reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen no ale nie musisz sie zmuszać, będziesz odciągać i karmic butla, ja nawet odciagac sie brzydze. Pępek jakos nie myślałam o tym. Na szczęście na początek przyjedzie tesciowa, to mi pomoże, bo sama bym nie ogarnela. Ja podbrzusze mam twarde, gora brzucha tylko miękką, ale macica jak kamień. Maly wlasnie uskutecznia grzebanie na dole. Az mam w pachwinach twarde kulki. Nie lubie nie lubie tego.

To ja mam ostatnio twarda górę a podbrzusze mniej twarde ...
Haha odciąganie tez mnie brzydzi ale mniej niż pępek i karmienie ... Haha jak to dobrze ze chociaż nas dwie jest o podobnych awersjach " ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Nie chce wam tego do reszty obrzydzać ale odciąganie pokarmu, szczególnie na początku, wcale przyjemne nie jest. Mnie bolało. Ale może u was będzie inaczej bo przeciez każdy inny jest. Może w ogole wam się karmienie cycem spodoba. Moje koleżanki mówiły, ze dużym plusem jest to, ze w nocy dziecko przystawiasz i nie musisz wstawać, szykować tej butli, nic podgrzewać, możesz nawet przysnąć bo dziecko samo ciągnie. Jak gdzies wychodzisz to tez bufet nasz zawsze ze sobą :) to są plusy duze:) mój mlidy w nocy co 2 godziny jadl, a ja jak pijane zombi w tej kuchni się odbijałam od szafek szykując mu MM do butli...

To mojemu wyrwalam niechcacy . Zapinalam kaftanik i jakos zlapal sie na te koncowke. Zawalu dostalam. Naszczescie bylo wygojone . To bylo 10dnia. A jak uslyszalam schowaj pepek na pamiatke to myslalam ze padne ze smiechu. Ja biegłam go do kosza wyrzucic. [emoji23]

O masakra ja tego nawet czytać nie mogę chyba wezme sobie położna co będzie sue tym pępkiem zajmować ;) sorry zapłacę każde pieniądze byle sue tego nie dotykać ;)

O masakra ja tego nawet czytać nie mogę chyba wezme sobie położna co będzie sue tym pępkiem zajmować ;) sorry zapłacę każde pieniądze byle sue tego nie dotykać ;)

A można ten pępek czymś pryskać by go nie dotykać?
Nie No sorry ja rodzę dziecko maz niech się pępkiem zajmie...

Powiem wam jeszcze bo mi sie przypomnialo , ze ten pepek to nic. Jak ja przypomne sobie jak synek nie umial jesc z piersi . W szpitalu byl ciagle ze mna nawet go nie zabraly ja nie wiedzialam ze moge go na troche oddac sama. Po nacieciu krocza ledwo chodzilam tak mnie zaszyli. A ten maly smrodek walił kupe lekko 12 razy na dobe . Nawet czasem ja go przebieram a tu leci pocisk na mnie. Do tej pory slysze ten dzwiek to mam gesia skorke . [emoji23]
Przez chwile az sie wystraszylam ze mi sie taki smrodek trafil. Ale polozne mowily ze na piersi to moze robic przy kazdym dostawieniu.

Powiem wam jeszcze bo mi sie przypomnialo , ze ten pepek to nic. Jak ja przypomne sobie jak synek nie umial jesc z piersi . W szpitalu byl ciagle ze mna nawet go nie zabraly ja nie wiedzialam ze moge go na troche oddac sama. Po nacieciu krocza ledwo chodzilam tak mnie zaszyli. A ten maly smrodek walił kupe lekko 12 razy na dobe . Nawet czasem ja go przebieram a tu leci pocisk na mnie. Do tej pory slysze ten dzwiek to mam gesia skorke . [emoji23]
Przez chwile az sie wystraszylam ze mi sie taki smrodek trafil. Ale polozne mowily ze na piersi to moze robic przy kazdym dostawieniu.

Ja chyba wole żyć w nieświadomości do tego dnia :) a ile ubranek do szpitala na zmianę braliście?

reklama
Do góry