reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Hej dziewczeta :-)
Kurcze, ale sie rozpisalyscie :szok::-p Nie ma szans, zebym w tej chwili nadrobila :blink:

Jak tam po mikolaju? Prezenty byly? ;-):-) Dla Was oczywiscie, bo o prezenty dla maluszkow to nawet nie pytam ;-):-D

U nas nudy. Wczoraj pojechalam z Sara, siostra i jej chlopakiem do BB na zakupy, ale poza marynarka w Reserved nic innego nie kupilam, bo przy Sarze przymierzanie czegokolwiek graniczy z cudem :-p No i tak mnie Sara urzadzila, ze sie na srodku Reserved posikala :-p:-D lacznie z tym, ze naszczala do butow sobie i musialam jej kupic spodnie dresowe i skarpetki, wiec reszte zakupow spedzila boso stojac w koszu na zakupy :-p:-D

Wieczorem poszlismy do znajomych na chwile i tak sie mala wyszalala z malym od kolezanki, ze jak padla przed 23:00 to spalysmy dzisiaj do 10:00 :-D:tak:

Teraz bawi sie na dole z moimi dziadkami, bo przyjechali na mikolaja, a ja mam chwile dla siebie :tak::-)

Ok, nadrobie jak znajde troche czasu w pracy.

Milego wieczorku, buziaki dla Was! :tak::-)

reklama
Chciałam się pochwalić, że 6 grudnia zdałam prawko :-D:-D:-D Tylko, że dalej nie mogę w to uwierzyć :-D Może dopiero wtedy jak już je odbiorę ;-)

Czy ktoś nas tu jeszcze pamięta?
Same nowe nicki. Witam wszystkich, nie pisałam chyba z pół roku (albo lepiej?)
Troszkę podczytałam ostatnie strony, ale jakoś nie mogę się odnaleźć.
Agatka BB gratulację drugiej dzidzi. I wszystkim świeżo upieczonym mamusiom również gratuluję.
Sandra to Ci Sara narobił kłopotów. Znam to :crazy::szok:
Adaś zdrów, zaszczepiony na pneumo, więc pewno dlatego póki co nie choruje.
Mikołaj udany, choć u mnie w domu zawsze bardziej się obchodzi gwiazdkę. Teraz były prezenty głównie z pracy i słodycze. Nie mogę doczekać się świąt i trochę wolnego ufff. Koniec roku zawsze mamy ciężki. Teraz jeszcze ograniczają co tylko mogą bo kyzys.

Mam nadzieję, że uda mi się częściej zaglądać.
Buziaki dla maluszków

Hej mamusia, nareszcie znalazłam chwile czasu żeby tutaj zaglądnąć:-). Byłam dzisiaj z małą na mikołaju w figlo parku. Bardzo, ale to bardzo bałam się tego wyjścia ze względu na buntowniczy charakter mojej córki. No ale muszę powiedzieć że to był jedne z najlepszych dni jakie przeżyłam z nią od jakiś 5 miesięcy. Świetnie się bawiła z dziećmi, aż byłam w szoku, przez pierwsze półgodziny chodziłam za nią w krok w krok bo bałam się że w końcu jakieś dziecko zaliczy ugryzienie od mojej córki, a potem już siadłam sobie z koleżanką i obserwowałam jak nasze dzieci się pięknie bawią. Boże aż mi łezka staneła w oku:-), jakie to piękne chwile można czasami przeżyć jak się wyluzuje.

No ale jak się okazało nie tylko moje dziecko to gryzoń, na sam koniec jak już zapowiedziałam że wychodzimy, no to moja Wiki jak zwykle zaczyna się żegnać, podeszła do dziewczynki takiej zupełnie obcej i dała jej buzi, ona jej też ładnie dała, ja już zadowolona że wszytko ok a ta dziewczynka tak poprostu ugryzła moje dziecko w policzek, ale tak mocno że Wiki teraz robi się wielki sianiak na policzki, No poprostu zdębiałam!! Myślałam że Wiki jej odda, a ta leci do mnie z bekiem, mama dziewczynki przeprasza, ja ją rozumiem, a moje dziecko, nagle grozi paluszkiem przez łzy:
"ty, ty, niewolno ała dzidzi!!"
,Rozbroiła mnie.

