reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja z tymi uplawami to tez mam jazdy u mnie to wyglada dosłownie Jak woda przezroczysta bezwonna itp i w szpitalu jak to widza to przerażenie i zawsze test robią actiprom bo podejrzenie odejścia wód ja to już spokojnie reaguje ale mina lekarzy bezcenna ... gdy mówię spokojnie to tylko upławy ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja niby biorę cały czas pregne plus i dha, najpierw bralam femibion1 ale z racji tarczycy i euthyroxu endokrynolog zalecila zmiane ze względu na zawartosc wit D3. Ogólnie mała byla ok na swój termin, potem ok 20tyg zrobila się ok 2 tyg do tylu, bo uciskala na pepowine i od tamtej pory jest te 2 tyg do tylu. Tylko w ostatnich dwóch tygodniach slabo przyrosla...

A uplawy to też mam codziennie po luteinie i globulkach i to od białych po żółte. I często czuję jak wyciekają jak się podnoszę szczególnie rano:)

takie uroki ciazy, ze wydzieliny jest wiecej a jeszcze jak sobie cos aplikujemy dopochwowo, to juz w ogole.

u mnie tez przezroczysta i bezwonna, kupiłam papierki lakmusowe i wkładki te, co sprawdzają wyciek wod i sprawdzam sama ☺ częściej papierkami, bo wkładki sa koszmarnie drogie.

hej Dziewczyny,
jak sie macie? Mnie chyba dopada jakas infekcja pęcherza, troche mnie szczypie i jakoś mniej sikam, choc mi sie chce. Jutro rano oddaje mocz do badania i na posiew, trzeba sprawdzić co i jak, dzis sie troche przeplucze woda z cytryna, maz kupi sok z żurawiny. Oczywiście sie juz denerwuje, bo raz mialam taka ukryta infekcje i chyba po niej szyjka poleciala w dol. Chociaż w ogole jestem teraz przewrażliwiona. Macie często infekcje pęcherza? Jak sobie radzicie do czasu wyników i leków? Nie chce jechac na IP, bo ostatnio jak pojechałam, to od razu zapodali mi furaginę, a wiadomo, ze jak sie juz weźmie, to wyniki moczu sa niemiarodajne.
Biore od tego czasu profilaktycznie pregnofer uro, piłam sok z żurawiny, ale na czas szpitala odstawiłam i może wróciło. I oczywiście cala noc nie spalam, bo sie stresowałam. Mam nadzieje, ze u Was wszystko super! Miłego dnia.

Ja miałam raz infekcję pęcherza i oczywiście panika bo dużo było bakterii i leukocytów dostałam antybiotyk potem furagine, od tamtej pory wyniki dobre piłam dużo soku z żurawiny i wyciskałam cytryny tonami urosept tez jest dobry na takie problemy o ile stan nie jest cieżki nie martw się zapalenie pęcherza nie jest bardzo groźne jak jest leczone normalna przypadłość ciążowa

reklama
Do góry