reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A mnie od wczoraj bardzo boli w pachwinie aż cała noga i promieniuje do tylu pleców. Sprawdzał to niby dziś ale tak szybko ze może coś przeoczył??????? Glowka tam dziecka uciska ale co jeśli coś pod glowka jest???? Boże jak ja to wytrzymam to będzie cud.

reklama
A mnie od wczoraj bardzo boli w pachwinie aż cała noga i promieniuje do tylu pleców. Sprawdzał to niby dziś ale tak szybko ze może coś przeoczył??????? Glowka tam dziecka uciska ale co jeśli coś pod glowka jest???? Boże jak ja to wytrzymam to będzie cud.

Moze rwa kulszowa dala o sobie znac. Oj pamietam ten bol z pierwszej ciąży. Mi wtedy kazali bok nagrzewac termoforem.

Takie bole zdarzają,sie również przez to ,ze miednica się poszerza.Ja wlasnie taki bol dostałam w pierwszej ciąży promieniujący na noge i kregoslup.Tam sa wiezadla.Nie wiem jak to się nazywa w Polsce ,ale jak to przetlumaczylam z norweskiego medycznego terminu wychodzi obluzowanie miednicy.I nie ma to nic wspólnego ze skracajaca się szyjka.

no sporo i to 3x2..moj gin i lekarz w szpitalu kazali brać...nie zmiękła mi szyjka tylko sie skracała..ja nie wiem czy na mnie działa nospa ...mam skurcze ale kto wie co by było gdybym nie brała. Nie sa bolesne, ale musze stawać bo ciężko iść, czasem mam wrazenie ze mi sie kurczy pęcherz i muszę siku szybko :)
Tak, ja też tak mam, kiedy przychodź mocniejszy skurcz to momentalnie mam wrażenie że bardzo chce mi się sikać

I może dlatego dostaje się też luteine dopochwowa? :)
U mnie szyjka twarda mimo brania nospy.
Właśnie u mnie też długo szyjka trzymała się nienagannie i to mimo skurczy, a nospę brałam regularnie. Dopiero 2 tyg temu zmiękła i się skróciła i dopiero wtedy, podczas pobytu na patologii ciąży, odstawiono mi zupełnie nospę.

reklama
Do góry