reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

witajcie Kochane;-)

dorcia jak ten czas leci - rzeczywiście termin zbliża się nie ubłagalnie:tak:mam nadzieję że zdążysz nas poinformować jak się będzie zaczynać:-)

Sandra fajnie że dziadkowie zajmowali się Sarką - pewnie odpoczęłaś troszkę;-):happy2:

Mery zdrówka dla dziewczynek:tak::tak::tak:mam nadzieję że wizyta u dentysty nie była taka straszna;-):-p

aneta witaj! na którego sierpnia masz termin? Miedzy jakimi szpitalami się wahasz? ;-)

Aiwyls również witaj! Rozkręcisz się z czasem:-):-p

A my w zeszłą środę byłysmy na szczepieniu - mała ważyła 7500g i przez miesiąc przybrała 200g:dry: ale ostatnio zaczęła wcinać większe porcje i wczoraj ważyła 7800g:-p przybrała 300g przez tydzień - więcej niż przez cały miesiąc:-D

Dziś przebił jej się 2 ząbek:cool2:;-)

No a wczoraj byłyśmy na tej nieszczęsnej cystografii - ale powiem Wam że po przeczytaniu tematu w internecie spodziewałam się czegoś gorszego - najgorszego:tak: Natomiast Emilka była bardzo dzielna - pani pielęgniarka i lekarka powiedziały że mogły by mieć samych takich spokojnych i grzecznych pacjentów:tak: płakała tylko jak jej zakładali cewnik (zabrały ją pielęgniarki a mnie nie wpuściły) ale to trwało jakieś 2 min:tak:;-)przy wpuszczaniu płynu kontrastowego gadała sobie, i trochę pojęczała przy zdjęciach, ale to pewnie dlatego że źle jej się leżało na twardym i zimnym stole rentgenowskim:tak:
No ale niestety - jest i zła wiadomość:-( wypis będę miała za tydzień ale lekarka wstępnie powiedziała że po lewej stronie cofa jej się mocz:-:)no: dostaniemy skierowanie do urologa i jeśli nie uda się tego wyleczyć farmakologicznie to konieczny będzie zabieg:-:)-:)-( jakoś narazie do mnie to nie dociera:-:)no: oby operacja nie była konieczna:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Witam porannie ;-):-)

W pracy siedze, mam chwile, wiec zajrzalam :tak:

Kunek, biedna Emilka :-(Mam nadzieje, ze zabieg nie bedzie konieczny i uda sie wyleczyc to lekami :sorry2:Najwazniejsze, ze jestescie pod stala kontrola lekarzy i ze malutka tak dzielnie znosi wszystkie badania :tak:
Gratuluje drugiego zabka, no i poprawy apetyciku :tak::-)

Aiwyls, widze, ze Ty tak jak ja - jak mala rozrabia to chce, zeby poszla spac, a jak wieczorem zasypia, to juz nie moge sie doczekac az rano sie obudzi ;-):-D

Dorcia, na biezaco nas informuj co i jak :tak::-) Moze sie jeszcze z moja kuzynka na Wyspianskiego spotkasz na porodowce, bo ona lada dzien tez bedzie rodzic ;-) Termin ma na 27 maja :tak::-)

Ja mialam wczoraj imprezke sluzbowa - objadlam sie, popilam cytrynoweczki itd. - bylo super, pogadalismy, posmialismy sie, w domu bylam kolo 20:00, ale o 15:00 zaczelismy ;-):-)

Witam, witam:-).
Jak już kiedyś wspominałam dam znać, jak się zacznie poród:tak:. Bynajmniej na tą chwilę ani widu ani słychu, aby miał się zacząć...w sumie zaczął się dopiero 39. tydzień więc Dzidek ma jeszcze czas:tak:.
Kunek, a nie mówiłam, że nie taki diabeł straszy, jak go malują;-). Wiesz dlaczego Ciebie nie było przy zakładaniu cewnika:confused:? Ponieważ dzieci bez rodziców są dużo odważniejsze niż w ich obecności. Teraz wiadomo, co dolega Twojej Córci i jak to można leczyć więc teraz powinno już być tylko lepiej:tak:. Trzymam kciuki za udaną terapię lekami:tak:.
Sandra1982 no kto wie, kto wie, może i spotkam Twoją kuzynkę;-).
I w końcu mamy weekend drogie Mamy:-D.

Kunek bardzo ci współczuję, to straszne patrzeć jak dzieciątko choruje :-(
Życze powodzenia w leczeniu.

Sandra a bardzo dokucza ci córcia ? Moja to na pupie nie usiedzi ani chwilki, rusza się cały czas, czasem nawet we śnie, no i nice też nie są łatwe.

