reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Biegunka,gorączka, marudzenie- płacz

ciekawostka

Aktywna w BB
Cześć dziewczyny,
Powracam do Was bo potrzebuje porady.

Synek 9 msc , w nocy z środy na czwartek ewidentnie bolał go brzuszek i strasznie płakał w nocy( podkurczał nózki,nie mógl puscic baczka , ulge przynosilo mu rozgrzewanie brzuszka i masaz - myslalam ze to przez nabial ktory stopniowo wprowadzamy bo jest malym alergikiem. akurat w dzień podalam mu jogurcik ) Nad ranem zaczeła sie biegunka . Wieczorem doszla temperatura 38.9 st ( zeszła po podaniu syropu )
Nie wróciła przez całą noc dzisiaj nad ranem znowu goraczka 38.7 st za to ustapila biegunka .
Chcialam umowic malego do lekarza jednak mamy taki sezon grypowy ze nie bylo wolnego terminu ( ponoć na przychodni przyjmowaly 3 lekarki i nie wyrabialy sie ) ze tak powiem.. odmowily mi wizyty i powiedzialy ze moge jechac na sor dzieciecy ale skoro dziecko nie ma kataru i kaszlu to mozemy przeczekac weekend.
mimo ze syrop zbija goraczke to wiadomo ze jak dziecku cos dolega to nie jest ciekawie
maly jest marudny, bardzo placzliwy i nie odkladalny widac ze cos mu dolega . Goraczka powraca caly czas po kilku godzinach. ( pewnie jak przestaje dzialac syropek. ) na wieczor dobila do 39 st.

Prosze o porade czy mamy jechac na szpital czy przeczekac
Co byscie zrobily w takiej sytuacji. ?

reklama
Teraz też przy tej infekcji wirusowej miał robione badania i podwyższone erytrocyty i erytrocyty świeże też i to sporo. Na drugi dzień powtarzaliśmy i było trochę mniej i pediatra stwierdziła że może to przez infekcje wirusową ale w poniedziałek będziemy znów powtarzać, mówiła też że krwinkomocz po takim zapaleniu układu moczowego może się utrzymywać nawet rok czasu..
A sprawdzala Pani cewke moczowa ,moze ma stan zapalny stad krwinkomocz . U nas po wyleczonym zum wyniki byly ok ze wzgledu ze synek ma poszerzenie UKM pediatra zlecila nam badania moczu co miesiac i tak nastepnego miesiaca zauwazylam ze synek podczas oddawania moczu steka polecialam oddac malego mocz i cos tam odbiegalo od normy i okazalo sie wlasnie ze ma zapalenie cewki moczowej .
Nefrolog stwierdzil ze ukm nie jest przyczyna infekcji a stulejka na siusiaku za mocno przywarta do cewki przez to dokladna higiena cewki nie byla mozliwa . Zlecil nam masc i odklejanie stulejki zeby cala cewka sie ukazala

reklama
A sprawdzala Pani cewke moczowa ,moze ma stan zapalny stad krwinkomocz . U nas po wyleczonym zum wyniki byly ok ze wzgledu ze synek ma poszerzenie UKM pediatra zlecila nam badania moczu co miesiac i tak nastepnego miesiaca zauwazylam ze synek podczas oddawania moczu steka polecialam oddac malego mocz i cos tam odbiegalo od normy i okazalo sie wlasnie ze ma zapalenie cewki moczowej .
Nefrolog stwierdzil ze ukm nie jest przyczyna infekcji a stulejka na siusiaku za mocno przywarta do cewki przez to dokladna higiena cewki nie byla mozliwa . Zlecil nam masc i odklejanie stulejki zeby cala cewka sie ukazala
u nas właśnie z tym nie ma problemu wszystko ładnie się ściąga można bez problemu wyczyścić wszystko dokładnie, pediatra oglądała też mówi że nie jest nic zaczerwienione. U nas napletek się ściąga cały i można wszystko dokładnie czyścić , mały dostaje dafurag już drugi miesiąc codziennie bo tak kazała nefrolog i mamy do niej termin dopiero na 3 marca 😟 musimy zrobić USG kontrolne i też badania co miesiąc

