Hej dziewczyny. Ja wczoraj urodziłam w 37 +5 ze względu na cholestaze. Porod wywolywany. Maly wazy 3280g i ma 53 cm
Na takie wiadomosci czekamy super, gratulacje :*
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
karolyn1987
Fanka BB :)
Oczywiscie ze trzymam za was kciuki - nie dajcie się
WitajcieZapowiada się kolejny słoneczny dzien.Noc spokojna od razu inaczej się wstawalo.Dzisiaj wyslalam synka do przedszkola,mam nadzieje,ze po Rota ani sladu.Ja dzisiaj kolejna kontrola.W ciągu tygodnia miałam 3 razy usg robione,zastanawiam się czy to rzeczywiście nie zaszkodzi dzecku lekarz twierdzi,ze nie.Zewzgledu na moja przeszlosc lekarz sprawdza za każdym razem akcje serca.Moze jak zaczna się ruchy nie będę musiala tak często biegac.A co Wy wiecie na temat czestego usg w ciąży?Milego dnia
Evelina87r
WitajcieZapowiada się kolejny słoneczny dzien.Noc spokojna od razu inaczej się wstawalo.Dzisiaj wyslalam synka do przedszkola,mam nadzieje,ze po Rota ani sladu.Ja dzisiaj kolejna kontrola.W ciągu tygodnia miałam 3 razy usg robione,zastanawiam się czy to rzeczywiście nie zaszkodzi dzecku lekarz twierdzi,ze nie.Zewzgledu na moja przeszlosc lekarz sprawdza za każdym razem akcje serca.Moze jak zaczna się ruchy nie bęudę musiala tak często biegac.A co Wy wiecie na temat czestego usg w ciąży?Milego dnia
U mnie akcje serca sprawdza polożna takim urządzeniem hmmm chyba bodajze to sie nazywa detektor tętna płodu. Natomiast lekarz 1raz na miesiąc robi usg. Teraz dopochwowe mam co 2 tyg ale to przez tą nieszczesną szyjkę.
lienka
bardziej szkodliwe byłoby dopochwowe ....bo dodatkowe 'grzebanie" plus luteina plus badanie lekarskie może jeszcze passer...zwiększa ryzyko infekcji. Usg przez brzuch dla dziecka jest bezpieczne. Ja nie lubię ze wzgledu na skurcze. Mam nie głaskać brzucha, a jeżdżą tą głowicą jak walcemWitajcieZapowiada się kolejny słoneczny dzien.Noc spokojna od razu inaczej się wstawalo.Dzisiaj wyslalam synka do przedszkola,mam nadzieje,ze po Rota ani sladu.Ja dzisiaj kolejna kontrola.W ciągu tygodnia miałam 3 razy usg robione,zastanawiam się czy to rzeczywiście nie zaszkodzi dzecku lekarz twierdzi,ze nie.Zewzgledu na moja przeszlosc lekarz sprawdza za każdym razem akcje serca.Moze jak zaczna się ruchy nie będę musiala tak często biegac.A co Wy wiecie na temat czestego usg w ciąży?Milego dnia
Ja tez mam ten detektor iU mnie akcje serca sprawdza polożna takim urządzeniem hmmm chyba bodajze to sie nazywa detektor tętna płodu. Natomiast lekarz 1raz na miesiąc robi usg. Teraz dopochwowe mam co 2 tyg ale to przez tą nieszczesną szyjkę.
bardziej szkodliwe byłoby dopochwowe ....bo dodatkowe 'grzebanie" plus luteina plus badanie lekarskie może jeszcze passer...zwiększa ryzyko infekcji. Usg przez brzuch dla dziecka jest bezpieczne. Ja nie lubię ze wzgledu na skurcze. Mam nie głaskać brzucha, a jeżdżą tą głowicą jak walcem [
Ja za każdym razem mam dopochwowe :/Mam zalozony szew i biore luteinę..
Dzisiaj na 15:00 jade na ktg, trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze i nie wykazalo skurczy.
Trzymamy!
madziarakr
Aktywna w BB
Czesc dziewczyny, wczoraj mialm wizyte kontrolna 2 tyg po zalozeniu szwu. I tumocno sie zdziwilam bo lekarka zronilami tylko delikatne badanie na fotelu, usg przez pochwowego nie robila aby nie draznic szyjki. Prawde mowiac troche jestem zdziwiona bo myslalam ze szyjke glownie kontroluje sie przez usg, bo przeciez przy zwyklym badaniu nie jest w stanie ocenic dlugosci szyjki ani ujscia wewnetrznego. Ta lekarka jest w zastepstwie mojego Pana doktora, ktory jest nieobecny do poczatku listopada-mial operacje.Nie wiem sama co mam myslec, moze rzeczywiscie w tak krotkim czasie od zabiegu jeszcze nie robi sie usg....chyba za tydzien przed kolejna wizyta zadzwonie do mojego lekarza prowadzacego i poprosze o interwencję...a moze zle mysle....hmmmm
reklama
Czesc dziewczyny, wczoraj mialm wizyte kontrolna 2 tyg po zalozeniu szwu. I tumocno sie zdziwilam bo lekarka zronilami tylko delikatne badanie na fotelu, usg przez pochwowego nie robila aby nie draznic szyjki. Prawde mowiac troche jestem zdziwiona bo myslalam ze szyjke glownie kontroluje sie przez usg, bo przeciez przy zwyklym badaniu nie jest w stanie ocenic dlugosci szyjki ani ujscia wewnetrznego. Ta lekarka jest w zastepstwie mojego Pana doktora, ktory jest nieobecny do poczatku listopada-mial operacje.Nie wiem sama co mam myslec, moze rzeczywiscie w tak krotkim czasie od zabiegu jeszcze nie robi sie usg....chyba za tydzien przed kolejna wizyta zadzwonie do mojego lekarza prowadzacego i poprosze o interwencję...a moze zle mysle....hmmmm
Czyli zupelnie odwrotnie niż u mnie.Ja tez czekam na mojego lekarza,wizyta dopiero w przszlym tygodniu,ciekawa jestem jego opinii.A tymczasem dzisiaj ide na kolejna kontrole.Ale z drugiej strony kazda z nas ma inna historie poprzedniej ciąży,wiec tez ciężko generalizować.Ja za każdym razem pytam czy to nie szkodzi dziecku.Tez nie wiem co myslec..
Podziel się: