reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

wITAM PO JEDNODNIOWYM WOLNYM ZA TO DZISIAJ ZAJOB BO TOWAR CO CHWILA ALE WŁAŚNIE SIE ODROBIŁAM A DO TEGO WALCZĘ Z NAGRYWANIEM MOICH FILMIKÓW Z KAMERY NA PŁYTKI BO OD CZERWCA JAK KUPILIŚMY KAMERKĘ TAK NIC JESZCZE NIE ZGRYWAŁAM. No ale wkońcu karta mi się zapełniła dobrze że kamera ma jeszcze swoją dużą pamięć. I jak to zazwyczaj bywa na początku miesiąca muszę zabrać się za rachunki a wcale mi się nie chce.
Giovanessa a gdzie ci się śpieszy do nieprzespanych nocy zobaczysz jeszcze ci sie znudzi tak więc odpoczywaj i kożystaj z wolnego.
U nas po staremu ja dalej kaszlę jak cholera ale jest lepiej za to Natalia coś z katarem zaczyna a do tego jakiś brzydki kaszel normalnie ja chcę już maj.

reklama
Giovanessa a gdzie ci się śpieszy do nieprzespanych nocy zobaczysz jeszcze ci sie znudzi tak więc odpoczywaj i kożystaj z wolnego.
Ja doskonale wiem, że mi się znudzi, kochana, ale teraz bardzo chętnie poleżałabym sobie na brzuchu... bo na bokach i plecach to już chyba mam odleżyny... :-D

A z tym odpoczynkiem i korzystaniem z wolnego to też nie takie proste, bo ja ciągle pracuję - i nie zamierzam przestać, bo mam gorący okres teraz w podatkach :-)

Hej kochane... a u nas Olo złapał ospę... :zawstydzona/y:tylko czekać kiedy Darusia od niego złapie... ale może to i lepiej, bo mówią, że dzieciaki lżej przechodzą ospę niż starsi...
Także my na spotkanie narazie się nie piszemy conajmniej przez najbliższych 10 dni... szkoda...
Darusi natomiast dokuczają dziąsełka... :wściekła/y:cały czas pcha rączki do buzi i gryzie je...:baffled: Zaczęła też jeść kaszkę i dania ze słoiczka... :tak:słodko otwiera buźkę... fajny widok...:tak:

Giovannessa- oj widzę ze marzymy o tym samym:) leżenie na brzuszku- miód malina:):-D szacun za ciągłą prace:);-)

Agusia- masz racje lepiej przechodzić ospę w dziecinstwie niż później:) i najlepiej hurtem :-)

Agusia z tą ospą to nie takie pewne a szczególnie jak mała karmisz piersią to nie powinna łapnąć. Natka mając rok siedziała z kuzynką co miała ospę bo też chciałam żeby łapła i żeby było z głowy ale niestety i tak samo w zeszłym roku wszystkie dzieci w grupie NAtki miały tylko nie ona ciekawe kiedy wkońcu złapie ja miałam w wieku 17 lat masakra.
Dzieci kuzynki teraz miały i jej mąż też złapał ponoc też katastrofa bo już po 30 jest.
Chyba w takim układzie przełożymy to spotkanie na luty może to wtedy nas więcej się zbierze.
Giovanessa co do pracy do rozwiązania to pamiętam jak ja z Natką będąc w ciąży stwierdziłam że kończe pracę w piatek i zostanie mi wtedy ok 3 tyg do terminu i sobie odpocznę co niestety się nie sprawdziło bo we wtorek wylądowałam w szpitalu a w czwatrek miałam już małą na świecie także odpoczęłam przez 3 dni.
też jak sobie przypomnę tą chęć inej pozycji przy leżeniu tylko że ja miałam 16kg na + a ty chudzino to gdzie tego małego trzymasz to tak jakbyś zadużo przez święta zjadła.
Spadam bo wpadłam tylko sprawozdanie do Gusu wysłać debile normalnie co już nie wymyśla do tej biurokracji w tej Polsce oby nam tylko wszystkim pracy dowalić bo mało mamy. Miłej nocki Pa

Melduję się nadal 2 w 1 :-D :-D :-D

Mery - no, niby wiele mi tu z przodu nie przybyło, ale jakoś tak głupio się na tym maluchu położyć ;-) Nie wiem, gdzie go trzymam, sama się zastanawiam, bo jest największy z moich wszystkich, około 3,5 kg według USG - a ja przytyłam najmniej, bo zawsze koło 6 kg...
Z pracą to ja mam taki problem, że pracuję sama na siebie - i gdyby mi się zachciało tak ni stąd, ni zowąd odpocząć, to straciłabym klientów, bo w końcu rozliczać się muszą - a to nie byłoby wcale dobrym rozwiązaniem na przyszłość...
Tylko że z kolei pracuję w domu - więc mogę sobie jakoś to zorganizować, np. ja przed kompem, pranie się pierze, obiad się gotuje. Jak mały będzie w łóżeczku, to spokojnie posiedzę, jak podrośnie, to mogę go np. w leżaczku mieć koło siebie - i jakoś to będzie :-)
Chyba ;-)

Moje kochanie byłoby pojechało dzisiaj do pracy bez telefonu - ma szczęście, że się wrócił po niego, bo w razie czego byłabym go zamordowała :-D

Giovannessa-..i pewnie jakby się nie wrocil po telefon to pewnie byś dzisiaj urodziła:) ha ha tak czasem bywa w takich sytuacjach:)czlowiek o czyms zapomni a akurat w tym dniu jest mu to potrzebne!!!:-)

Witam kochane:-)

giovanessa a ja myślałam że ty już po a Ty dalej się kulasz;-) daj znać na telefon jak urodzisz kochana:-)

agusiaaa - przerąbane masz ospa szok - ja to się boję bo ja w dzieciństwie nie miałam żadnej choroby więc jak Kubuś zacznie chorować to żebym ja też nie zaczęła, tak jak mery pisze że kuzyn też złapał:szok:

Milutek23 - rodzisz naturalnie czy CC ? - jestem pod wrażeniem - dwie córeczki na raz - musi to być fajne uczucie:-)

reklama
Witajcie Mamusie, Dwopaki i Trojpaki!!!
Postanowilam sie dolaczyc do watku bielskiego bo sama jestem z bielska. Jestem mamuska dwoch rozbojnikow, ktorzy urodzili sie 14 lipca przez cc:) i od tego momentu moje zycie stanelo calkowicie na glowie bo jednak blizniaki to doslownie dwa razy wiecej roboty:S ale tez dwa razy wiecej szczescia:) widze, ze jedna mamusia jest w ciazy blizniaczej wiec sluze rada, moze sie na cos przydam:)
pozdrawiam i mam nadzieje, ze sie wdroze w wasz watek

Do góry