reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny powiedzcie mi co znaczy wąski zapis ktg mimo ze dziecko się rusza?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wg mnie jeśli to zapis dziecka to oznacza że jego tętno jest w miarę jednostajne bez skokow. U nas w szpitalu zawsze przed ktg każą coś zjeść żeby był "dobry" zapis i właśnie żeby dziecko się poruszało i żeby zobaczyć jakie wtedy ma tętno. Zależy w jakim.przedziale ten wąski zapis. Ale piszę z moich obserwacji tylko i nie znam się na tym.

reklama
Ja się trochę zestresowałam teraz na wieczornym Ktg bo mała miała spadki tętna, takie dosc krótkie ale jednak. Ogólnie było tak w okolicach 130-140, a co jakiś czas spadek do 110-115, 120-125. Dziwnie, pierwszy raz tak. No a ja tyle leków dostaje, ze się zaczęłam martwić czy to jednak na nią nie wpływa. Ale położna spojrzała na zapis i powiedziała ze jest prawidłowy, a takie spadki to nie spadki...
Mi zmniejszyli szybkość przepływu tej pompy z lekiem i trochę lepuej się czuje, tzn mniej się trzęsę ;)
A napisze wam jak wyglądał wieczorny obchód. Otworzyły się drzwi, zajrzał lekarz i spytał nas "dobrze dobrze? ". Nawet nie zdążyłyśmy zareagować i już go nie było ;)
No nic kolejny dzień za nami:)
Aga chyba żartujesz z tym obchodem!! To wbrew prawom pacjenta. No ale co masz lecieć za nim i się wykłucać ... wkurza mnie takie traktowanie. U mnie też były spadki tętna ale zaraz mnie wzięli na usg I się okazało ze prawdopodobnie mała bawiła się pepowiną.

A Wiec a propos szpitala serce bije ruchy są a ja 4h leżę pod ktg bo oscylacja jest zawężona ... jesli się nie zmieni to grozi cc w każdej chwili

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@AgaBabajaga ja tez tak.miewalam z tym zapisem ktg i tez mi mówili, ze wszystko ok. To chyba faktycznie nieduze spadki. Z tymi obchodami, to u mnie bylo identycznie, szczególnie w weekendy. Otwierały sie drzwi i padało retoryczne " wszystko dobrze?". Tez rzadko zdążyłyśmy zareagować...
@Agata1010 plan na jutro masz przednu, trzymam kciuki, żebyś sie czuła ok i żeby wypaliło;)

Aga chyba żartujesz z tym obchodem!! To wbrew prawom pacjenta. No ale co masz lecieć za nim i się wykłucać ... wkurza mnie takie traktowanie. U mnie też były spadki tętna ale zaraz mnie wzięli na usg I się okazało ze prawdopodobnie mała bawiła się pepowiną.

U mnie obchód identyczny te wieczorny

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry