reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Biegunka,gorączka, marudzenie- płacz

ciekawostka

Aktywna w BB
Cześć dziewczyny,
Powracam do Was bo potrzebuje porady.

Synek 9 msc , w nocy z środy na czwartek ewidentnie bolał go brzuszek i strasznie płakał w nocy( podkurczał nózki,nie mógl puscic baczka , ulge przynosilo mu rozgrzewanie brzuszka i masaz - myslalam ze to przez nabial ktory stopniowo wprowadzamy bo jest malym alergikiem. akurat w dzień podalam mu jogurcik ) Nad ranem zaczeła sie biegunka . Wieczorem doszla temperatura 38.9 st ( zeszła po podaniu syropu )
Nie wróciła przez całą noc dzisiaj nad ranem znowu goraczka 38.7 st za to ustapila biegunka .
Chcialam umowic malego do lekarza jednak mamy taki sezon grypowy ze nie bylo wolnego terminu ( ponoć na przychodni przyjmowaly 3 lekarki i nie wyrabialy sie ) ze tak powiem.. odmowily mi wizyty i powiedzialy ze moge jechac na sor dzieciecy ale skoro dziecko nie ma kataru i kaszlu to mozemy przeczekac weekend.
mimo ze syrop zbija goraczke to wiadomo ze jak dziecku cos dolega to nie jest ciekawie
maly jest marudny, bardzo placzliwy i nie odkladalny widac ze cos mu dolega . Goraczka powraca caly czas po kilku godzinach. ( pewnie jak przestaje dzialac syropek. ) na wieczor dobila do 39 st.

Prosze o porade czy mamy jechac na szpital czy przeczekac
Co byscie zrobily w takiej sytuacji. ?

reklama
dokładnie tak ja o tym wiem, mały ma uraz aż do teraz nie daje się tam dotknąć, ponieważ jak miał jakoś rok i do naszej przychodni doszła inna pani doktor przy sprawdzaniu okolic intymnych naciągnęła mu te skórkę i wszystko dookoła popękało a mały okropnie zaczął płakać z bólu , leciała mu też krew..zgłosiłam na nią skargę... Moje dziecko przez to bardzo ucierpiało porobiły się blizny w miejscach gdzie popękała skóra i tym bardziej jest bardzo ciężko to chociaż odrobinkę odciągnąć bo skóra straciła elastyczność ze względu na blizny które się tam zrobiły 😟
dodam że nie zgłosiła bym tej pani ale ona zrobiła mu to na siłę mimo, że mówiłam wcześniej jaki jest problem i że się nie da, że dziecko to boli ..

reklama
Czasami to kwestia genów, ale jednak tak małym dzieciom nie powinno się nic tam ręcznie manerwować. Jeżeli robi się zaczerwienione i dziecko boli przy sikaniu to do urologa trzeba iść. Nic na własną rękę. I nic nie trzeba takim dzieciom naciągać ani rozciągać.

Nic się nie ściąga samemu, tylko szuka urologa dziecięcego i postępuje zgodnie z zaleceniami.
To sa zalecenia od nefrologa i postepuje zgodnie z zaleceniami .
Ale moze masz racje zeby wybrac sie dla potwierdzenia do urologa

dokładnie tak ja o tym wiem, mały ma uraz aż do teraz nie daje się tam dotknąć, ponieważ jak miał jakoś rok i do naszej przychodni doszła inna pani doktor przy sprawdzaniu okolic intymnych naciągnęła mu te skórkę i wszystko dookoła popękało a mały okropnie zaczął płakać z bólu , leciała mu też krew..zgłosiłam na nią skargę... Moje dziecko przez to bardzo ucierpiało porobiły się blizny w miejscach gdzie popękała skóra i tym bardziej jest bardzo ciężko to chociaż odrobinkę odciągnąć bo skóra straciła elastyczność ze względu na blizny które się tam zrobiły 😟
To tym bardziej powinniscie isć do urologa.

reklama
Do góry