reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mój mały teraz tak mi dwa razy przyłożył ze szok wysilił się naprawdę a ja się z tego ucieszyłam i odebrałam ta jego sile jako "mama, nie martw sie" - chyba robią mi się urojenia ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Lepsze takie urojenia niż doly;)
a mój od akcji niedzielnej jakiś dziwnie spokojny, az sie zaczynam troche martwic...
A i cos Ci powiem wspanialego- mam odlezyny na uszachz!

Kochane, dopiero nadrabiam czytanie. Moj mały dzisiaj dłużej pospal. Powiem Wam że strasznie ciężko trafić na lekarza który poświęci nam czas i wytłumaczy od a do z jak postępować, gdyby nie te wszystkie fora i porady innych mam, to ja bym nic nie wiedziała, co mogę brać, czego nie mogę. Lekarz nic nie mówi, uważa że to oczywiste i że pacjentka powinna wiedzieć. Współczuję Kathleen tej bakterii :(, juz tyle walczysz, no ale bądź wytrzymała i jakos to zwalczysz. AgaBabajaga, ja dzień wczorajszy miałam niezły, za to w nocy mnie brzuch ciągnął na dole. Ps. No ja bym na Twoim miejscu nie odkladala wizyty u Twojego gin. Niech powie, co on sądzi. Będziesz miała dwie opinie i lepsze pojęcie. Ja odliczam dni do wizyty i usg bo ciekawa jestem jak się "sprawa" ma.
Kochane, ja się strasznie cieszę że trafiłam na to forum. Nie wszystkie ciaze są takie lekkie i przyjemne, tez mnie wkurzają teksty typu ciąża to nie choroba. Ja wtedy mówię "nie chcesz tego czuc:bólu i stresu" dobrze ze tutaj jest taka serdeczności i zrozumienie. Ja mocno trzymam za Was wszystkie kciuki

Agulaa1, moj przez ostatnie dwa dni prawie nic się nie ruszał, jeśli nie wogole (przynajmniej nie czulam), ale wczoraj od południa zaczął tańczyć i fikac do wieczora. Dzisiaj znów od rana nie czuję, więc to chyba zależy jak się w brzuchu ułoży. Nie ma co sobie dokładać trosk.
Kathleen, intuicja napewno Cie nie zawodzi. Dzidzia mowi: mamo, głowa do góry, power.

Kathleen, mały dał ci znak, ze masz myśleć pozytywnie:) Agula, ja na uszach nie mam odleżyn ale na tyłku już prawie prawie:) a tak serio to wiesz, ze po 30 minutach leżenia w tej samej pozycji zaczynaja się tworzyć pierwsze, takie początkowe stadia odleżyn ...zdrowi ludzie zmieniają często pozycje, nawet we śnie, a chorzy niestety często nie...

Moja młoda ostatnio rusza się codziennie dość intensywnie, wcześniej tak do 18 tygodnuacto bywaly dni, ze się zadtanawialsm cxy ona tam na pewno jest. A pierwsze ruchy czułam wcześnie, przed 15 tc. Czytałam, ze im później tym dzieci się mniej ruszają i przede wszystkim maja już jakiś rytm dobowy. Moja zwykle jak się kładę spacerów kopie, a potem nad ranem. W ciągu dnia to tak ci 2 godziny daje znak :) idę najeść się czosnku:laugh2:

I jeszcze napisze, ze mam taka władną teorie ;)boli mnie ten brzuch brzuch tak jak na miesiączkę co kilka dni i zwykle wtedy przez cały dzień lub noc. Może to wlasnie wtedy macica się rozciąga, jak myślicie? Teraz mi się napiął i zauważyłam, ze macica sięga już z 5 cm nad pępek, ostatnio było niżej...

reklama
Marcysia, chyba pójdę jutro na wizytę, tak jak napisałas lepiej sprawdzić. Tylko muszę w głowie ułożyć rozmowę z moim ginem o higienie:szok:
Powiedz mu ze ostatnio masz osłabiony organizm i boisz się infekcji... :p, sama nie wiem jak ja bym to ujęła. Ciężki temat. Dla lekarza powinna być to oczywistość i standard.. Ehh

Do góry