reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny, u mnie wczoraj caly czas mnie brzuch, lekko pobolewal, no i twardnienia sie pojawialy dosc czesto.
Dzis nie zabardzo przeszlo moze ciut lepiej ale wydaje mi sie ze na papierze dodatkowo widzialam drobinke krwi, sluz byl normalny kremowy, tak jakby ta krew pochodzila gdzies z ujscia pochwy.(przepraszam za szczegoly)
Zaczelam sie tak denerwowac szczegolnie ze jestem jak na zlosc sama w domu do okolo 19, ze az cala mokra jestem od potu.
Bije sie z myslami co robic zamowic taksowke i jechac do szpitala czy odczekac do wieczora, obserwowac czy sie nie bedzie pogarszac?
Co do odklejajacego lozyska to ja mam niestety to pechowe szczescie ze mi sie ono odkleilo w koncowce poprzedniej ciazy.Z mojego doswiadczenia tego sie nie da niezauwazyc, bo mi towazyszylo przy tym krwawienie, tak silne jak przy obfitej miesiaczce .

reklama
Asia to.chyba bedzie najlepsze dla Ciebie,jechac do Niego,a nie telefon. Twarza w twarz to jednak inaczej. A moze jednak dobrze Ci wyjda te wyniki :-) i nie.bedzie potrzeby jezdzenia.
A jak to lozysko nie zawsze daje objawy, to i tak nic nie mozemy zrobic. Ja mam tez na to troche fiksacje,a dwa to na obwiniecie pepowina..... Ale to juz z 3mce....

Hej dziewczyny, u mnie wczoraj caly czas mnie brzuch, lekko pobolewal, no i twardnienia sie pojawialy dosc czesto.
Dzis nie zabardzo przeszlo moze ciut lepiej ale wydaje mi sie ze na papierze dodatkowo widzialam drobinke krwi, sluz byl normalny kremowy, tak jakby ta krew pochodzila gdzies z ujscia pochwy.(przepraszam za szczegoly)
Zaczelam sie tak denerwowac szczegolnie ze jestem jak na zlosc sama w domu do okolo 19, ze az cala mokra jestem od potu.
Bije sie z myslami co robic zamowic taksowke i jechac do szpitala czy odczekac do wieczora, obserwowac czy sie nie bedzie pogarszac?
Co do odklejajacego lozyska to ja mam niestety to pechowe szczescie ze mi sie ono odkleilo w koncowce poprzedniej ciazy.Z mojego doswiadczenia tego sie nie da niezauwazyc, bo mi towazyszylo przy tym krwawienie, tak silne jak przy obfitej miesiaczce .

Marluna,zalezy ile tej krwi. Ale ja.bym pewnie jechala na izbe przyjec niech mi zajrza....dla swietego spokoju.

Krwi doslownie drobinka, w normalnym stanie bym nawet tego nie zauwazyla i wydaje mi sie ze nie pochodzi ze srodka bo nie byla wymieszana ze sluzem, tylko od otarcia papierem przy ujsciu pochwy, jednak pewnosci nie mam sad byla.

Marluna tak mi przykro z powodu 1 ciąży jakaś masakra z tym łożyskiem też miałaś przodujące w 1 ciąży. Ja w 2 ciąży leżałam z dziewczyną której uratowali dzidziusia łożysko się odkleilo zaczęła bardzo krwawić i zrobili cc

Dziewczyny ja nie wiedzialam ze mam przodujace, to znaczy wiedzialam ze mam ale nie wiedzalam co to znaczy i czym to grozi.
Odklielo mi sie w nocy i faktycznie tylko raz poczulam tepy bol, potem obudzilam sie dooiero nad ranem z potopem w gaciach, w sumie byla to raczej wina lekarza ginekologa, ze mnie nie uczulil na to.
Pisze to nie poto by straszyc, ale po to by komus ew. pomoc i zapobiec tragedii.
U mnie skonczylo by sie pewnie dobrze gdybym szybko zareagowala jadac do szpitala a tak spalam jak zabita do rana z krwotokiem nie zdajac sobie sprawy ze moje dziecko traci zycie, coz casu nie cofne, swoje przebolalam, moze komus innem ta historia pozwoli uratowac maluszka.Wychodzi na to ze trzeba bardzo sie obserwowac i ewentualnie internet nie jest takim zlem bo lepiej nadmiar informacji niz zadna, oczywiscie nie mozna sie dac zwariowac.

Dziękuję Marluna za informację wiem że nie jest łatwo ci o tym mówić ale możesz przynajmniej pomoc nam na co powinnyśmy reagować

Marluna
Ja Na twoim miejscu zadzwoniła bym do mojego gina i powiedziała mu o tej twojej sytuacji.
Ja dzisiaj wstałam z bólem kręgosłupa na dole
Ból straszny nie mogę chodzić nie wiem czemu wczoraj było dobrze a dzisiaj okropnosc.
Mam nadzieje ze jutro mi przejdzie
Nie mogę się nawet przekręcić.
Ja też ostatnio dużo się naczytalam neta o różnych rzeczach np malowodzie wielowodzie łożysko i powiem ze człowiek wariuje od tego i szuka u siebie nie potrzebnie.
Od dzisiaj nic nie czytam koniec z tym

reklama
łożysko może się odkleić, ale nie ma co się nakręcać Dziewczyny! naprawdę nie zdarza się to często , a jeżeli już to najczęściej u osób z łożyskiem przodującym lub jeśli ma się problemy z ciśnieniem. Na szczęście w większości przypadkow przebiega z krwawieniem i ostrym bólem tak jak napisała Marluna, więc zawsze jest szansa że uda się zareagować w czas

Myślmy pozytywnie i tak mamy już wiele zmartwień na głowie przez twardnienia/szyjki i nie warto nakręcać się dodatkowo. Po prostu mamy za dużo czasu przez tryb leżący i wyszukujemy tych głupot w internecie...

Do góry