reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia, skoro są w moczu bakterie i leukocyty to jakby cos się dzieje, ale niech się dziewczyny wypowiedzą bo ja nigdy nie miałam nic w moczu. Glukoza chyba ok według tego co na dole napisali . Zaraz sprawdzę swoje wyniki i już mam stracha:szok:

reklama
Ja mam przypuszczenie grzybicy, bo jakiś czas temu podczas kąpieli zadrapalam okolice intymne i od wtedy mnie swedzialo. Zobaczymy co gin powie, pewnie posiew zleci dla pewności

U mnie wrzucili na stronę tylko mocz na razie. Bakterii nie ma, wszystko prawie ok tylko pH 8 czyli zasadowe... hmmm to nie za dobrze i do tego ciężar właściwy trochę poniżej normy... będę żyć???:)

Na temat wyników się nie wypowiadam bo nie znam się na tym ale Wy mądre kobiety jesteście i na pewno u swoich lekarzy to sprawdzicie.
A co do rozruchu to właśnie się zastanawiam jak to u mnie będzie. Ja mam szew założony i biorę tylko luteinę którą mam odstawić juz w przyszłym tygodniu (32). Wtedy też szpital i sterydy no i pewnie jak nic się nie będzie działo to mnie puszczą do domu. Na ściągnięcie szwu mam się zgłosić w 37 tyg.i juz wtedy mam chodzić. Leżę od 22 tyg.wszystko juz mnie boli ostatnio coraz mocniej i chciałabym jeszcze rozruszać się przed porodem. Ale najbliższe tygodnie nie ma co wariować...brakuje mi słońca i powietrza. Czytam Wasze posty i wszystkie Was ściskam i pozdrawiam!!!

U nad dziś slonce świeciło rano mocno ( teraz leje) a ja nie wzięłam okularów przeciwsłonecznych i tak mnie oślepialo, ze oczy zamykałam. Odzwyczaiłam się od słońca przez to gnicie w domu:(

reklama
Jak sa bakterie i leukocyty, to jest jakas infekcja, lekarz albo zleci posiew albo cos Ci zapisze i karze powtórzyć badania. Ja dostałam ten antybiotyk na raz- monural i teraz jak powtórzyłam badania po kilku dniach, to nie ma leukocytów i bakterii, ale czekam na posiew jeszcze. Ja lykam pregnofer uro cala ciaze praktycznie i jak tylko na chwilkę przerwałam, to wyszła mi ta infekcja, także wrocilam do niego i lykam grzecznie;) do tego żurawina i duzo wody z cytryna lub bez.
A cukier raczej ok wg tych wartości ;)
A ph, to nie wiem, ale myślę, ze to nic groźnego ;)

Agata mi tez sie chce do ludzi i na dwor, ale niewiele Ci juz zostało, wiec dasz rade na pewno ;) ja teraz bym chciala jeszcze troszkę miec czasu, zanim urodze ;) chociaż tydzień , ale Maluszek sam zadecyduje kiedy wyjść ;)

@ Nygusek dobrze, że trafiłaś na lekarzy, do których masz zaufanie, to bardzo ważne :)

Dziewczyny jak ja nie lubie pt. Leze tu sama cały dzien, bo maz ma trening po pracy i wraca ok 22, a mi sie dłuży zawsze jak cholera :( a jak pracowałam, to piątek to mój ulubiony dzien byl ;)

Do góry