Cześć dziewczyny, witaj Aga
Jak tam u Was? Ania co u Ciebie?
Odpowiadając na pytanie:
Ja jestem w 17+4 tc pomimo leżenia plackiem szyjka się skróciła do 22mm, a w 16 tc miała 29mm
miałam robiony posiew w sobotę i wczoraj otrzymałam wyniki, co było podstawa do założenia pessar. Ciekawe ze ten polecony lekarz (były ordynator) stwierdził ze przy 1 ciąży on by nie zakładał szwu, choć chwile wcześniej w szpitalu wspominali coś o jakiejś siatce... ale to było przed badaniem na którym stwierdzono szyjka 41mm, nie żeby kilka godz później inny lekarz 22mm paranoja!
Aga: tez nie czułam nic z szyjka ale ja od początku ciąży mam skurcze i bóle, ponoć skurcze przyczyniają się do skracania. Ponoć generalnie bezobjaeowo się skraca.
Pessar:
Czy któraś tez z Was tak miała, ja po tym pesarze to prawie zemdlałam i dostałam meeega boli w okolicy lędźwiow tj przy biodrach oraz z przodu brzucha podbrzusze i w kierunku pachwin?zrobilam wieczorem rundkę ale w żadnym szpitalu miejsc nie było i nikt przyjąć mnie nie chciał a do wspomnianego szpitala nie chciałam wracać, na szczęście ból trochę puścił po paracetamolu Wiec wróciłam do domu.
Będzie dobrze grunt to spokój i wiara, nie można negatywnie myśleć i złych myśli dopuszczać do głowy nasze maleństwa maja sile walki Wiec i my musimy być silne dla nich przede wszystkim!
Jesteśmy silne
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom