reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bielsko-Biała

Dziekuję za odpowiedź, okazało się jednak , że dziecko jest duże (4,400) i Pani doktor nie podejmie się naturalnego porodu, więc jadę jutro na cesarkę ::) Bardzo się boję, aż z wrażenia nie zapytałam o koszty , mam nadzieję że nie kosztuje za wiele. Dziekuję raz jeszcze i pozdrawiam

reklama
Teraz ,jak już wróciłam, mogę Wam powiedzieć jak to jest. Opieka super, nad rodzącą i nad dzieckiem. Co prawda nie robią badania słuchu u maleństwa ,ale dają skierowanie do szpitala pediatrycznego na to badanie. Wszystko jest zapewnione (nawet wkładki bella zamiast ligniny :) ). Odwiedziny 10-11 i 16-18, może wejść tylko jedna osoba, kurtkę z zarazkami zostawia w korytarzu ;D Sale podwójne, pielegniarki przychodzą na każdy dzwonek i chętnie pomagają, a nawet zmuszają np do wstania z łóżka i kąpieli. Co prawda w szpitalu leży się tylko 48 godzin od porodu, więc jak dla mnie jest to za krótki czas , żeby po cesarce dojść do siebie, ale przemiał to tam mają i muszą jakoś pomieścić rodzące panie. Powiem tylko tym paniom , które cały czas się zastanawiają czy rodzić naturalnie czy przez cc - ból przy porodzie jest mniejszy przy cc, ale wracanie do siebie po cesarce to po prostu koszmar - ciężko jest nawet wstać, nie mówię o noszeniu i o pracach domowych. Przy porodzie naturalnym, cały ból porodu zapomina się przytulając swoje maleństwo do piersi tuż po porodzie, a ból krocza jest dużo mniejszy i szybciej przechodzi, a więc zdecydowanie Siłami natury (chyba , że ktoś ma w brzuszku takiego smoka jak ja 4250/60 ;D ) Pozdrawiam i Zyczę powodzenia wszytkim przed i po.

;) Nie wiem dlaczego przeraża cię szpital wojewódzki. Ja rodziłam rok temu i polecam. Zwłaszcza, że twój lekarz prowadzący tam pracuje. Jeżeli masz wątpliwości proponuję zapisać sie do szkoły rodzenia w tym szpitalu - na jednych z zajęć zwiedza się oddział noworodkowy i "trakt" porodowy. Nie czujesz sie tam później jakbyś wylądowała na księżycu. Poza tym to jest szpital i w razie jakichś komplikacji (odpukać) wszystko jest na miejscu a nie transportuja cie dopiero do szpitala. A lekarze i połozne? Wszędzie są ludzie i ludziska!?!
Życzę powodzenia i trzymam kciuki!

Dzięki za opinie. Mam prośbę do tych, które rodziły (lub będą) w Wojewódzkim. Napiszcie na kogo lepiej uważać, a kogo możecie śmiało polecić. Oczywiście chodzi głównie o położne no i lekarzy.

Jak juz tam będziesz, to będzie cie intereswał tylko twój poród. A lekarze i położne? Na kogo wypadnie na tego bęc -przecież nie powiesz lekarzowi, ja pana nie chcę, chcę tego drugiego. Może trafisz na Roztoczyńskiego to twój prowadzący, a może na Oziminę to moja prowadząca - jeszcze lepsza niż twój i bardzo miła i delikatna. Tym się nie przejmuj. Będziesz myślała tylko o swoim dzidziusiu. Wszystko będzie OK. Przede wszystkim nie słuchaj horrorów, które opowiadają dzieciate koleżanki, mamy i babcie - nie jest tak źle! Polecam szkołę rodzenia - dużo sie dowiesz praktycznych rzeczy i będzie ci dużo łatwiej, będziesz się lepiej czuła. Powodzenia!!!

Cześć. Jeśli chodzi o lekarzy to śmiało mogę polecić 3. Jeśli wolisz lekarza to dr Roztoczyński.Przyjmuje pywatnie na pl. Wojska Polskiego, Natomiast lekarki to dr maczyńska i dr Małecka-Holerek. Obie przyjmują zarówno prywatnie, jak i w Szpitalu Wojewódzkim. Pozdrawiam.

Dzieki wielkie, lekarza rpowadzacego mam, tyle, ze bede potrzebowac rekomendacji jezeli chodzi o szpital i do kogo tam sie zwrocic.

reklama
Pysia, a gdzie bedziesz rodzic? W wojewodzkim? moja kolezanka ze studiow rodzila kilka mies.temu pod okiem ordynatora z wojewodzkiego, dr walkow i byla bardzo zadowolona.

Do góry