dzbanek wody z cytryna i robię założenia, że do tej godziny muszę wypić... Macie jakieś sprawdzone patenty by pamiętać o piciu?
Też mam dziś wizytę. Zatem nie ja jedna będę się denerwować u lekarza. Również, podobnie jak, Wy, odliczam dni... Najpierw do 28 tyg, potem mam w kalendarzu zaznaczony 36 tydz i skupiam się na tej na dacie, jakbym jakas dziwna wizualizacje robiła.

hanus85
Lubię czytać Twoje posty są takie pokrzepiające ;) Mam pytanie, jakie leki bierzesz? No spa na stałe czy tylko doraźnie? Jak Twoja szyjka? :)

Ja pije sporo, wyszła mi dodatkowo cukrzyca ciążowa, także mam wskazania. Wstawaniem częstym się nie przejmuje, bo mam zalecony oszczędny tryb życia a nie leżący.

Dzisiaj 25t i 1d. Byle tak dalej :)

Hej, ja po wizycie. Niestety , diagnoza się potwierdziła - szyjka 3 cm, na szczęście zamknięta. Wizyta kontrolna 5.04, do tej pory L4 i przebywać "bliżej łóżka niż dalej". Jak nadal będzie się skracała, to bedzie zakładany pessar. Na razie się nie forsować. Dzidzia wg USG ma 750g i podczas badania się bawiła z lekarzem, tam, gdzie on najeżdżał głowica USG, tam ona kopala :p z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o skierowanie na te glukozę. :/

reklama
Dzidzia już całkiem spora:) Teraz to będzie przybierać z tygodnia na tydzień coraz bardziej:). Najważniejsze, że szyjka zamknięta. Bądź dobrej myśli!
Ja wizytę mam dopiero wieczorem i trochę się stresuję...

Do góry