Papillonek1980
Fanka BB :)
O ile ktoś ma plan, żeby w ogóle karać.Bicie to bicie. Każdy klaps, nawet ten lekki to PRZEMOC. Kara nie narusza nietykalności cielesnej.
Ja tam wolę bez.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O ile ktoś ma plan, żeby w ogóle karać.Bicie to bicie. Każdy klaps, nawet ten lekki to PRZEMOC. Kara nie narusza nietykalności cielesnej.
O ile ktoś ma plan, żeby w ogóle karać.
Ja tam wolę bez
Dziewczyny czytałam wasze wpisy czując ulgę że moje dziecko jest grzeczne. Dzisiaj w zlobku dowiedziałam się, że gryzie inne dzieci, pytanie brzmi. Co teraz?
A pytałaś panią/ciocię co się działo przed gryzieniem?Dziewczyny czytałam wasze wpisy czując ulgę że moje dziecko jest grzeczne. Dzisiaj w zlobku dowiedziałam się, że gryzie inne dzieci, pytanie brzmi. Co teraz?
A nie masz możliwości poprosić o rozmowę telefoniczną? Albo chociaż za pomocą np. mwssengera?Wyszły przech chwilą wszystkie 4rki i nie było problemu.
No właśnie problem jest taki, że jak odbieram małego to już nie ma jego cioci, tak samo jak go zaprowadzam, bo one pracują tylko od 8-16, a on jest od 7 do 17 :/
Teraz głęboki wdech i uspokój się. Moja 3 letnia córka gryzie w samoobronie, kiedy ktoś jej przeszkadza, kiedy ktoś jej zagraża, kiedy chce coś zabrać czy zabrał. Niestety na pewno etapie rozwoju to o tyle napiszę normalne, że jest wyrazem jakiejś emocji frustracji, czy gniewu, może złości. Ważny jest kontekst i niestety uczenie, że tak niemozna, podpowiedzenie innego sposobu reagowania i reakcja dorosłego od razu, w trakcie wydarzenia a nawet zareagowanie tuż przed. Zapytaj o kontekst wydarzenia. Dziecko się zmienia i uczy, niestety tych złych zachowań też. Myślę, że szybko się z tym uporacie.Dziewczyny czytałam wasze wpisy czując ulgę że moje dziecko jest grzeczne. Dzisiaj w zlobku dowiedziałam się, że gryzie inne dzieci, pytanie brzmi. Co teraz?