Ale u nas praska deszczem.:baffled:

Witam
U nas już lepiej dziewczynki jeszcze pokasłują ale obeszło sie bez antybiotyku czego sie obawiałam. Tak mi sie wydaje że będą mieć alergie bo zawsze zaczyna się od kataru ale żeby to sprawdzić jeszcze troche czsu musi minąć bo ponoć przed 3 rokiem życia to nie ma sensu robic testów.
Wczoraj paliliśmy grila dla rodzinki i cały czas czekałam czy zrobi się pogoda czy nie ale fajnie się udało dziś wybywam z dziećmi do siory na grila a dokładnie do siostrzeńca na urodziny, mąz w robocie do 22.
Miłego popołudnia życze

Dzień dobry w ten słoneczny poniedziałkowy poranek:-).
Wersja 2w1 nadal aktualna, choć w sobotę myślałam, że nadszedł czas rozpakowania: między 22:02 a 23:32 odczuwałam regularne (co 6 minut) kłucie w lewym boku, ale jak myślą to pewnie była tylko kolka jelitowa, ponieważ jedzenie ostatnio mi nie służy:-(. Czego nie doświadczyłam na początku ciąży to teraz czas nadrobić:-p.
Mery, a ja bym się na Twoim miejscu wybrała z dziewczynkami do alergologa. Moja pani doktor mi mówiła, że nie wolno odczulać w czasie ciąży, podczas gdy druga stwierdziła, że nawet to jest wskazane, ponieważ zmniejsza się wtedy ryzyko wystąpienia u dziecka alergii. Może alergolog przepisze, jakieś leki, a nie będziesz co rusz faszerować dziewczynki antybiotykami. To jest tylko moje skromne zdanie.
21 maja w rodzinie był obchodzony roczek-Oliwia (bo o niej mowa) ma 94cm wzrostu i 20kg wagi:szok:.

Hej :-)
Mery lekarze tak zawsze mówią, mi na przykład mówili, że nie robi się wczesniej jak przed 5 rokiem :dry: i komu tu wierzyć ?
Uważam, że jeżeli jest naprawdę źle to nie ma co czekać, tylko szukać dobrego lekarza.
Uciekamy na spacer...

Dorcia ja zaś słyszałam i równiez czytałam, że ogólnie odczulanie niszczy organizm, i że lepiej ziołami spróbować.
Ile lekarzy to tyle opinii :sorry2:

Witam!

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie ? :)

Dawno strasznie mnie tutaj nie było, tzn nie pisałam, bo czasem wpadałam Was poczytać. Mam nadzieję, że mogę się znowu przyłączyć do Was?

U nas ostatnio etap przeziębień i choróbsk, najpierw mały, potem mąż, a teraz mnie rozkłada. Do tego u mnie jeszcze problem z ósemką, którą usunęłam ponad tydzień temu, a do tej pory boli, nie polecam takiego zabiegu nikomu :)
No i z nowych rzeczy to jeszcze tyle, że nie pracuję już, bo w wyniku kryzysu nie przedłużyli nam umów no i znowu jestem na etapie poszukiwania pracy. Siedzę w domku na razie i jakoś leci.

Dorcia_ryba trzymam kciuki za rychły poród :)

Mam nadzieję, że będę bardziej regularnie pisała. Pozdrowionka!

reklama
Witam kobitki po kilkudniowej przerwie ;-):-)

Ale mamy cudna pogode :tak: Ogolnie to pracy sporo, ale ze wczoraj mialam wolne to caly dzien bylysmy z Sara na swiezym powietrzu - wspolny spacerek z dwoma moimi bliskimi kolezankami i ich synkami, a pozniej piwko i pyszne jedzonko w knajpce u jednej z nich, a dzieciaczki szalaly na placu zabaw :tak::-) wiec ogolnie wolny dzien minal nam bardzo milo :tak:

Dzisiaj do 18:00 w pracy siedze, ale w sumie zrobilam juz wszystko co mialam, wiec mam chwilke na BB ;-):-)

Dorcia, i jak tam? :-)
Moja kuzynka miala juz w niedziele zostac w szpitalu (wczoraj miala termin), bo jej polozna jutro na wczasy wyjezdza, ale ze akcji porodowej zadnej i rozwarcie na opuszek, to ja wyslala z powrotem do domu i czeka :-)
W szoku jestem z wymiarow Oliwki - rok i 20kg!!!:szok::szok::szok: Ja pierdziu - Sara ma prawie 3 lata i wazy 15kg i ma 96 cm, a wszyscy mowia, ze duza :-p

Aiwyls, moja Sara tez na dupce usiedziec nie potrafi - chociaz jak jest tylko ze mna to jest duzo bardziej grzeczna, niz jak jest np. z dziadkami :-p
Mam nadzieje, ze jej temperament sie troszke uspokoi z czasem ;-)

Mery, tez uwazam, ze sie powinnas do alergologa wybrac z dziewczynkami, bo naprawde sporo choruja biedactwa :sorry: A jest ktos u Was w rodzinie alergikiem?
Ja Sarze dalej taki preparat Alveo (drogie pieronstwo, ale, ze tesciowa mi prezentuje to nie narzekam i podaje :-p), w sumie ze 3 mies. juz bedzie jak to bierze i odpukac, ale wszelkie objawy alergii minely i nawet ostatni katar trwal cale 2 dni :tak: Nie wiem czy to zasluga tego preparatu (w skladzie ma same ziola, owoce, wode i miod) czy zbieg okolicznosci, ale skoro nic zlego sie nie dzieje, a wrecz przeciwnie, to jej daje :-p

AniaBB, witaj z powrotem :tak::-) Pisz jak najwiecej :tak:
Oj biedna, wspolczuje problemow z zebem - oby bol jak najszybciej minal - a gdzie usuwalas?
Zdrowka dla Was, no i trzymam kciuki za znalezienie fajnej pracy :tak:

A gdzie reszta? :-)

Do góry