a sporo tego wyszło bo erytrocyty -25, erytrocyty świeże 18-20 wpw reszta okej bakterie pojedyncze itd. następne badanie robiliśmy w innym laboratorium i erytrocyty pisało tylko że obecne i erytrocyty świeże 7 wpw. Już było następnego dnia mniej . Jeszcze w przychodni u nas norma erytrocytów jest do 10 małemu zawsze w badaniach kontrolnych juz po zapaleniu wychodziło 10 mimo wszystko nie więcej nie mniej

ostatnio właśnie mały też tak w nocy poplakiwal stąd mu zrobiłam badanie tak na wszelki wypadek, jeśli to ta cewka to jak to leczyć ? Trzeba coś na receptę czy coś specjalnego do higieny ?

Ale u 9m dziecka to mocno za wcześnie, żeby mówić o stulejce.
Moze podejdźcie z tym do urologa dziecięcego raczej?

Ale u 9m dziecka to mocno za wcześnie, żeby mówić o stulejce.
Moze podejdźcie z tym do urologa dziecięcego raczej?
no nie wiem mój starszy syn ma z tym problem do tej pory a ma 4 lata.. czekamy na wizytę właśnie też bo będzie trzeba prawdopodobnie obciąć te skórkę.. i od małego miałam z nim problem byłam na wizycie też jak miał ok.10 MSC i ma bardzo wąską tą skórę nie da się wcale tego naciągnąć przez co higiena tam sprawia nam bardzo dużą trudność i żadne maści pomagające w rozciąganiu się tej skóry nie pomogły została operacja

no nie wiem mój starszy syn ma z tym problem do tej pory a ma 4 lata.. czekamy na wizytę właśnie też bo będzie trzeba prawdopodobnie obciąć te skórkę.. i od małego miałam z nim problem byłam na wizycie też jak miał ok.10 MSC i ma bardzo wąską tą skórę nie da się wcale tego naciągnąć przez co higiena tam sprawia nam bardzo dużą trudność i żadne maści pomagające w rozciąganiu się tej skóry nie pomogły została operacja
Czasami to kwestia genów, ale jednak tak małym dzieciom nie powinno się nic tam ręcznie manerwować. Jeżeli robi się zaczerwienione i dziecko boli przy sikaniu to do urologa trzeba iść. Nic na własną rękę. I nic nie trzeba takim dzieciom naciągać ani rozciągać.

Tez o tym mysle jednak wyczytalam w internecie ze jesli niemowlakowi sprawia trudnosc siusianie to zalecaja sciagac wlasnie u takich maluszkow zeby uniknac zabiegu jak bedzie starszy
Nic się nie ściąga samemu, tylko szuka urologa dziecięcego i postępuje zgodnie z zaleceniami.

reklama
Czasami to kwestia genów, ale jednak tak małym dzieciom nie powinno się nic tam ręcznie manerwować. Jeżeli robi się zaczerwienione i dziecko boli przy sikaniu to do urologa trzeba iść. Nic na własną rękę. I nic nie trzeba takim dzieciom naciągać ani rozciągać.

Nic się nie ściąga samemu, tylko szuka urologa dziecięcego i postępuje zgodnie z zaleceniami.
dokładnie tak ja o tym wiem, mały ma uraz aż do teraz nie daje się tam dotknąć, ponieważ jak miał jakoś rok i do naszej przychodni doszła inna pani doktor przy sprawdzaniu okolic intymnych naciągnęła mu te skórkę i wszystko dookoła popękało a mały okropnie zaczął płakać z bólu , leciała mu też krew..zgłosiłam na nią skargę... Moje dziecko przez to bardzo ucierpiało porobiły się blizny w miejscach gdzie popękała skóra i tym bardziej jest bardzo ciężko to chociaż odrobinkę odciągnąć bo skóra straciła elastyczność ze względu na blizny które się tam zrobiły 😟

Do góry