reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźnięta

No to super ze maluszki zdrowe i ladnie rosna :laugh: Margolis - ja plec poznalam dosyc pozno, ale na usg 3d chyba bedzie dokladnie widac co masz w brzusiu
A jak sie czujesz??

reklama
Nawet nieźle ale dokucza mi od paru dni biegunka a podobno w ciąży są problemy z zaparciami. :) Już nie wiem co się dzieje co zjem to w szybkim tempie przetwarzam ;). Do tego hemoroidy jeszcze nie straszne ale już coś dokucza. Poza tym w porządku. Brzuch rośnie jak na drożdżach ale maluchów jeszcze nie czuję. Cały czas teraz zastanawiamy sięnad wózkiem i fotelikami. Szukam jakiś dobrych używanych - bo to na tak krótko - może ktoś chce sprzedać?

Moje maluchy mają jużponad 0,5 kg każdy - jeden 539g drugi 565g. Lekarz na usg z kliniki powiedział, że to chłopiec i raczej dziewczynka a mój gin że to raczej dwóch chłopców. Zobaczymy następna wizyta 1 czerwca.

No to dzieciaczki juz sa spore :laugh: Czujesz juz ruchy?
Zycze ci zebys urodzila tak jak sobie marzylas parke. Ale jak bedzie dwoch chlopcow to tez super. Najwazniejsze zeby byly zdrowe i silne.
Pozdrawiam
A ty jak sie czujesz?

Margolis pisze:
Nawet nieźle ale dokucza mi od paru dni biegunka a podobno w ciąży są problemy z zaparciami. :) Już nie wiem co się dzieje co zjem to w szybkim tempie przetwarzam ;). Do tego hemoroidy jeszcze nie straszne ale już coś dokucza. Poza tym w porządku. Brzuch rośnie jak na drożdżach ale maluchów jeszcze nie czuję. Cały czas teraz zastanawiamy sięnad wózkiem i fotelikami. Szukam jakiś dobrych używanych - bo to na tak krótko - może ktoś chce sprzedać?

wózek i foteliki już sprzedałam, i masz racje, ze nowy się nie pyli
bo to na krótko
wejdź na tą stronkę
http://forum.blizniaki.net/index.php?t=thread&frm_id=3&
może cos znajdziesz.
No i powodzenia zycze

Wreszcie zaczęłam czuć ruchy! Jeden maluch kręci się mocniej ale to dopiero początek mam nadzieję, że teraz będą się częściej "odzywać".

Czucie maluszkow w brzuchu to cudowna sprawa :laugh: Ja najbardziej lubilam jak wypinaly tyleczki :laugh: Brzuch robil sie wtedy taki napiety, ze myslalam ze mi peknie :laugh: Jest czego pozazdroscic :laugh: A imiona juz wybrane?

Masz rację - wypinanie tyłeczków jest zabawne i wtedy brzuch jest mocno napięty - szczególnie jak robią to na raz. Jeśli chodzi o imiona to ja bym chciała Igor i Natasza ale mojemu mężowi Igor się nie podoba...

poza tym na razie wszystko w porządku. Byłam ostatnio na badaniach w szpitalu - dostałam dx na przyspieszenie rozwoju płuc i inne leki. Na razie nic nie wskazuje na to żeby maluchy pchały się na świat - no może poza kuksańcami w dół brzucha i mocnymi kopniakami w żebra ;)

reklama
Jejku - juz 32 tydzien ! :laugh: Jak to szybko zlecialo :laugh: Igor i Natasza bardzo ladnie :laugh: Sprobuj jakos przekonac meza . Czyli bedziecie mieli parke - super bo tak chcieliscie. A ty jak sie czujesz???duzo juz przytylas? Super ze dzieciaczki grzecznie siedza w brzuszku. Jeszcze niech tak chociaz ze 4 tygodnie posiedza i mozesz rodzic. A wiesz juz jakie sa duze?
Pozdrawiam

Do góry