reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja z tymi uplawami to tez mam jazdy u mnie to wyglada dosłownie Jak woda przezroczysta bezwonna itp i w szpitalu jak to widza to przerażenie i zawsze test robią actiprom bo podejrzenie odejścia wód ja to już spokojnie reaguje ale mina lekarzy bezcenna ... gdy mówię spokojnie to tylko upławy ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja niby biorę cały czas pregne plus i dha, najpierw bralam femibion1 ale z racji tarczycy i euthyroxu endokrynolog zalecila zmiane ze względu na zawartosc wit D3. Ogólnie mała byla ok na swój termin, potem ok 20tyg zrobila się ok 2 tyg do tylu, bo uciskala na pepowine i od tamtej pory jest te 2 tyg do tylu. Tylko w ostatnich dwóch tygodniach slabo przyrosla...

A uplawy to też mam codziennie po luteinie i globulkach i to od białych po żółte. I często czuję jak wyciekają jak się podnoszę szczególnie rano:)

takie uroki ciazy, ze wydzieliny jest wiecej a jeszcze jak sobie cos aplikujemy dopochwowo, to juz w ogole.

u mnie tez przezroczysta i bezwonna, kupiłam papierki lakmusowe i wkładki te, co sprawdzają wyciek wod i sprawdzam sama ☺ częściej papierkami, bo wkładki sa koszmarnie drogie.

hej Dziewczyny,
jak sie macie? Mnie chyba dopada jakas infekcja pęcherza, troche mnie szczypie i jakoś mniej sikam, choc mi sie chce. Jutro rano oddaje mocz do badania i na posiew, trzeba sprawdzić co i jak, dzis sie troche przeplucze woda z cytryna, maz kupi sok z żurawiny. Oczywiście sie juz denerwuje, bo raz mialam taka ukryta infekcje i chyba po niej szyjka poleciala w dol. Chociaż w ogole jestem teraz przewrażliwiona. Macie często infekcje pęcherza? Jak sobie radzicie do czasu wyników i leków? Nie chce jechac na IP, bo ostatnio jak pojechałam, to od razu zapodali mi furaginę, a wiadomo, ze jak sie juz weźmie, to wyniki moczu sa niemiarodajne.
Biore od tego czasu profilaktycznie pregnofer uro, piłam sok z żurawiny, ale na czas szpitala odstawiłam i może wróciło. I oczywiście cala noc nie spalam, bo sie stresowałam. Mam nadzieje, ze u Was wszystko super! Miłego dnia.

Ja miałam raz infekcję pęcherza i oczywiście panika bo dużo było bakterii i leukocytów dostałam antybiotyk potem furagine, od tamtej pory wyniki dobre piłam dużo soku z żurawiny i wyciskałam cytryny tonami urosept tez jest dobry na takie problemy o ile stan nie jest cieżki nie martw się zapalenie pęcherza nie jest bardzo groźne jak jest leczone normalna przypadłość ciążowa

reklama
Do góry