reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi wczoraj moja gin powiedziala,zebym za tydzien (24.01.) na zdejmowanie szwu przyjechala na wszelki wypadek spakowana do szpitala,wiec chyba robi sie powaznie...:)
Katierinka, cieszę się, że zbliżasz się do szczęśliwego końca.
Kryzys leżenia? Ja tez już go mam
Leżenia i nie tylko, myślałam, że leki działają i że kontroluje sytuację, bo już prawie nie miałam skurczów, a wczoraj cały dzień brzuch się stawiał. Dziś na szczęście znów jest spokój.

reklama
Mi ta dzidzia swoim wypychaniem niestety wywołuje skurcz kilka razy dziennie
U mnie nie ma reguły, są dni, kiedy synek rusza się jak głupi, a macica się nie kurczy, a są dni, że brzuch się stawia z byle powodu, przy ruchach dziecka też, ale nawet nie jestem pewna, czy przez nie.

Katierinka, dobre wiesci. Szew swoja funkcje spełnił a to najważniejsze. Teraz oby poród bez sensacji był i dzieciaczki nam sie zdrowu urodziły.

Ja na końcówce teraz poleguje, bo jeszcze chwila do terminu a mam szyjke juz totalnie krótka plus skurcze. Tak chcialabym sie do konca stycznia dobic ale nie wiem jak to bedzie. Dzis sie dowiedzialam ze mala juz w kanal rodny sie wstawiala, wiec to juz tuz tuz... dzis 35+3 :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) przede wszystkim ogromne gratulacje za wytrwałość :) jesteście naszym wzorem, przynajmniej moim, ze się da ;)

No to teraz odliczamy do przyjścia na świat maluchów :)

Katerinka: i jakie imię wybraliście?

Jestem po wizycie, 18tc się zaczął i niestety pomimo pessara zakaz wstawania- jedynie do łazienki mogę. mam leżeć z podniesiona miednica wiec 2 poduszki pod tyłkiem i tak już do końca :/ Z śmiesznych rzeczy: dziecię ma nową pozycje a mianowicie nogi po turecku z głową w dół ;) skurcze mi nie odpuszczają to jakaś masakra...biorę nospe Max, scopolan mam oszczędnie ale bez niego się nie obędzie ...

Macie jakiś sposób na skurcze? Kąpiel i prysznic odpada,

A co się dzieje kathleen, ze aż taka pozycja musi być? Szyjka się dalej skraca?

Historie dziewczyn dodają otuchy, aż szkoda, ze już tak mało się udzielają :)

Kathleen oj to ciesz się że możesz leżeć w domu! To już wielki plus...
Trzymam kciuki dziewczyny za wasze dotrwanie jak najdłużej... :-*

Przy lezeniu z czymś pod miednica podobno dziecko nie naciska na szyjke tylko ciężar rozkłada się wyżej pod żebra itp i to lepsze jest dla szyjki... Koleżanki mi tu opowiadaja że jedna dziewczyna 6 tyg leżała pod ukosem - nogi w górze, głowa niżej... o_O

brzuch ciążowy mam nisko a ze ciagle mam skurcze to nacisk dalej jest na szyjkę. Szyjka nie powinna się skracać ale może się zacząć rozszerzać czy coś takiego o ile dobrze zrozumiałam.

Szczerze to Plecy mnie już tak bolą od leżenia, ze masakra a to dopiero 18tc ;( powiedzmy, ze to dopiero naciągana połowa...

Katerinka: na jakiej stronie nexta robiłaś zakupy? Podasz link :D?

LadyAga: co tam u Ciebie?

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Na poczatku ciazy robilam z krwi cukier wyszedl w normie- dolna granica. W 20 tyg lezalam w szpitalu i wyszla mi niewielka ilosc cukru w moczu. Zrobili mi tam obciazenie glukoza 75g czy jakos tak. Wyniki super. Po 2h wynik 104 gdzie nie powinno przekraczac 140. I teraz jestem w 26 tyg i na moje pytanie o test moj lekarz mowi ze zrobimy w 32 tyg bo ostatnio bylo robione. Wiem ze test sie robi miedzy 24 a 28 tyg. Czy myslicie ze faktycznie nie ma sensu go teraz powtarzac skoro miesiac temu robilam?

Do góry