reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem chyba jedyna z zaleconym normalnym trybem zycia...
Szyjka ma dalej 4 cm i nie ma rozwarcia. Ciekawe jak dlugo. Takze na ten moment moge nawet na drugie prenatalne jechac do innego miasta a to ponad godzina jazdy w jedna strone.
Dzisiaj sie chyba nawet odwaze na kino z przyjaciolkami :)

reklama
Szyjka ma dalej 4 cm i nie ma rozwarcia. Ciekawe jak dlugo. Takze na ten moment moge nawet na drugie prenatalne jechac do innego miasta a to ponad godzina jazdy w jedna strone.
U ciebie kochana jesteś zabezpieczona od samego początku wszystko tam dobrze trzyma bo ma na czym szyjka długa

A w którym tyg szyjka zaczęła się skracać bo od 8 tyg lezysz ale to chyba nie z winy szyjki? Ja miałam spokój do 17 tyg później zaczęły się problemy ,miałam mieć założony pessar w tamtym tyg ale mam jakiś infekcje i trzeba wyleczyc w poniedziałek mam dzwonić do lekarza to mi powie kiedy nam podjechać we wtorek lub środę ,ja mam termin na 04.07 ale ciąża tydzień starsza z USG na 27.06 ale modlę się żeby wytrzymać do 34 tyg,pierwszy poród w 36 i też problem z szyjka od połowy ciąży ,a ty na kiedy nasz termin ? I jak sobie dajesz radę z tym leżeniem ? To twoja pierwsza ciąża?
Na początku były plamienia dlatego leżałam. Szyjka w 13 t.c. długa jednak rozwarcie się pojawiło na 0,5 cm po którym śladu nie ma. Termin 26 czerwiec. Z leżeniem mam dobre i złe dni. To jest druga ciąża, pierwsza utrata w 20 t.c.

Ostatnia edycja:

To rozważnie, ale korzystaj z tego, że możesz normalnie funkcjonować :) mnie trzyma myśl, ze teraz jak wytrzymam jeszcze trochę to mała urodzi się w terminie, a nie jako wcześniak :) ale u mnie to kwestia kilku tygodni

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na początku były plamienia dlatego leżałam. Szyjka w 13 t.c. długa jednak rozwarcie się pojawiło na 0,5 cm po którym śladu nie ma. Termin 26 czerwiec. Z leżeniem mam dobre i złe dni. To jest druga ciąża, pierwsza utrata w 20 t.c.

Tez jestem po stracie, w 23 tygodniu.
W tej ciazy bez plamien, szwy zalozone planowo w 13 tygodniu. Jeden pobyt w szpitalu przez skurcze. I ciagniemy dalej.

Przykro mna z powodu pierwszej stary ,te nasze szyjki są okropne

Przykro mna z powodu pierwszej stary ,te nasze szyjki są okropne
Oj mega okropne jednak decydując się na ciąże byłam przekonana, że problemem była choroba genetyczna -trombofilia nie niewydolność szyjki. I o mały włos znowu by się to skończyło tragedią. Poprzedni lekarz nie mierzył szyjki i w 13 t.c. trafiając do innego lekarza miałam 0,5 cm rozwarcia.

reklama
Oj mega okropne jednak decydując się na ciąże byłam przekonana, że problemem była choroba genetyczna -trombofilia nie niewydolność szyjki. I o mały włos znowu by się to skończyło tragedią. Poprzedni lekarz nie mierzył szyjki i w 13 t.c. trafiając do innego lekarza miałam 0,5 cm rozwarcia.
teraz będzie dobrze !!! Jestesmy na podobnym etapie ja dopiero od 2 tyg leże a bardziej się oszczędzam ile mogę bo w domu 3 latek ale jestem pełna nadziei że i tata ciążę donoszę do jakiegoś bezpieczenego tyg
I tu każdej z Nas tego życzę !!!

Do góry