reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc Wam, pisze ku pokrzepieniu waszych serc. Kiedyś to forum też pomagało mi w przetrwaniu złego czasu. Od 16 tyg miałam skurcze, od 19 tyg wieczna nospa magnez i luteina na podtrzymanie. Jak drzalam o każdy dzień to tylko ja wiem. Kiedyś w 22 tyg złapały mnie skurcze co kilka minut i już myślałam że to koniec... miałam tez powracające zapalenia grzybicze.
Mimo to urodziłam tydzień po terminie :)

Aha i nie miałam żadnego pessara :) 3/4 ciąży przelezalam plackiem. Teraz mam 4,5 msc maleństwo koło siebie i śpi w gondoli.

Na pewno i wy dacie radę, trzymam kciuki :)

reklama
No ja pije mleko z czosnkiem i miodem, syrop z cebuli też sobie zrobiłam i wygrzewam się w łóżku:/ co do rozstępów to na razie pozostaje smarowanie a po porodzie polecam inne zabiegi typu kwasy i mikronakłuwanie ja robiłam takie zabiegi klientkom w gabinecie i były zadowolone tylko najlepiej działać jak są w fazie zapalnej. No i tez zależy czy planujesz karmić piersią wtedy trzeba jeszcze poczekać :)

Siostra kupiła mi wczoraj zestaw z Palmersa ponoć dobry zaczęłam smarować,

odnośnie zabiegów fajnie ze piszesz bo mi mówili ze nie da się z rozstępami nic zrobić jedynie jakies laserowe usuwanie, chyba ze się zacznie wcześnie działać

Nie wiem jak to z tym karmieniem będzie z moja nadwrażliwością ;) Wiec pewnie będzie zależeć czy organizm zaakceptuje laktator :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Wam, pisze ku pokrzepieniu waszych serc. Kiedyś to forum też pomagało mi w przetrwaniu złego czasu. Od 16 tyg miałam skurcze, od 19 tyg wieczna nospa magnez i luteina na podtrzymanie. Jak drzalam o każdy dzień to tylko ja wiem. Kiedyś w 22 tyg złapały mnie skurcze co kilka minut i już myślałam że to koniec... miałam tez powracające zapalenia grzybicze.

Aha i nie miałam żadnego pessara :) 3/4 ciąży przelezalam plackiem. Teraz mam 4,5 msc maleństwo koło siebie i śpi w gondoli.

Dzięki za słowa otuchy :) pozdrawiam Ciebie i maleństwo

Ja juz rodziłam. I boję się tego porodu . Bardziej niż 1. Bo w 1 ciąży mnie nic nie bolało. Boje się że jak teraz mnie tak boli . To przy porodzie już wgl.
Ale poród nie jest taki straszny . Jesteśmy do tego stworzone. Będzie dobrze. Damy radę.

Nie jest straszny? Gdyby nie moje kilogramy sprzed ciąży który mnie mega denerwują to dałabym się pociąć ale decyzja w rękach losu, tez tłumacze sobie ze jesteśmy stworzone do tego boli tylko. Chwile dłuższa lub krótsza ;)

No coz wszystko musimy przeżyć, nie my pierwsze i nie ostatnie ...

Siostra kupiła mi wczoraj zestaw z Palmersa ponoć dobry zaczęłam smarować,

odnośnie zabiegów fajnie ze piszesz bo mi mówili ze nie da się z rozstępami nic zrobić jedynie jakies laserowe usuwanie, chyba ze się zacznie wcześnie działać

Nie wiem jak to z tym karmieniem będzie z moja nadwrażliwością ;) Wiec pewnie będzie zależeć czy organizm zaakceptuje laktator :)

No słyszałam że palmers daje radę :) No tak ważne jest żeby wcześniej zacząć działać :) bardzo fajne na blizny i rozstępy jest tez serum ze śluzu ślimaka

Hej, gratulacje !!

A miałaś skracające się szyjkę?ze nie założyli Ci pessara ?

@Kathleen006 pierwsze objawy odleżyn?:errr: Jak to?

Od leżenia na boku w miejscu złączenia miednicy z kością udowa zrobiły mi się czerwone plamy, może spuchnięte nawet i pieczenie jakby słońcem poparzone było lub kość bolała, skonsultowałam z 3 osobami w tym 1 medyczna i dwie z odlezynami, internet tez potwierdza :/

Ostatnia edycja:
reklama
Od leżenia na boku w miejscu złączenia miednicy z kością udowa zrobiły mi się czerwone plamy, może spuchnięte nawet i pieczenie jakby słońcem poparzone było lub kość bolała, skonsultowałam z 3 osobami w tym 1 medyczna i dwie z odlezynami, internet tez potwierdza :/

O matko i to od leżenia? A zmieniasz trochę strony? Bo ja leżę już tyle miesięcy i nic takiego mi się nie stało...

Do góry