reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak porównam z tymi z przed porodu to też pewnie tyle mają. Ja trzymam się swojej wersji i unikam białka krowiego, leżenia na lewym boku, zaparć. A jak czuję, że jakiś się szykuje to zmieniam pozycję i czasem pomaga. Ja mam tak falami, więc jak pobolewają piersi, waga gwałtownie skoczy o 1 kg to do łóżka na całego spasfon i hektolitry wody.

Właśnie się dowiedziałam, że córka przygarnęła kota.

reklama
Ja no wczoraj miałam skurcze przez ponad godzinę co 5-8 min, dzis po poludniu tez tak bylo jakis czas. Teraz przez 2 godziny miałam może 2-3 skurcze. Czasami w ogóle nie mam a czasami co chwila mnie lapie. Juz się przyzwyczaiłam do tego. Mnie nie bola chyba ze się próbuje przekręcić jak złapie

Mój dziadek przygarnia wszystkie jakie znajdzie, zazwyczaj latem jest kilka kotek. Obecnie ma jakieś 20, i córka jednego już przygarnęła. Wiesz oni nie wiedzą o ciąży bo pewnie by to jakoś jej wybili z głowy

Dziewczyny ja dzisiaj świętowałam 9 urodziny mojego synka fakt że jutro obchodzi ale dzisiaj była impreza. Chciałam was zapytać odnośnie ruchów jak odczuwacie codziennie tak samo intensywnie czy macie tak że jest różnie raz mocniej raz słabiej.

Raczej tak samo, chociaż ostatnio aż się zdziwiłam jak bryka w nocy. Są oczywiście chwile kiedy nic nie czuję, a czasem muszę się obrócić bo mnie aż boli.

reklama
Asia, a ja roznie czulam i czuje. Wczesniej to w ogole byly takie dni np 5 pod rzad,ze super fikolki robil,a potem np caly tydzien no.tak.ledwo co takie musniecia.

Do góry