No i madarzyła się okazja żeby z małą porozmawiać. Mam nadzieje że to ją czegoś nauczy.

No to chyba wszystko na dziś. Jeśli zdarzyły mi się jakieś błędy to przepraszam, ale szybko pisze i moje myśli są szybsze niż stukanie palami po klawiaturze:-)

Miłego wieczorku, buziaki dla was mamusie:)

Madzia.... pewnie ze ciebie pamietamy... teraz tu ruch jak na Warszawskiej w godzinach szczytu.... ale to bardzo dobrze, ze tyle mamus tu zaglada....

Perelka.... no widzisz jaka masz kochana coreczke... bardza madra dziewczynka...

A Olus juz ma gotowy pokoik.... i dzis pierwsza noc w nim spal.... w swoim nowym lozeczku... jak znajde chwilke to wstawie zdjecia... jestem z niego dumna ze sam w pokoiku zasnal.... oj zeby sie jeszcze nauczyl na nocnik wolac... super by bylo... ;-)

Brandy udało mi się zapisać do Twojej fryzjerki i to jeszcze na tą środę. Mam mały problemik z Sebkiem bo nie ma kto z nim zostać na ten czas za bardzo ale jakoś uproszę teściową, która wtedy zaplanowała sobie zakupy żeby przełożyła je na inny dzień:) mam nadzieję że się zgodzi:blink:

Mam do Was jeszcze prośbę powiedzcie jak się robi suwaczek bo nie mogę znaleźć i jak mogę dodać zdjęcia??? Z góry wielkie dzięki:)

Sandra hehe, Sara ma u mnie mistrza za ta akcje z sikaniem :-D:-D:-D niezła agentka :tak:

Kinia gratuluje zdania prawka :-) I co? Nie bylo tragedii ? ;-)

Perełka i widzisz, problem rozwiązał się sam. Sam jak sam...z pomocą gryzącej koleżanki. Miejsmy teraz nadzieje, że Wiki zrozumiała, że tak poprostu nie wolno :-)

Agusia czekamy na zdjęcia Olusiowego pokoiku z niecierpliwością :tak:

Sylveczka to gratuluję, że udało Ci się zapisać. W tym studiu są dwie fryzjerki : Ania (ciężarna :tak:) i Klaudia. Obie są niesamowite. Wogóle tam jest taka domowa atmosfera, że szok :-)
Jeśli chcesz zrobić suwaczek to kliknij w ktorykolwiek nasz suwaczek. To Cie odprowadzi do strony, na której możesz sobie zrobić swój. Na końcu wyszkoczy Ci adres, który potem wklejasz na BB ( ustawienia, edytuj sygnaturę). A zdjęcia... kiedy nam odpisujesz na posta niżej masz takie coś jak zarządzaj załącznikami. Klikasz w to i bedziesz wiedziała już co dalej robić. :tak: Mam nadzieje, ze dosc jasno to wytłumaczyłam ;-)

U nas Mikołaj był dość szczodry - mała dostała kupę nowych ubranek z Wójcika :-D a mama....dwie pary stringoli z koronki i ...pas wyszczuplający :-D:-D:-D ale taki elegancki....jak dół gorsetu z majtkami :-)

A poza tym, nie wiem czy to ważne....Amelucha skończyła dzisiaj 4 miesiące :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Witam się po kilkudniowej przerwie:blink:

sylveczka witamy na forum, ja też jestem w Twoim wieku:tak:

Sandra Twoja Sara to niezła agentka, żeby taki numer mamie wywinąć:rofl2::-D

Agusia czekamy na zdjęcia olusiowego pokoiku, my ostatnio mieliśmy przemeblowanie i wstawiliśmy Emilce łóżeczko... pierwsza nocka zaliczona bez większych ceregieli:-)

Kinia gratuluję zdania prawka bo to fajna rzecz, teraz tylko zacznij jezdzic co by nie poszlo na marne, bo znam kilka osób ktere zdały prawko a za kierownice samemu nie wsiądą, auta im stoją w garażu a oni pomykają autobusami:baffled:

