reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To ja na pocieszenie powiem, ze mnie tez dzisiaj straszą porodem znowu ;p szyjka znów rozwarta na palec, a mała tak nisko, ze już niżej chyba zejść nie może ;) każą mi leżeć, żeby nic nie przyspieszać, ale każdy jej ruch głowa jest tak bolesny, ze nie wiem, ile jeszcze wytrzymam... a dla chłopca chciałam właśnie Marcel :D

reklama
Dziewczyny to Wy juz blisko do porodu. Jeszcze troszke i malenstwa przyjda na świat. Mi sie dluuuuzyyyy i tez szukam sobie rozrywek nowych: szukanie imienia, zakupy online... Usciski dla Was

Co do imienia to najlepiej powiedział mój syn, któremu podoba się imię dla siostry Marcelinka. Stwierdził, ze nie bardzo mu się podoba to, które ja wybrałam (Ada) ale to ja się mecze i nosze ją w brzuchu wiec ja mam prawo wybrać:) i ja tak tez uważam;). Zreszta tak jak Kathleen chyba napisała, nazwisko po ojcu, wiec matka tez ma cos do powiedzenia Ja patrzyłam tez na to, żeby imię pasowało do nazwiska i wydaje mi się, ze będzie :) Dla chłopca brałam pod uwagę wlasnie Marcel, Tymon, Wiktor, Igor... ja lubie, konkretne imiona, których raczej się nie zdrabnia. Dla dziewczynki podoba mi się tez imię Kaja ale tak ma na imię córka mojej dobrej koleżanki wiec odpada.

Najważniejsze, ze to już bezpieczny termin:) a pewnie zanim się na dobre rozkręcisz to stuknie 36 :) ehhh jak ja bym chciała być chociaż w 28 tc...

AgaBabajaga. Powiedz synkowi ze ma dobry gust he he ;)
Ja biore cienki szlafrokl, ze 3 koszule i sukieneczke luźna na wyjście, kapcie. Nic wiecej nie biore, gdyby jakiegis ubrania mi brakowalo, to mąż dowiezie. Poprzednio bralam duzo ubran z ktorych wogole nie skorzystalam.

To ja na pocieszenie powiem, ze mnie tez dzisiaj straszą porodem znowu ;p szyjka znów rozwarta na palec, a mała tak nisko, ze już niżej chyba zejść nie może ;) każą mi leżeć, żeby nic nie przyspieszać, ale każdy jej ruch głowa jest tak bolesny, ze nie wiem, ile jeszcze wytrzymam... a dla chłopca chciałam właśnie Marcel :D

Jakie ładne imię ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wlasnie nie mam szlafroka i żadnych koszul nocnych bo spie w koszulkach na ramiączka takich krótkich, cos muszę kupić ale nie bardzo wiem gdzie przez internet. Na Allegro same jakies udziwnione a ja lubię zwykle, proste i bez żadnych wzorków w misie czy kotki:)

Do góry