reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny melduje sie ze szpitala. Skurcze nie regularne . Rozwarcie na 5 cm . Jutro o 6 lewatywa a o 7 oksytocyna i jazda [emoji41] jestem posrana juz za przeproszeniem . Prosze trzymac kciuki . Mały wazy niby 3700 [emoji41][emoji16][emoji23]

To kolo 8-11 mały będzie z nami :)
Najważniejsze byś panowała nad oddechem i świadomie pomału i głęboko oddychała; nie rób wentylacji płuc tj czestych i płytkich oddechów.

Ja nie robiłam lewatywy tylko dwa czopki eva qu wieczorem i rano.

Jesli masz możliwość staraj się na pionowo rodzic; piłka tez dobrze działa

Jak coś weź sobie znieczulenie zewnątrzoponowe- tylko powiedz od razu, chyba Ok 6 cm najpóźniej sie podaje.

Dasz radę!!! Skoro ja wytrzymałam do 10 cm to Ty tym bardziej dasz ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Podpisałam zgodę na cesarke. Pogadałam z lekarzem. Jeszcze w niedziele pewnie rozmowa z anestezjologiem. No i dostanę druga dawkę sterydow w weekend.
Wiec już naprawdę niedługo skonczy się moja ciążowa męka:).
A dzisiejszy dzień strasznie się wlecze. Pewnie zblizajacy się długi weekend będzie baaaardzooo dluuuuugi dla mnie. A w niedziele będę mieć stan przedzawałowy ...

Super Aga!! No to Korzystaj z ostatnich dni :) muzyka relaksacyjna filmy itp

A ja dla odmiany dziś się wyspałam :errr: chyba pierwszy raz odkąd tu jestem...może przez stres.
Dziś na obchodzie pan dr filozoficznie stwierdził, ze powoli podchodzę do lądowania i w poniedziałek ląduje.... i ze dziś do mnie przyjdą z papierami, zgodami do podpisu. Wiec chyba klamka zapadła :)

No to bierzesz mój termin :)

Hej dziewczyny, widzę ze jeszcze żadna sie nie rozpakowała po Kathleen;-)
My z Bartkiem dalej sie docieramy i powiem wam że strasznie ciężko przekonać go do picia z piersi... Co prawda pierś bierze bardzo chętnie ale raczej żeby sie poprzytulac... Aha i wazylismy sie wczoraj i moja kruszynka waży juz 4200;-)
A wy jak Marcysia i Kathleen? Karmicie piersia?
@AgaBabajaga pamietasz jak sie balas zeby wytrzymac do 30 tygodnia a ty juz zblizasz sie do finiszu;-) super;-) dziewczyny trzymam za was kciuki.

Hej u mnie właśnie podobnie; była dziś położna i mówi ze to rozleniwiony jest przy piersi i bardziej zrobił sobie smoczek niż jedzenie. Generalnie to mamy problem karzą małego co 3h budzić i przystawiać do piersi na karmienie a jego obudzić się nie da .. nic na niego nie działa; a jak się obudzi to trochę zje i smoczek sobie robi z piersi i nie da się go odessać bo Wiec odciagam i butla.

20170614_125833.jpg
20170614_125827.jpg

Załączniki

• 20170614_125833.jpg
    20170614_125833.jpg
    46,2 KB · Wyświetleń: 606
  • 20170614_125827.jpg
    20170614_125827.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 581
reklama
Do góry