reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Baaasia i Yvonne bardzo Wam gratuluje i trzymam kciuki za kolejne dni,zebyscie doszly szybko do formy i Wasze Maluszki tez rosly zdrowo :-*

Dziewczeta, a ja jutro termin i nic! Po za tym,ze od piatku Maly zmienil znaczaco ulozenie,bo poczulam,ze pupy nie ma tam gdzie siedziala juz dluzszy czas,brzuch jest ciagle twardy,ale nic sie specjalnie nie dzieje,a podobno szyjki nie ma wcale. Aaa i Maly tez jakos nieruchliwy specjalnie,wiec czekam co dalej.

Asia,ja jutro jakos rano mam podjechac do lekarza,wiec chyba rano tez bedzie, a ja juz jak na szpilkach czy rozwiera sie cos czy nic!

Ziemniaczek jestes juz w domu?;)

Mmm777 no i zobacz czlowiek sie martwik i lezal by szybko nie urodzic a ty maluda niema zamiaru sie na ten swiat pchac jak narazie;)

Gratulacje dziewczyny. Szybkiego powrotu. Basiu moj Kuba mial 2750 w 38, teraz tez racej bedzie maluszek, dlatego szukam ubranek na 48.
Dobrze, ze macie malenstwa w ramionach.

Część dziewczyny piszę tutaj bo chyba mam problem. Odwczoraj boli mnie brzuch, głównie jak siedzę to czuję jakie kłucie, jak stoję to brzuch jest jak Skała. Dziś mnie coś tknęło i sprawdziła sobie szyjkę (wiem że nie powinnam) i praktycznie jej nie czuję bo jest tak wysoko. Nie wiem czy panikować i jechać na IP? Jestem na początku 19tc

Rozmaryn niema sobie samej mierzyc szyjki tylkk lekarz jest w stanie nam powiedziec czy jest cos nie tak! Jesli cie to martwi pojechalabym na IP bo niema co ryzykowac!!

Tak Rozmaryn im szybciej zareagujesz tym lepiej. Oby to nic groznego. Trzeba jak najdluzej utrzymac szyjke w odpowiedniej dlugosci. Se szyjka wysoko to dobrze. Tez sobie ostatnio sprawdzalam i sie uspokoilam, ale ja mam trzecia ciaze i mnie te sprawy interesuja z punktu medycznego.

Dziewczyny gratuluję!

Ja też nadal czekam, dzisiaj ostatni dzień 38 tygodnia. Leków nie biorę żadnych, a tu się brzuszek miękki zrobił, skurczy brak i nic się nie zapowiada póki co na poród. Chyba ze z zaskoczenia coś będzie :)

reklama
Do góry