Brandy wszystkiego najlepszego dla Amelki z okazji 4 miechów :-):-):-) co do naszych prób kleikowych to narazie się poddaje... zagęściłam mleko jedną łyżką ale za wolno jej leciało i się denerwowała, kupiłam już nawet smoczek do kaszki ale muszę pokombinować ile tego kleiku dać żeby nie było za dużo ani za mało. Najwyżej dam jej łyzeczką ale wolałabym z butelki. A Wy jak wprowadzałyście kleiki i kaszki? Co do soczku jabłkowego to nie chce też pić, krzywi sie i tyle, chyba zaczniemy od jabłuszka w słoiczku to potem może i soczek jakoś pójdzie:blink:

No a teraz opisze jak zdenerwowała mnie nasza polska służba zdrowia:wściekła/y: jak pisałam musimy wykonać badania moczu i usg brzuszka żeby Emilka dostała kwalifikacje do szczepienia, z moczem jakoś poszło, nawet nie było większego problemu ze złapaniem ze środkowego strumienia na posiew. Ale za to z usg to sie najezdziłam i załatwiłam tyle że muszę isc prywatnie bo jak sie w tym kraju nie zapłaci to nic nie załatwisz, najwyzej zszargane nerwy:wściekła/y: ale pokolei... dostałam skierowanie do pediatryka, pani w rejestracji miła poszła zapytać lekarza czy wciśnie nas gdzieś na to usg z nasza sytuacja, a i owszem ale po nowym roku a normalne terminy jeszcze bardziej odlegle. Pojechałam więc do ultramedic'a bo tam kiedyś już wykonywałam usg małej, tylko co z tego jak z tym skierowaniem od nefrologa mnie nie przyjmą, musiałabym mieć z naszej przychodni od pediatry bo oni mają jakieś umowy między sobą popodpisywane. No wiec wróciłam do naszej pani doktor, ale możliwości przepisania skierowania nie ma, wytlumaczyla mi na spokojnie wszystko, potwierdzila ze te realia są chore ale ona na to nic nie poradzi:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I staneło na tym że straciłam pół dnia na jeżdzenie tam i spowrotem a usg wykonamy w srode prywatnie za 70 zł... wkoncu na zdrowiu dziecka sie nie oszczedza, tylko po co dają skierowanie na badanie które należy wykonać w ciągu tygodnia a terminy są na za 2 miesiące:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy: Tyle dobrze że dziadek został z Emilką i nie musiałam jej ciągać ze sobą po tych wszystkich szpitalach, przychodniach itp.

Ide pobawić się z moim dzieckiem bo się chyba stęskniło i nie chce spać...

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki:-)

reklama
Tylko troche mnie nie było a czytania mam że hej no ale tylko przerzucilam okiem bo moje urwisy szaleją. po mikołaju super znów pełno zabawek i ciuchów tak wiec dziś na spokojnie musiałam wszystko układać a ze już nie mam zabardzo miejsca w pokoju dziewczyn więc zabawki zostały rozłożone w innych pokojach po trochu.
Mój mąż wyciągnął mnie wczoraj skoro świt za Wrocław po autko 670km za kółkiem padałam wieczór a że Patka musiała jechać z nami no bo cyc tak mi wyła w drodze powrotnej że już nie miałam pomysłu co robić no i stałam na parkingu i myślałam jak dojechać do domu a że mąż przejechał zjazd więc zostałam sama bo na autostradzie nie zawróci na i jak się uspokoiła tak pojechałam ale od Pszczyny do Żywca musiałam szczekać zeby nie płakała do teraz mnie boli szczęka. Jedyny plus tego wyjazdu to to że autko super sama bym sobie go zostawiła tylko nie ma 4*4 a bez tego ani rusz w zimie ode mnie z domu, no ale chwile sobie nim pojeździmy dopóki maż kupca nie znajdzie.
Pozd serdecznie
Aha kinia gratulacje zdania prawka ja też miałam to szczęście i zdałam w mikołaja tylko że to było 10lat temu

Do góry