reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Błagam o porady :( wysokie nt i test pappa 1;38 /21lat

reklama
Nie, w 13-14 tygodniu często obraz usg wyglada bez zastrzeżeń.
to prawda, usg daje 60-80% prawdziwego obrazu i nawet jeśli wszystko jest w porządku na usg przez cały okres trwania ciąży przy porodzie może okazać się inaczej. Testy nipt maja czułość 99%, wiec porównując do usg to dużo więcej :)

@Milami1997 Tylko trzeba pamiętać, że to czułość na określone wady. A jest sporo wad, których to badanie niestety nie wykryje.
jasne rozumiem jak najbardziej, dlatego napisałam żeby jak jest zalecenie robić amnio.. ja takiej szansy nie miałam i teraz pluje sobie w twarz, że nie drążyłam tematu. Na tamten moment mogłam zrobić tylko test przesiewowy dla samej siebie, który wykazał niskie ryzyko, a usg 2 trymestru oraz echo serca nie wykazały póki co nic złego i codziennie modlę się, aby dziecko urodziło się zdrowe.

@Milami1997 Tylko trzeba pamiętać, że to czułość na określone wady. A jest sporo wad, których to badanie niestety nie wykryje.
Tak ale to też tak jest różnie ja np znam kilka osób w wynikami super a dzieci chore bardzo się rodziły więc to takie wiecie , zawsze jest większa szansa że dziecko będzie zdrowe niż chore więc trzeba być w dobrej myśli

USG i pappa na swoją rękę a i tak chore się rodziły więc wydaje mi się w ten sposób myśląc aminopunkcja też nie wykrywa wszystkiego i zawsze coś może się okazać

reklama
USG i pappa na swoją rękę a i tak chore się rodziły więc wydaje mi się w ten sposób myśląc aminopunkcja też nie wykrywa wszystkiego i zawsze coś może się okazać
to prawda amniopunkcja może się mylić jeśli zostanie złe pobrany materiał i nikt nie będzie o tym wiedział niestety.. takie rzeczy się dzieją. Na 100% będzie wiadomo jak dziecko się urodzi i taka jest prawda.

Do góry