reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Zawsze przed badaniem robię tak. Podmywam się pod prysznicem, psikam octaniseptem, wycieram się ręcznikiem papierowym i robię siusiu ale będąc jeszcze pod prysznicem łapiąc środkowy strumień do kubeczka. Podobno ważne aby nie pobierać moczu siedząc na toalecie

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No trochę dziwne ze dostalas bez posiewu pochwy.
A pisze o podmyciu bo tu babki sa w szoku jak im pielęgniarka mówi że trzeba:-))

.
No właśnie też mnie to zdziwilo?

W szpitalu miałam robiony wymaz z szyjki macicy który wyszedł ujemny.

Dlatego pójdę zrobić teraz kolejny raz badanie moczu... bo już zglupialam... albo była to faktycznie infekcja pochwy i 3 globulki pomogły... albo już nie wiem :)

Lovi a to nie jest tak że nie powinno się robić posiewu w trakcie brania globulek? Mi się wydaje że przed badaniem że 3 dni nic nie powinno się aplikować żeby nie fałszować wyniku. A z drugiej strony bakterie w moczu ta raczej dziwne że infekcja pochwy. Ja bym powtórzyla badanie moczu poprostu..

Mi ostatnio wyszły dość liczne bakterie w moczu (zawsze nieliczne) przy pozostałych parametrach super i podejrzewam, że u mnie to wina lactovaginalu stosowanego na noc. Jak się siusiaka to zawsze mogą się dostać do moczu bakterie z pochwy.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Lovi a to nie jest tak że nie powinno się robić posiewu w trakcie brania globulek? Mi się wydaje że przed badaniem że 3 dni nic nie powinno się aplikować żeby nie fałszować wyniku. A z drugiej strony bakterie w moczu ta raczej dziwne że infekcja pochwy. Ja bym powtórzyla badanie moczu poprostu..
Moja doktorka wiedziala, że mam mieć zabieg i że będę miała pobierany wymaz z szyjki, no bo tak trzeba.
Zdążyłam wybrać tylko 3 globulki.
W szpitalu też o tym mówiłam, nawet dałam im badanie moczu w którym wyszły bakterie.
Nic na to nie powiedzieli....

No właśnie też mnie to zdziwilo?

W szpitalu miałam robiony wymaz z szyjki macicy który wyszedł ujemny.

Dlatego pójdę zrobić teraz kolejny raz badanie moczu... bo już zglupialam... albo była to faktycznie infekcja pochwy i 3 globulki pomogły... albo już nie wiem :)
Zrób zwykły mocz i od razu posiew.

No i dostałam amoxicyline 7 dni po 3 tabletki.. a bakteria to enterococcus czytalam na necie ze jest dosyć groźna... najlepsze jest to ze nie mam żadnych objawow gdyby nie to ze posZłam po zwolnienie a pani doktor zrobila mi przy okazji badanie moczu to bym pewnie z tym chodzila az do następnej wizyty w szpitalu czyli 3tygodnie. Jak nie urok to sraczka.. ciagle cos.. oczywiscie sie martwię mam nadzieje ze antybiotyk mi pomoze :(

No i dostałam amoxicyline 7 dni po 3 tabletki.. a bakteria to enterococcus czytalam na necie ze jest dosyć groźna... najlepsze jest to ze nie mam żadnych objawow gdyby nie to ze posZłam po zwolnienie a pani doktor zrobila mi przy okazji badanie moczu to bym pewnie z tym chodzila az do następnej wizyty w szpitalu czyli 3tygodnie. Jak nie urok to sraczka.. ciagle cos.. oczywiscie sie martwię mam nadzieje ze antybiotyk mi pomoze :(
Merlie najważniejsze że jesteś już leczona. Lekarz wie co robi. Tak to już w ciąży jest że cały czas czymś się martwimy. Będzie dobrze.

Hej i jak się trzymacie??? Mnie właśnie dzisiaj wypuszczają że szpitala. Znowu:-) :). Okazało się że wody w normie, szyjka ma 1 cm.
Mam nadzieję że wytrzymam do 12 sierpnia bo wtedy mam mieć CC.

reklama
Hej i jak się trzymacie??? Mnie właśnie dzisiaj wypuszczają że szpitala. Znowu:-) :). Okazało się że wody w normie, szyjka ma 1 cm.
Mam nadzieję że wytrzymam do 12 sierpnia bo wtedy mam mieć CC.
Ale Ci dobrze :)
Chciałabym już być na takim etapie ciąży:D
U mnie dopiero 18+1 ... A gdzie do końca [emoji85]

Za tydzień mam wizytę, a za 10 dni polowkowe [emoji3] już się nie mogę doczekać .

Do góry