reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny melduje sie ze szpitala. Skurcze nie regularne . Rozwarcie na 5 cm . Jutro o 6 lewatywa a o 7 oksytocyna i jazda [emoji41] jestem posrana juz za przeproszeniem . Prosze trzymac kciuki . Mały wazy niby 3700 [emoji41][emoji16][emoji23]

To kolo 8-11 mały będzie z nami :)
Najważniejsze byś panowała nad oddechem i świadomie pomału i głęboko oddychała; nie rób wentylacji płuc tj czestych i płytkich oddechów.

Ja nie robiłam lewatywy tylko dwa czopki eva qu wieczorem i rano.

Jesli masz możliwość staraj się na pionowo rodzic; piłka tez dobrze działa

Jak coś weź sobie znieczulenie zewnątrzoponowe- tylko powiedz od razu, chyba Ok 6 cm najpóźniej sie podaje.

Dasz radę!!! Skoro ja wytrzymałam do 10 cm to Ty tym bardziej dasz ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Podpisałam zgodę na cesarke. Pogadałam z lekarzem. Jeszcze w niedziele pewnie rozmowa z anestezjologiem. No i dostanę druga dawkę sterydow w weekend.
Wiec już naprawdę niedługo skonczy się moja ciążowa męka:).
A dzisiejszy dzień strasznie się wlecze. Pewnie zblizajacy się długi weekend będzie baaaardzooo dluuuuugi dla mnie. A w niedziele będę mieć stan przedzawałowy ...

Super Aga!! No to Korzystaj z ostatnich dni :) muzyka relaksacyjna filmy itp

A ja dla odmiany dziś się wyspałam :errr: chyba pierwszy raz odkąd tu jestem...może przez stres.
Dziś na obchodzie pan dr filozoficznie stwierdził, ze powoli podchodzę do lądowania i w poniedziałek ląduje.... i ze dziś do mnie przyjdą z papierami, zgodami do podpisu. Wiec chyba klamka zapadła :)

No to bierzesz mój termin :)

Hej dziewczyny, widzę ze jeszcze żadna sie nie rozpakowała po Kathleen;-)
My z Bartkiem dalej sie docieramy i powiem wam że strasznie ciężko przekonać go do picia z piersi... Co prawda pierś bierze bardzo chętnie ale raczej żeby sie poprzytulac... Aha i wazylismy sie wczoraj i moja kruszynka waży juz 4200;-)
A wy jak Marcysia i Kathleen? Karmicie piersia?
@AgaBabajaga pamietasz jak sie balas zeby wytrzymac do 30 tygodnia a ty juz zblizasz sie do finiszu;-) super;-) dziewczyny trzymam za was kciuki.

Hej u mnie właśnie podobnie; była dziś położna i mówi ze to rozleniwiony jest przy piersi i bardziej zrobił sobie smoczek niż jedzenie. Generalnie to mamy problem karzą małego co 3h budzić i przystawiać do piersi na karmienie a jego obudzić się nie da .. nic na niego nie działa; a jak się obudzi to trochę zje i smoczek sobie robi z piersi i nie da się go odessać bo Wiec odciagam i butla.

20170614_125833.jpg
20170614_125827.jpg

Załączniki

• 20170614_125833.jpg
    20170614_125833.jpg
    46,2 KB · Wyświetleń: 612
  • 20170614_125827.jpg
    20170614_125827.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 588
reklama
Do góry