reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

wyczekany ja wychodzila poprzednim razem ze szpitala w 27 tyg z kawalkiem i wazyl 1100 a Twoj to wielkoludek:-)jak mowi moj lekraz to moze byc oszukana waga i ze pewni bedziemy gdy sie urodzi i to prawda moja znajma ur mies temu mala miala miec 3600 a ur sie 2700:-)ja za 3 tyg odstawiam leki, wtedy mam wizyte i umawiac sie na termin porodu

reklama
Anula1989 z jednej strony mozesz sie cieszyc ze maly jest maly:-) mój niestety uderzyl na szczyt 4 kg - ja jestem malutka wiec najbardziej sie obawiam ze bez cesarki sie nie obejdzie:-( ale staram sie o tym nie myslec.
Martucha007 - swietny filmik i do tego glosy dzieciaczkow z arki noego, az sie poplakalam :-)

jeśli chodzi o poznanskie szpitale - ok, moze jest ich wiecej niz w malych miastach, ale co z tego jak i tak prawie codziennie na kilka godzin zamykaja porodowki. Ostatnio nawet szpital na Polnej zamkneli, a dziewczyny ktore juz byly przyjete rodzily na korytarzu, bo bylo takie przeludnienie (wiem bo szwagierka tam pracuje)

Agrawa je sie nie ciesze bo taki maly nie jest mam do terminu 5 tyg a maly juz ma 2,5 kg podobno jak nic bedzie mial 3,5 a ja mam 160 i przed ciaza wazylam 55 a i czasami mniej. U Ciebie wielkolud ale jak na mnie 3,5 to duzo:tak:

kochana ja przed ciaza wazylam 47kg :-( mam 160 w kapeluszu i zupelny brak bioder :-( bylam w zeszla sobote u lekarza i wtedy juz USG pokazalo 3200g. z jednej strony dlatego bardzo bym chciala juz urodzic zeby maly nie wyskoczyl taki 4 kilowy. w rodzinie mojego meza wszystkie dzieci sa takie duze :-(
po za tym - w co ja go bede ubierac, prawie wszystkie ciuszki mam na 62cm :-)
mojej kolezance urodzila sie cora w 38 tc - miala 4700g i prawie 60 cm. Mala teraz ma 2,5 miesiaca i wyglada na pol roczne dziecko, nosi juz ciuszki 74cm

no to spory:-)u mnie lekarz jesli widac ze dziecko duze a kobieta mala i jest juz 38 tydz wywoluja;-)lezalam w szpitalu z dziewczyna o ktorej przyszla bratowa, sucha jak patyk wysoka i ze 48 kg rok temu ur dziewczynke 4300 i 62 cm;-)
Poza tym pamietej ze kazdy lekarz mowi o tym, ze usg moze sie mylic +/- pol kg;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Niestety pohaftowałam trochę dzisiaj i nie bardzo się czuję Zgaga i zmęczenie. Przespałam teraz 2 godziny ale dalej nie za dobre samopoczucie
wyczekany ja mam do szpitala w którym pracuje mój gin i połozna ze szkoły rodzenia przy tym szpitalu 45 km. Wybrałam go jeszcze przed ciążą i mieszkalismy wtedy jakieś 12km od niego. Mysle, ze zdążę spokojnie dojechać
agrawa, Anulka ja bym sie nie martwiłam na waszym miejscu bo Usg naprawdę się często z wagą myli. A w szpitalu sa specjaliści i jesli będzie CC to trudno ale za to bezpiecznie.
kociatka zadomawiaj sie i wypoczywaj
Maqnio jak skonczy się mi 35tc to będę już chyba nogami przebierać. Zaczyna się w niedzielę więc przebieranie nogami juz bliziuteńko

anula witaj kochana!!!!
kociatka super, ze jestes juz na miejscu, czekamy na ciebie z niecierpliwoscia:)
wisienka :* tulam kochana i łącze sie w bólu zgagowym:* kochana ja juz przebieram, i przebieram normlanie jakbym biegała:) czekam na moja smerfetke z nie mniejszym utesknieniem:)

tak was czytam i normalnie popadam w kompleksy...same chudzinki z tych krótkoszyjnych mamusiek. Czyzbym tylko ja takim pączkiem była????:szok::szok::-):-)

z tego co ja zaobserwowałam wśród koleżanek, pączkom lepiej się rodzi :-) więc wszystko ma swoje plusy i minusy

reklama
Do góry