jakdotegodoszloniewiem
Fanka BB :)
Jeżeli Cię stać na to badanie i nie będziesz musiała zaciskać pasa, żeby to badanie kupić, to oczywiście możesz je zrobić dla świetego spokoju.Mi amnio zaproponowano dopiero w 17 tc a jestem w 12 tc to co mam czekać 5 tyg i umierać każdego dnia z nerwów? Gdyby to Nifty było fałszywe to nie było by zlecane jak każde badanie może się mylić i nigdzie nie jest podane 100% wiec każdy robi na swoją odpowiedzialność. Ja mam usg Ok nt jest średnia kilku pomiarów gdzie najwiecej wyszło 2,4 w pierwszej ciąży miałam nt 2,19 tylko to było 7 lat temu wiec ryzyko wyszło niskie może moje dzieci maja taka urodę i tej myśli się trzyma. Nie każdy z nas jest w stanie wychować chore dziecko tylko w naszym kraju nikt nie liczy się z matka i jest jak jest.
Ale mówienie: jest pani w 12/13 tc, ryzyko wynosi 1:4, zróbmy sobie teraz badanie za 2000 zł, to wykluczymy 3 rzeczy. A później sobie zrobimy kolejne badanie, żeby wykluczyć inne. A jeszcze poczekajmy na wynik 10 dni roboczych i opóźnijmy decyzje o amniopunkcji… z tego, co wiem, to większość amniopunkcji jest robionych w 15 tc, ale trzeba się na nią wcześniej zapisać.