reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Już. Młoda mi numer odwaliła. Lezała od 3 tyg główką do dołu wiec ruchy były mega mocne i często wyczuwalne...teraz postanowiła ułożyć sie poprzecznie i nie czuję ruchów bo kopie w jelita bardziej które nie sa unerwione. KTG ok. Szyjki nie mierzył. Napisał krótka uformowana zamknieta. W czwartek mam Usg planowe zobaczymy. No to wystarczy mi wrażeń :)

Widzisz :) wiedzialam ze bedzie dobrze! U mnie tez troszke mniej ruchow ale wczoraj jak bylam na ktg to ja odczulam 4 ruchy a Maly wedlug aparatury poruszyl sie 55 razy :)

reklama
Już. Młoda mi numer odwaliła. Lezała od 3 tyg główką do dołu wiec ruchy były mega mocne i często wyczuwalne...teraz postanowiła ułożyć sie poprzecznie i nie czuję ruchów bo kopie w jelita bardziej które nie sa unerwione. KTG ok. Szyjki nie mierzył. Napisał krótka uformowana zamknieta. W czwartek mam Usg planowe zobaczymy. No to wystarczy mi wrażeń :)
Uff no to cudownie!!! Mamusia spokojniejsza!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

A u ciebie skończony wczoraj 29 tc!?

tak. Zaczęłam 30. Dzis lekarz mówił że spokojnie jeszcze sie odwróci ;) oby...
Jak ja bym chciała taką IP że sprawdza i puszczają do domu ale u mnie w mieście takiej nie ma. Od razu na oddział przyjmują. W razie czego muszę jechać do stolicy. A ty w jakim mieście!?

Fajnie ze na IP Ci te badania zrobili i wypuścili. U nas w szpitalu twierdzą ze to nie przychodnia i trzeba normalnie byc przyjętym na patologie i lezec min 3 dni.
To tak jak u mnie. Nawet jak byłam z podejrzeniem odplywania płynu owodniowego to musieli przyjąć i położyć na oddział żeby zrobić amniotest (który wyszedł negatywnie) i leżałam 4 dni gdzie robili mi usg 3 razy i nic więcej (leków nawet żadnych nie przejmowałam). Nieźle co!?!

To tak jak u mnie. Nawet jak byłam z podejrzeniem odplywania płynu owodniowego to musieli przyjąć i położyć na oddział żeby zrobić amniotest (który wyszedł negatywnie) i leżałam 4 dni gdzie robili mi usg 3 razy i nic więcej (leków nawet żadnych nie przejmowałam). Nieźle co!?!

Znam to z mojej pirwszej ciąży, koldra miala mnie leczyc. Z łaską wtedy ktg raz dziennie zrobili i nospe dali. Ale 3 dni bite musiałam byc. Dlatego tak na maxa bronie sie przed szpitalem.

reklama
Do góry