reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Już. Młoda mi numer odwaliła. Lezała od 3 tyg główką do dołu wiec ruchy były mega mocne i często wyczuwalne...teraz postanowiła ułożyć sie poprzecznie i nie czuję ruchów bo kopie w jelita bardziej które nie sa unerwione. KTG ok. Szyjki nie mierzył. Napisał krótka uformowana zamknieta. W czwartek mam Usg planowe zobaczymy. No to wystarczy mi wrażeń :)

Widzisz :) wiedzialam ze bedzie dobrze! U mnie tez troszke mniej ruchow ale wczoraj jak bylam na ktg to ja odczulam 4 ruchy a Maly wedlug aparatury poruszyl sie 55 razy :)

reklama
Już. Młoda mi numer odwaliła. Lezała od 3 tyg główką do dołu wiec ruchy były mega mocne i często wyczuwalne...teraz postanowiła ułożyć sie poprzecznie i nie czuję ruchów bo kopie w jelita bardziej które nie sa unerwione. KTG ok. Szyjki nie mierzył. Napisał krótka uformowana zamknieta. W czwartek mam Usg planowe zobaczymy. No to wystarczy mi wrażeń :)
Uff no to cudownie!!! Mamusia spokojniejsza!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

A u ciebie skończony wczoraj 29 tc!?

tak. Zaczęłam 30. Dzis lekarz mówił że spokojnie jeszcze sie odwróci ;) oby...
Jak ja bym chciała taką IP że sprawdza i puszczają do domu ale u mnie w mieście takiej nie ma. Od razu na oddział przyjmują. W razie czego muszę jechać do stolicy. A ty w jakim mieście!?

Fajnie ze na IP Ci te badania zrobili i wypuścili. U nas w szpitalu twierdzą ze to nie przychodnia i trzeba normalnie byc przyjętym na patologie i lezec min 3 dni.
To tak jak u mnie. Nawet jak byłam z podejrzeniem odplywania płynu owodniowego to musieli przyjąć i położyć na oddział żeby zrobić amniotest (który wyszedł negatywnie) i leżałam 4 dni gdzie robili mi usg 3 razy i nic więcej (leków nawet żadnych nie przejmowałam). Nieźle co!?!

To tak jak u mnie. Nawet jak byłam z podejrzeniem odplywania płynu owodniowego to musieli przyjąć i położyć na oddział żeby zrobić amniotest (który wyszedł negatywnie) i leżałam 4 dni gdzie robili mi usg 3 razy i nic więcej (leków nawet żadnych nie przejmowałam). Nieźle co!?!

Znam to z mojej pirwszej ciąży, koldra miala mnie leczyc. Z łaską wtedy ktg raz dziennie zrobili i nospe dali. Ale 3 dni bite musiałam byc. Dlatego tak na maxa bronie sie przed szpitalem.

reklama
Do góry