reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźnięta - problemy z snem

Jeżeli trwa to 8 miesięcy to nie regres. Chyba, że po drodze była poprawa. Też jestem za tym, że musisz oddzielić butelkę od zasypiania.
I jeszcze zrobiłabym badania krwi pod kątem anemii. Mój spał świetnie do 6 miesiąca, złote dziecko, raz pobudka w nocy na jedzenie i tyle. Od 6 miesiąca pobudki 4-8x. Okazało się, że ma anemię i to był jedyny jego objaw.

reklama
Jeżeli trwa to 8 miesięcy to nie regres. Chyba, że po drodze była poprawa. Też jestem za tym, że musisz oddzielić butelkę od zasypiania.
I jeszcze zrobiłabym badania krwi pod kątem anemii. Mój spał świetnie do 6 miesiąca, złote dziecko, raz pobudka w nocy na jedzenie i tyle. Od 6 miesiąca pobudki 4-8x. Okazało się, że ma anemię i to był jedyny jego objaw.
A co to ta anemia u dziecka ?
Dodam że moje dziewczyny od 7 rozszerze diety jedzą wszystko :)

A co to ta anemia u dziecka ?
Dodam że moje dziewczyny od 7 rozszerze diety jedzą wszystko :)

Mój też jadl wszystko ;) tak jak napisałam problemy ze snem to był jedyny objaw anemii i gdybym nie drążyła tematu to bym nie wiedziała, bo pediatra też nie chciała uwierzyć, że to może być przyczyną jego pobudek.
Anemia to niedokrwistość: niska hemoglobina, mało krwinek czerwonych, niska ferrytyna. U małych dzieci zdarza się bardzo często, ale często jest niewykrywana. Po 9 miesiącu powinno się profilaktycznie robić badania krwi: morfologię, żelazo i ferrytyne, bo wtedy kończą się zapasy żelaza u dziecka, a jeszcze często nie jest w stanie dieta nadgonic te niedobory.
Nie wiem czy przejdzie na forum link, ale na stronie wymagające Magdaleny Komsty można o tym poczytać

Mój też jadl wszystko ;) tak jak napisałam problemy ze snem to był jedyny objaw anemii i gdybym nie drążyła tematu to bym nie wiedziała, bo pediatra też nie chciała uwierzyć, że to może być przyczyną jego pobudek.
Anemia to niedokrwistość: niska hemoglobina, mało krwinek czerwonych, niska ferrytyna. U małych dzieci zdarza się bardzo często, ale często jest niewykrywana. Po 9 miesiącu powinno się profilaktycznie robić badania krwi: morfologię, żelazo i ferrytyne, bo wtedy kończą się zapasy żelaza u dziecka, a jeszcze często nie jest w stanie dieta nadgonic te niedobory.
Nie wiem czy przejdzie na forum link, ale na stronie wymagające Magdaleny Komsty można o tym poczytać
Wlasnie sie wybieramy na badania ogólne mial być na roczek ale chore więc odłożyliśmy, teraz nie ma wyjscia

Do góry