reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Blady Test ciazowy

reklama
Czesc dziewczyny. Zrobilam dzisiaj test ciazowy. Na poczatku byl negatywny ale po okolo 15-20 min wydaje mi sie ze „świtala” jakas blada kreseczka przy odpowiednim swietle. Jestem w 25 dc. Myslicie ze moge byc w ciazy? Staramy sie z mezem bardzo dlugo...moze ktos mial podobnie?
Wygląda na wynik pozytywny

Cykle ma dokladnie 28 dniowe bo biore hormony od pol roku. Letrozol na urosniecie pecherzyka, w czasie owulki zastrzyk z ovitrelle na pekniecie a potem progesteron. Tak moze troche sie nakrecam i wpatruje w te testy a bardzo ale juz mam dosyc tych wszystkich lekow i chce w koncu tej ciazy. Co miesiac wyczekuje terminu kiedy bede mogla wykonac test bo zawsze mAm nadzieje ze w tym cyklu sie uda. Nie jest to latwe, jak sie czlowiem nakreci to potem nie moze o niczym innym myslec. Powtorze test jutro. Dzieki za odpowiedzi
Jeśli starasz się o bobaska i przypadkiem ta blada kreseczka stanie się tylko złudzeniem, zacznij zmiany od swojego ciała, zmień dietę, jedz więcej warzyw i owoców, poruszaj sue trochę, aktywność fizyczna sprawia, że wytwarzane są endorfinki , hormony szczęścia, tu Twój organizm zauważy, ze jesteś rozluźniona i pozytywnie nastawiona, wystarczy pół godzinki / godzina spacerku dziennie np. Z psem. Zacznij pić chociaż 1,5l wody dziennie. Podobno pomaga, a też nawadnia nasz organizm prawda.
My z partnerem także staramy się o bobaska, w pewnym cyklu właśnie postawiłam na zmiany swoich nawyków żywieniowych i właśnie wtedy zaskoczyło! Postawiłam sobie cel by przygotować ciało na to, nie zwalaly mi się myśli, ze musi być. JAK BĘDZIE TO BĘDZIE.
niestety poroniłam w 6 tyg, teraz jestem już w kolejnym cyklu po owulacji i również czekam na dwie kreski trzymając się swoich wytycznych do co zdrowego trybu życia :)
Trzymam kciuki! Pozdrawiam

Tak zrobie, juz od dluzszego czasu o tym mysle. Jem za malo warzyw i owocow i zdecydowanie za malo ruchu na swiezym powietrzu. Dziekuje za tego posta i trzymam kciuki za nas obie ❤️

To mój cień cienia 10 dpo owulacji 🥰 odrazu był teraz 30 tydzien

Załączniki

• 685355B8-F15F-4733-B1A0-231229D4331E.jpeg
    685355B8-F15F-4733-B1A0-231229D4331E.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 144
  • 3A336FCE-4160-44BF-8184-129F653FC618.jpeg
    3A336FCE-4160-44BF-8184-129F653FC618.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 128
Czesc dziewczyny. Zrobilam dzisiaj test ciazowy. Na poczatku byl negatywny ale po okolo 15-20 min wydaje mi sie ze „świtala” jakas blada kreseczka przy odpowiednim swietle. Jestem w 25 dc. Myslicie ze moge byc w ciazy? Staramy sie z mezem bardzo dlugo...moze ktos mial podobnie?
Cześć, ja od 3 dni robie testy ciążowa. Pierwsze dwa dni tej samej firmy i dzisiaj 3 test innej firmy. Wszystkie z blada druga kreska. Myślałam że kreski będą coraz wyrazniejsze z dnia na dzień ale niestety. Nie wiem nadal czy to ciaza czy się martwić. Jestem dziś w 28dc. Zrobię kolejny test za dwa dni i jestem dobrej myśli.
Podobno testy rzadko się mylą, zrób kolejny jutro rano lub za dwa dni o sprawdzisz czy kolejny też daje cień szansy ;) trzymam kciuki.

Testy mylą się baaaaaaaaaaaardzo często. Zwłaszcza te, na których bardzo chcę się coś zobaczyć [emoji2272]
Cześć, ja od 3 dni robie testy ciążowa. Pierwsze dwa dni tej samej firmy i dzisiaj 3 test innej firmy. Wszystkie z blada druga kreska. Myślałam że kreski będą coraz wyrazniejsze z dnia na dzień ale niestety. Nie wiem nadal czy to ciaza czy się martwić. Jestem dziś w 28dc. Zrobię kolejny test za dwa dni i jestem dobrej myśli.
Podobno testy rzadko się mylą, zrób kolejny jutro rano lub za dwa dni o sprawdzisz czy kolejny też daje cień szansy ;) trzymam kciuki.

reklama
Do góry